Salta AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Salta Anita-ről van szó. A Salta Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Salta Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Salta Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Salta Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Salta Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Salta (született szeptember 1-, 1937-es a New York-i ) egy amerikai operaénekes (szoprán) és vokális tanár.

Élet

Anita Salta Hollywoodban ntt fel , ahol a Hollywood High School-ban és a Los Angeles City College-ban tanult, valamint zenei és nyelvi képesítést szerzett. Tanulmányai során, amelyet a Columbia Records lemezkiadó cég titkárni munkája révén finanszírozott , a neves Roger Wagner Chorale-ban dolgozott, tanulmányai végén pedig Rosalinde szerepében Johann Strauss Fledermaus cím mvében szerepelt . Ezután Menotti Salta nagybátyjánál tanult New Yorkban, és rádióversenyen elnyerte a Bertolli Trading Corporation és a New York City Center díjakat . 1959-ben a cincinnati American Opera Auditions döntsei között volt, és Aida néven debütált Giuseppe Verdi azonos nev operájában Jacksonville-ben (Florida) és 1959-ben a Toledo Operában. Az USA-ban aztán számos társaság és szerep, valamint rádió- és televíziós produkciók. A stadion koncertek a New York-ban megjelent az els alkalommal 1960 augusztusában a szoprán szerepet Carmina Burana a Carl Orff (vezényel: Alfred Wallenstein ).

Miután Európába költözött, számos német színházzal foglalkozott, többek között Augsburgban , Bremerhavenben , Dortmundban , Essenben , Eutinban , Hannoverben , Kasselben , Nürnbergben , Stuttgartban , Wuppertalban . Hosszabb, 1963 és 1966 között Bremerhavenben, 1967 és 1974 között Augsburgban vállalt állandó megbízatásokat.

Odabellaként Verdi Attila Bremerhavenben 1964-ben (karmester: Hans Kindler, rendez: Erich Thormann) német premierjén diadalmasan ünnepelték (micsoda szoprán!). A Die Zeit hetilap kritikusa szkeptikus és elborult ".

is ünnepelte rendkívüli sikere, mint énekes és színészn a címszerepben Katerina Ismailova származó Sosztakovics Lady Macbeth származó Mzensk (Augsburg), valamint Tosca (beleértve Essen, ahol dolgozott, 1974-1980).

Miután befejezte karrierjét szopránként, énektanárként dolgozott. Számos tanítványa többek között Birgit Cicha, Franziska Dannheim , Sibylle Eichhorn, Robin Fisher, Susanne Hille, Melody Kielisch, Martina Klesse, Annegret Krella, Cynthia Makris, Anneli Pfeffer, Margaret Russell és Matthias Widmaier .

repertoár

Olasz opera

Német opera

Szláv opera (német nyelven)

Francia és angol opera

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Johannes Jacobi: Attila in Die Zeit (1964. december 11., 50. szám), 16. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Emma Máté

Ez egy jó cikk a Salta Anita_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Olga Illés

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Salta Anita, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Salta Anita., Ez egy jó cikk a Salta Anita

Krisztian Vadász

Ez egy jó cikk a Salta Anita_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Petra Bencze

Ebben a Salta Anita szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Albert Máté

Köszönöm ezt a bejegyzést a Salta Anita, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Salta Anita, pont erre volt szükségem.