Riecher-Rössler AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Riecher-Rössler Anita-ről van szó. A Riecher-Rössler Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Riecher-Rössler Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Riecher-Rössler Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Riecher-Rössler Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Riecher-Rössler Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Riecher-Rössler (született szeptember 8-, 1954-ben a Horb - Nordstetten ) egy német - svájci pszichiáter , pszichoterapeuta és pszichoanalitikus . 1998-tól 2019-es nyugdíjba vonulásáig a pszichiátria rendes professzora volt a Bázeli Egyetemen .

Élet

Anita Maria Riecher-Rössler, született Riecher tanult orvostudomány a Heidelberg és London - ösztöndíjasként tulajdonosa a Német Nemzeti Tudományos Alapítvány . A doktori fokozatot a heidelbergi Ludolf Krehl Klinika Szívrohamkutató Központjában végezte 1980-ban. Ezután a belgyógyászatban és a heidelbergi Neurológiai Egyetemi Klinikán, valamint a pszichiátriai és késbb a a mannheimi Központi Mentális Egészségügyi Intézet klinikájában és kutatásaiban, valamint a mélypszichológia oktatója, akit a londoni Pszichiátriai Intézet kutatási tartózkodása szakított meg. 1994- ben befejezte habilitációját a kési skizofrénia miatt, és megkapta a venia docendi- t a Heidelbergi Egyetemen. Tanári feladatokat is végzett Londonban és Innsbruckban .

1998-ban egy német ajkú országban az els n lett, akit kineveztek a svájci Bázeli Egyetem pszichiátriai tanszékére . Ugyanakkor a bázeli egyetemi kórház egyetemi pszichiátriai klinikájának forvosa lett . Feladatai közé tartozott a város egyetemi járóbeteg-ellátása is, ideértve a sürgsségi ellátást, a krízisintervenciós állomást , az egész egyetemi kórház tanácsadói és összeköt pszichiátriai ellátását, valamint a város szociális pszichiátriai szolgálatait . Miután 2010-ben integrálta a poliklinikát a pszichiátriai egyetemi klinikába , az ottani nemek kutatásának és korai felismerésének központját vezette. 2019 októbere óta nyugdíjas .

törvény

Riecher-Rössler Anita klinikailag részt vett az általános pszichiátria és a pszichoterápia teljes területén. Különféle speciális járóbeteg-klinikákat hozott létre, például a FePsy néven ismert skizofrén pszichózisok korai felismerésére és kezelésére, vagy a terhesség / szoptatás vagy a menopauza idején jelentkez mentális betegségek kezelésére .

Különféle egyesületekben tevékenykedett és aktív - egyrészt a mentális betegségek korai felismerésében, másrészt a nk mentális egészségének elmozdításában (pl. A Nk Mentális Egészségének Nemzetközi Szövetségében, az IAWMH-ban és az Európai Pszichiátriai Társaságban). (EPA). Számos konzultációs tevékenységet folytat, beleértve a korai felismerési központok felállítását a pszichózisokhoz és a nkre érzékeny kezelési ajánlatokhoz. Szerkesztje a Ni Mentális Egészség Magazin Archívumának is.

Mindig aktívan mentorál, különösen nk, hallgatók és fiatal kutatók körében. Felügyelként és oktatási bizottságának tagjaként részt vesz a Svájci Tanulmányi Alapítványban .

F kutatási területei egyrészt a skizofrén pszichózisok, különösen e betegségek és nemi különbségeik korai felismerése, ideértve a nemekre jellemz terápiás megközelítéseket is. Másrészt a nk mentális betegségeinek sajátosságaival foglalkozik, különös tekintettel az ösztrogének és a pszichoszociális kockázati tényezk hatására a nk pszichés jólétére. Különösen a terhesség, a szoptatás vagy a menopauza idején jelentkez mentális betegségek érdeklik.

Díjak

2017 márciusában Anita Riecher-Rössler az Európai Pszichiátriai Szövetség elnyerte a Constance Pascal - Helen Boyle-díjat az európai pszichiátria kivételes eredményeiért és eredményeiért.

A Web of Science 2020 szerint a világ egyik legtöbbet idézett tudósa.

Publikációk (válogatás)

 • Kési skizofrénia - érvényes entitás Empirikus tanulmány a kockázati tényezkrl, a klinikai képrl és a lefolyásról. Habilitációs tézis. Mannheimi Klinikai Orvostudományi Kar, Heidelbergi Egyetem, 1994.
 • szerk .: H. Häfner, W. Löffler, K. Maurer és A. Senn: IRAOS - Interjú a betegség kezdetének és lefolyásának retrospektív rögzítéséhez skizofrénia és más pszichózisok esetén. Huber, Bern 1999.
 • mint szerk .: AT Yilmaz és MG Weiss: Kulturális pszichiátria: Euro-nemzetközi perspektívák. Karger, Bázel, 2001.
 • mint szerk .: A. Rohde-val: Mentális betegségek nknél - Pszichiátria és pszichoszomatika a ngyógyászatban. Roderer, Regensburg 2001.
 • mint szerk .: A. Rohde-val: Mentális betegségek a nknél - nemi szempontból érzékeny pszichiátria és pszichoterápia céljából. Karger, Bázel, 2001.
 • szerk .: P. Berger, AT Yilmaz és RD Stieglitz: Pszichiátriai-pszichoterápiás válságintervenció - alapok, technikák és alkalmazási területek. Hogrefe, Göttingen 2004.
 • mint szerk .: J. Bitzerrel: Frauengesundheit. Útmutató az orvosi és pszichoterápiás gyakorlathoz. Urban & Fischer, München, 2005.
 • szerkesztette: N. Bergemann: Ösztrogénhatások pszichiátriai rendellenességekben. Springer, Bécs / New York, 2005.
 • szerkesztette: M. Hofecker-Fallahpour, C. Zinkernagel, U. Frisch, C. Neuhofer és RD Stieglitz: Mi teszi depresszióssá az anyákat ... és hogyan nyerik vissza a bizalmat. Terápiás kézikönyv kisgyermekek depressziós anyáihoz. Huber, Bern 2005.
 • szerkesztette: M. Steiner: Perinatális stressz, hangulati és szorongásos rendellenességek - padtól az ágyig. Karger, Bázel, 2005.
 • mint szerk .: B. Wimmer-Puchinger: Szülés utáni depresszió. Springer, Bécs, 2006.
 • mint szerk .: R. Battegay és RD Stieglitz: A pszichiátria pszichofizikai, társadalmi és történelmi vonatkozásai. Reinhardt, Bázel, 2008.
 • szerkesztõként: Mentális betegségek terhesség és szoptatás alatt. Karger, Freiburg / Bázel, 2012.
 • mint szerk .: B. Boothe-val: Nk a pszichoterápiában. Schattauer, Stuttgart 2013.
 • mint szerk .: C. Garcia-Moreno: A nk elleni erszak és a mentális egészség c. Karger, Bázel, 2013.
 • mint szerk .: AL Sutter-Dallay, NM-C. Glangeaud-Freudenthal és A. Guedeney: Szülk és csecsemk együttes gondozása a perinatális pszichiátriában. Springer, Berlin / Heidelberg, 2016.
 • szerkesztként B. Wimmer-Puchinger és K. Gutiérrez-Lobos: rülten nies - pszichológiai válságok a nk életében. Segítség a gyakorlatban. Springer, Berlin / Heidelberg, 2016.
 • mint szerk .: P. McGorry: Korai felismerés és beavatkozás a pszichózisban. A technika állása és a jöv perspektívái. Karger, Bázel, 2016.
 • mint szerk .: I. Tarricone: Egészség és nem. Rugalmassági és sebezhetségi tényezk a nk egészségére a kortárs társadalomban. Springer, Bern 2019.
 • szerkesztette: PS Chandra, H. Herrman és J. Fisher: A nk mentális egészsége és betegségei. Springer, Szingapúr 2020.

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Association help for mentally szenvedk Bázel , Basel-Stadt kanton kereskedelmi nyilvántartása , elérhet 2021. február 11-én.
 2. ^ Nemzetközi Szövetség a nk mentális egészségéért
 3. ^ A nk mentális egészségének archívuma. Hozzáférés: 2021. február 4 .
 4. Svájci Tanulmányi Alapítvány: Mentorok
 5. Svájci Tanulmányi Alapítvány: jutalékok
 6. Riecher-Rössler Anita a ResearchGate-en
 7. Gyztes 2018 | Európai Pszichiátriai Társaság. Letöltve: 2018. június 4 (amerikai angol).

Opiniones de nuestros usuarios

Beatrix Kádár

Nagyszerű poszt a Riecher-Rössler Anita., Nagyszerű poszt a Riecher-Rössler Anita.

Karina Kiss

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Riecher-Rössler Anita. Nekem tetszik

Bela Csapó

A Riecher-Rössler Anita szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Balazs Gáspár

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Riecher-Rössler Anita, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt