MegjelenésAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Megjelenés-ről van szó. A Megjelenés-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Megjelenés-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Megjelenés-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Megjelenés-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Megjelenés-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A ma elavult gót bettípus a történetiség , a régimódi vagy a régi szép idk benyomását keltheti a nézben , amelyet tudatosan használnak például a hagyományorientált éttermek étlapjain.

A benyomás (szintén minségi benyomást ) egy tárgy vagy egy helyzet meglehetsen homályos hatása a megjelenés a néz számára egy vagy több csatornán az érzékelés ( vizuális , hallási , tapintási , szaglási ) , amelyet nehéz meghatározni . Ez függ a megtekintett tárgy tulajdonságaitól vagy egy átélt helyzet jellemzitl, valamint a néz szocializációjától és attól a környezettl, amelyben az objektum képviselteti magát vagy a helyzet bekövetkezik. Egy tárgy megjelenése jelentsen eltérhet a különböz kulturális területeken , vallásokban vagy etnikai csoportokban , és idvel változni is szokott. Olyan tudatában vannak, mint a modern kialakítású árucikkek, sok év után a régi vágásúak megtestesíti .

A szó jelenlegi értelmében a Gestalt-elmélet és a Gestalt-pszichológia tudományos diszciplínáiból származik . Fontos szakkifejezésként használják a kreatív szakmák tagjai , például ipari és más tervezk , grafikusok , tipográfiai szakértk és elrendezk .

Eredetileg a szó valami egészen mást jelentett, mégpedig kényszerítést .

Design és mvészet

A drága sportautók megjelenését a gyártó szándékosan tervezi szubjektív vizuális jellemzk, például a dizájn által elért dinamizmus és sebesség alapján. Ezt általában kiegészítik a kipufogó vagy a kipufogórendszer szándékos kialakításával, hogy "sportos" akusztikus benyomást keltsenek, amelyet a versenyzésre akarnak emlékeztetni.

A tervezk és mvészek kreatív eszközökkel közvetítik az értékeket és a tulajdonságokat, és ezáltal a tudatalatti benyomásokra is összpontosítanak. Különböz nézk és célcsoportok képezték ket az objektumok elrejelzésére .

A tervezési gyakorlatban a megjelenés az a kifejezés, amelyet a design által felvetett gyakran öntudatlan elvárások leírására használnak. A spontán benyomás fontos mutató a terv szándékának és formájának konzisztenciájához. A grafikai tervezésben például egy meggyz cigarettacsomagnak nem szabad kozmetikai terméknek kinéznie, egy bank bankjegyét nem szabad összetéveszteni egy gyorsétterem lánccal stb.

Amikor a grafikus felhasználói interfész ( GUI ) a számítógépek, az egyik általában beszél megjelenését .

tipográfia

Példa a tipográfia szándékos használatára a Frankfurter Allgemeine Zeitung logójában . A Fraktur bettípus a lap polgári-konzervatív irányultságát hangsúlyozza , míg az alatta lév józan, közepesen modern kinézet bettípus ellentétes pólusként a aktualitást és a modernitást hangsúlyozza.

A mindenféle nyomtatott termék és az internetes oldalak tervezésénél a szedés fontos szerepet játszik az elért megjelenésben vagy az összbenyomásban. B. újságoldalt vagy online híroldalt okoz. Ebben a tényezk bettípusként , kis sapkákként , ligatúrákként , gyaloglási távolságként és betközként (bet- és betköz) és szóközként szerepelnek. A tervezés emellett érzelmi benyomást kelt az olvasóban, amely a szöveg és a publikáció típusától függen hasznos lehet, és szintén tudatosan használják. A tömegtájékoztatási eszközökben, például a napilapokban, figyelmet fordítanak a magas szint olvashatóság elérésére a teljes tervezés - ugyanakkor nem megfelel - érzelmi hatásának (megjelenésének) rovására.

A magánhangzó minsége és a magánhangzó mennyisége

Már az 1920-as években bebizonyosodott, hogy a magas, elüls magánhangzók, mint például a / i /, nagyobb valószínséggel társulnak apró tárgyakhoz, és az alacsony, hátsó magánhangzók, például az / u / nagy tárgyakhoz. Úgy tnik, hogy ebben a hatásban nemcsak a magánhangzó minsége (pl. / I / versus / u /) játszik szerepet, hanem a magánhangzó mennyisége is (hosszú versus rövid magánhangzók). A tesztalanyok hajlamosak rövid szavakkal (pl. "Mutto") a rövid tárgyakkal, a hosszú magánhangzókkal (pl. "Muhto") szavakat hosszúkás tárgyakkal társítani - bár a magánhangzó minsége idbeli Tulajdon, és az objektum kiterjedése vizuális.

Maluma és Takete

Wolfgang Köhler pszichológus , a Gestalt pszichológia egyik megalapítója alapvet kutatásokat végzett a megjelenés minségének igazolására 1929-ben. Köhler kerek és szögletes figurával ajándékozta meg a tesztalanyokat , és megkérte ket, hogy rendeljék a formákhoz a Maluma szót vagy a Takete szót . Az esetek 90% -ában, az alanyok hozzárendelve kerek a Maluma és a hegyes alakja Takete .

Ebbl Köhler levonta annak bizonyítását, hogy a nyelv és az optikai ábrázolások között intuitív, érzelmi kapcsolat van, vagyis a hangok megfelelnek a formák érzékelésének.

Bouba és Kiki

2001-ben a VS Ramachandran és Edward Hubbard többszörözött Koehler s kísérletet a nem szavakkal kiki és bouba , és kérte az amerikai és az indiai Tamil hangszórókat egyeztetni ket a körvonalai szemben. Mindkét csoportban 95-98% a kanyargós alakot rendelte a bouba-hoz , a szaggatott alakot pedig a kiki-hez . Az emberi agynak ezért következetes módon kell kombinálnia az absztrakt formákat és hangokat.

web Linkek

Wikiszótár: Megjelenés  - jelentésmagyarázatok, szóeredet, szinonimák, fordítások

Egyéni bizonyíték

  1. G. Truig: német szótár. Gütersloh 1974, ISBN 3-570-06588-X .
  2. A bettípus megjelenése. Mediencommunity.de, hozzáférés: 2020. november 4
  3. ^ Edward Sapir: Tanulmány a fonetikus szimbolikáról. In: Journal of Experimental Psychology. 12, 1929, 2251-1239.
  4. Fabian Bross: Kognitív asszociációk a magánhangzó hossza és az objektum mérete között: Új funkció, amely hozzájárul a bouba / kiki effektushoz. In: M. Belz, C. Mooshammer, S. Fuchs, S. Jannedy, O. Rasskazova, M. Zygis (Szerk.): A német nyelv országokban zajló fonetikai és fonológiai konferencia anyagai . Humboldt Egyetem, Berlin, 2018, 1720.
  5. cikk az oktopusban

Opiniones de nuestros usuarios

Patricia Marton

A Megjelenés szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Megjelenés szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Vladimir Vas

Meglepett ez a cikk a Megjelenés, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Megjelenés

Elisabeth Dávid

Tetszik az oldal, és a Megjelenés szóló cikk az, amit kerestem

Nikoletta Schmidt

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Megjelenés_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Imola Kardos

Nagyszerű poszt a Megjelenés., Nagyszerű poszt a Megjelenés.