Kugler AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Kugler Anita-ről van szó. A Kugler Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Kugler Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Kugler Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Kugler Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Kugler Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Kugler (* 1945 in Thüringen mint Anita Lenz ) német könyvkeresked , történész , újságíró és író .

Karrier

Kugler balti németek lányaként született Thüringenben a második világháború után, és gyermekként hat évig nyugatnémet menekülttáborokban élt . Miután gyakornoki könyvkereskedként az Ulm és éves vándorlás a magyar , volt az egyik társ-alapítója a két Göttingen könyvesboltok Polibula ( Politischer Buchladen) tavasszal 1970-ben és Rote Straße 1972 októberében, és nem A-szintek . Kugler politológiát és modern történelmet tanult Göttingenben, Detroitban és Berlinben, és a genfi Nemzetközi Fémipari Szakszervezetben végzett kutatásokat . Az 1980-as években tanulmányokat végzett az amerikai autóiparról és a náci Németországban végzett kényszermunkáról . 1989-ben pályaváltóként a taz szerkesztje lett . Itt irányította a "Politikai könyv" osztályt, és számos cikket írt a kortárs történelemrl és a jelenlegi németországi zsidó életrl .

Amikor a balti államok a Szovjetunió feloszlatása részeként függetlenné váltak , Kugler a balti zsidók elfeledett sorsáról szóló cikkei számos lettországi utazás eredményeként jöttek létre . Anita Kugler elkötelezte magát a rigai náci áldozatok kártalanítása mellett is . A lett zsidó múzeum zsidói Kuglert második tiszteletbeli tagnak nevezték el . 1996-ban a NDR közzétett egy félórás jelentését Tilman Jens munkájára Kugler és kollégái Arno Luik és Thomas Schmid a taz cím alatt Kleine Zeitung - Kluge Köpfe.

Amikor 1995-ben, a nürnbergi tárgyalás megnyitásának évfordulóján Kugler azt a kérdést vizsgálta , hogy a német bíróságok hogyan büntették az emberiség elleni bncselekményeket a háború utáni közvetlen idszakban , ráakadt a zsidó SS-tiszt, Fritz Scherwitz történetére . A náci gyilkossági bncselekményekrl szóló ítéletek gyjteményében megtalálta Bajorországban az ellene folyó pert; ez volt az els, amely bnügyi büntetéssel ért véget. Két év, sok tudás nélküli kutatás után megtalálta Alexander Lewin esszéjét az Eleke Sirewitzról; ez volt a neve, amellyel Scherwitz született. 1999-ben Kugler a tazból távozott, hogy megírja egy olyan ember történetét, aki orránál fogva vezette az SS-t, és sok rigai zsidó életét mentette meg.

Scherwitzrl írt könyvének kutatásai során Kugler önéletrajzi regényt írt Anita Lenz leánykori nevén az ezredfordulón. A bestseller listákon az els helyet elért könyv 2002 júliusában futott Iris Berben és Robert Atzorn fszerepében irodalmi filmként a ZDF Aki szereti, annak van igaza címmel . Susanne Katzorke ( taz ) férje házasságtörését, amelyet Lenz könyörtelenül ábrázolt az els személy szemszögébl, "lenygöznek" találta érzéseinek túlságosan részletes, "kukkolóságában" szinte kényszerít leírásában, ugyanakkor "nehéznek és kimerítnek". Mert Marianne Wellershoff a könyv egy radikális protokoll féltékenység, a gylölet, önvád és az a próbálkozás, hogy összecsap szinte törött házasság, amely a hatályos és meggyz [...] a magamutogatás, a szerz és a tény, hogy az Árulás valóban így játszott nyert.

Anita Kugler 1974 óta él Berlinben.

Scherwitz véleményei

Susanne Heim úgy vélte, hogy Kugler könyvét elssorban azért érdemes elolvasni, mert sikerült érzékletesen és aprólékosan felvázolni a különféle közegeket, amelyekben Scherwitzhez hasonló embernek sikerülhet - és végül összeomolhat. A könyv ugyanolyan izgalmas, mint egy krimi, és ugyanakkor [...] olyan történelmi tanulmány, amely tényekben ugyanolyan gazdag, mint amennyire tud.

Harry Nutt lélegzetelállító történelmi thrillerrl beszél valakirl, aki dacol a történelmi egyértelmséggel. Kugler soha nem lépett fel történészként, aki a céh elismeréséért versengett; Visszafogta a gondolkodásmód történetével kapcsolatos spekulációkat, amelyek sok szempontból bemutatkoztak volna. Az élettörténet rekonstrukciójával kapcsolatos több mint hat éves kutatása sok kérdést megválaszolatlanul hagyott, ezért a kritikusok meglehetsen zavarosak voltak munkája miatt. A kitartó történeti munka felbecsülhetetlen szolgálat lenne, amelyet nem lehet eléggé értékelni.

Aprólékossága ellenére Kugler kutatásai gyakran ellentmondásokhoz vezettek - írta Igal Avidan ( NZZ ), az izgalmas történet folyása, amelyet gyakran a tanúvallomás szakított meg. A legjobb az egészben , hogy sikeresen ábrázolta az életet a bajor tartományban amerikai denazifikáció alatt , míg Scherwitz csak hazugságaival tökéletesítette azt, amit a németek többsége is megpróbált: nevezetesen megmosni minden bntudattól. Kugler szerint képes volt megmutatni . hogy egy SS-tiszt is személy lehet ". A könyv egyszerre nyomkeresés és eposz a 30 000 rigai zsidó bukásának; a szovjet idkben elrejtett történelemfejezet .

Hans-Jürgen Döscher izgalmasnak találta a Kugler által bemutatott "Fritz Scherwitz alias Eleke Sirewitz egyedülálló élettörténetét", de bírálta, hogy a könyv "kevés biztos tudást" közvetített. Ez már a The Jewish SS Officer könyvcímmel kezddik, mert intenzív archív tanulmányok és számos tanúinterjú ellenére [...] a Scherwitz által 1945 után követelt zsidó származás még mindig bizonytalan , és ez a kifejezés SS-tiszt az SS-Personalhauptamt nómenklatúrája nincs megadva.

Mert Hans G Helms, másrészt, az izgalmas dolog Kugler tanulmánya semmi esetre sem az a kérdés, hogy vajon Scherwitz valójában zsidó származású-e vagy sem, hanem a figyelmetlenség és az önkényesség SS gyakorlat Scherwitz kihasználja az zsidókat például Scherwitzhez hasonlóan csak az 1933-as baráti nyilatkozatok alapján vették be az SS-be "az árja faji tisztaság mellett", vagy 1935-ben megkapta házassági engedélyét.

Az a kérdés, hogy Scherwitz most háborús bnös vagy jótev volt-e, megindította Günther Schwarberget, miután elolvasta a könyvet, amely teljesen hihetetlen ingadozásokat írt le a halálfélelem és a der között. Scherwitz kissé megkönnyítette a táborban töltött idt a zsidók számára. De amikor felvételre szedték ket, valószínleg még lelttek is. Akár a bíróság hatéves börtönnel emberölés miatt túl enyhén vagy túl keményen büntette , különösen összehasonlították a német koncentrációs táborok elleni botrányos eljárással - Bnügyi "irreleváns: nem lenne joga az egyenl bánásmódhoz a rosszban ".

Könyvek (válogatás)

 • Kugler Anita: Az Adam-Opel-Werke munkaszervezése és gyártástechnológiája (1900-tól 1929-ig). Nemzetközi Összehasonlító Szociális Kutatóintézet, WZB Berlin, 1985
 • Kugler Anita: Kalóznyomatok - Ingyenes szeretet, kérem a pénztárgép mellett. In: Christiane Landgrebe, Jörg Plath (Szerk.): 68 és a következmények: hiányos lexikon. Argon Berlin 1998 ISBN 9783870244620 , 103108.
 • Lenz Anita: Aki szeret, annak igaza van: Roman. Kiepenheuer & Witsch, Köln, 2000 ISBN 978-3-462-02949-9 .
 • Kugler Anita: Scherwitz. A zsidó SS tiszt. Kiepenheuer & Witsch, Köln, 2004 ISBN 9783462033144 , korlátozott elnézet .
 • Reinhold Billstein, Karola Fings , Anita Kugler, Nicholas Levis: Dolgozni az ellenségnél: Ford, General Motors és kényszermunka Németországban a második világháború idején. Berghahn Books, New York 2004. ISBN 9781782387855 , korlátozott elnézet .
 • Kugler Anita: Házi fzés steviával édesítve. Wagner Gelnhausen 2012 ISBN 978-3-86279-293-1 .
 • Anita Kugler, Stefanie Bisping: Észtország, Lettország, Litvánia. Köln üstökös 2017 ISBN 978-3-86941-754-7 .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. ^ A b Jan Feddersen : Kapcsolattartás egy rültdel. In: taz . 2004. szeptember 18.
 2. ^ A b Uwe Sonnenberg: Marxtól a vakondig: Bal könyvkereskedelem Nyugat-Németországban az 1970-es években. Wallstein Verlag, 2016 ISBN 978-3-8353-1816-8 , 563. o., Korlátozott elnézet .
 3. a b c d e f Szerz profilja Kugler Anita. In: Kiepenheuer & Witsch .
 4. ^ Hans Altenhein: A könyvpiac politizálása: 1968, mint ipari esemény. Otto Harrassowitz Verlag, 2007 ISBN 9783447055901 , 138. o., Korlátozott elnézet .
 5. Billstein, Frings , Kugler, Levis: Az ellenség munkája. Berghahn Books, New York 2004. ISBN 9781782387855 , 301f. Oldal, korlátozott elnézet .
 6. Kugler Anita cikke. In: taz .
 7. Tilman Jens : Kis újság - világos elmék: látogatás a berlini tazba. In: NDR . 1996. OCLC 916417950 .
 8. Alexander Levin: A zsidó SS-tiszt . Oroszról angolra fordítva , in: Gertrude Schneider : A befejezetlen út. Lettország zsidó túléli visszatekintenek . Praeger Publishers Inc, 1991, ISBN 9780275940935 , 6779 . Oldal, korlátozott elnézet .
 9. ^ A b Marianne Wellershoff : Az elárultak szenvedései. In: Der Spiegel . 45/2000, 2013f.
 10. ZEIT bestseller fikció. In: Az id . 09/2001.
 11. ^ ZDF évkönyv televíziós játékok és filmek. In: ZDF . 2002.
 12. Susanne Katzorke: az Ehekampf 87 sora. In: taz . 2000. augusztus 8.
 13. Susanne Heim : Több csillámló, mint Schindler. In: taz . 2005. január 22.
 14. Harry Nutt : A jó raktárvezet. In: Frankfurter Rundschau . 2005. május 3.
 15. Igal Avidan: A zsidó koncentrációs tábor parancsnokának hihetetlen élete. In: Neue Zürcher Zeitung . 2004. november 14.
 16. Hans-Jürgen Döscher : Vékonyabb, mint a selyempapír. In: Frankfurter Allgemeine Zeitung . 2005. január 26.
 17. Hans G Helms : Anita Kugler: Scherwitz - A zsidó SS tiszt. In: Deutschlandfunk . 2004. október 11.
 18. ^ Günther Schwarberg : Kis csaló, nagy gyilkos. In: Új Németország . 2005. április 5.

Opiniones de nuestros usuarios

Laszlo Bencze

A hozzám hasonlók számára, akik a Kugler Anita keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Ella Katona

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Kugler Anita, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Erzsebet Csordás

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Kugler Anita., Azt hittem, már mindent tudok a Kugler Anita., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Kugler Anita.

John Deák

Jó cikk a Kugler Anita