Kikötési pontok a Wendeburg közösségbenAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-ről van szó. A Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Kikötési pontok a Wendeburg közösségben-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A kiköthelyek a település Wendeburg között két kiköthely és egy kiköt területén a település Wendeburg , Alsó-Szászország .

földrajz

f1Georeferencia Térkép minden koordinátával: OSM | WikiMap

A wendeburgi közösség leszállási szakaszai három külön helyen találhatók. Ezek délre és nyugatra, a város központjában a szövetségi vízi Mittellandkanal magasságban 65  m tengerszint feletti magasságban. NN , a csúcsa testtartás a csatorna. A 213,4 km-nél a Salzgitter elágazási csatorna a Mittelland-csatornától délre ágazik el. A csomóponttól 1,5 km-re nyugatra az ártér a Mittelland-csatorna alatt egy 90 m hosszú átereszben keresztezdik .

Helyszín:
vizek - km
leírás Rakpart hossza Berendezés
MLK 210,8 északra Kikötési hely Sophiental 60 m, szivacsos Móló kiránduláshoz és szabadids csónakázáshoz
MLK 212,9 északra Kikötési hely Bortfeld 1200 m, szivacsos Poller , kiköthelyek a kereskedelmi hajók , esztergálás öböl toló egység akár 185 m hosszú, fekv telek és csúszások Telle a kis jármvek
MLK 213,5 délre Marina Bortfeld 80 m, rakpartfal 25 fekvhely a vízben, 2 móló, csúszda, víz, áram, szennyvízelvezetés, gasztronómia, tömegközlekedés

történelem

Amikor a Mittelland-csatorna építése 1927 és 1930 között elérte Wendeburgot, ott kezdetben nem volt saját kiköt . 1931. március 29-én egy teherhajó horgonyzott elször Sophiental közelében, hogy már nem szükséges építanyagot rakodjon be, amelyet Amszterdamban kellett kirakni. A csatorna további szakaszainak befejezése után 1933. október 18-án megkezddött a hajózás Braunschweigbe. A Braunschweig kiköt hivatalos felavatására azonban csak 1934. május 13-án került sor. Sok éven át a Mittelland-csatorna keleti végpontja volt.

Amióta Sophiental közelében, közvetlenül a Mittelland-csatornán, 1933-ban éttermet hoztak létre, mólót építettek oda kirándulási és szabadids hajózás céljából . 2002-ig, Sophiental ben megközelítette hetente kétszer a kiköt Braunschweig az MS Brunswik . Eltte az MS Weserstolz személyhajó haladt ezen az útvonalon.

Közvetlenül mellette, 1964-tl a Braunschweiger Motoros Klub helyiségei épültek egy csónakkikötvel, csúszdával és 1,6 tonnás daruval, rögzített portálként egyvasúti kocsival . A motoros klub az 1970-es évek elején saját kikötjébe költözött Watenbüttelbe . A darut is új helyre költöztették. Ma is jó munkát végez a Marina Watenbüttelben .

Az ágcsatorna Salzgitter elágazásával szemben kikötött Bortfeld kikötje annak építésekor jött létre. Az akkor még tétlen uszályokat itt rendezték át a továbbszállítás céljából az állami monopólium vontatóhajókra úgy, hogy leszerelték és "kicsomagolták" ket vonóvonatokba . Ma egyidejleg akár tíz nagy motoros teherhajó is kiköthet ezen a kikötn, de nincsenek megbízható bekötutak, és nincsenek ellátási vagy ártalmatlanítási lehetségek. Az 1960-as, kavics a Nyugat-Berlin volt alkalmanként betöltve a déli partján, a Salzgitter ág csatorna és a közúti híd a L475 . A csomópont nagyméret méretezése lehetvé teszi a 185 m hosszúságú tolószalagok elforgatását anélkül, hogy az uszályokat ki kellene kapcsolni.

Miután a kavicsbánya volt elhagyott, a Marina Bortfeld itt épült a kés 2000-es évek és nyitott 2014-ben. A kiköt saját sólyával, hullámtör gátak és a szokásos kínálat és ártalmatlanítási lehetségek kis jármveket . Kisebb hajók legfeljebb 5 m széles és 2 m -tervezet is megadhatja elzetes egyeztetés alapján. Ezenkívül fokozatosan több tucat magántulajdonban lév kikött építettek. A közelben üzletek és éttermek találhatók.

Kereskedelem és infrastruktúra

A Wendeburg község kiköti nem kínálnak rendszeres átrakási lehetséget, és kiránduló- és szabadids hajózás, valamint kereskedelmi célú hajózás várakozó és fekvhelyként használja ket.

forgalom

A Sophiental és a Bortfeld kikötk csak burkolatlan utakon érhetk el. A bortfeldi kiköt helyi úton halad az L 475-ös országúttal. Buszmegállók vannak a Sophiental kikötnél 500 m-re. A Marina Bortfeldet a rakparttól nem messze szolgálják fel.

web Linkek

Commons : Hafen Wendeburg  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Európai hajózási és kiköti naptár, A463. o
 2. a b Kikötk a Braunschweig Vízi és Szállítási Iroda területén , hozzáférés: 2016. július 23.
 3. Marina Bortfeld kiköti információi , elérhet 2016. július 23-án.
 4. Az állam fvárosából: Braunschweigische Staatszeitungban, 1931. március 30-án, 6. o.
 5. ^ Rolf Ahlers: Turning cell 1380 - 1980: falutörténet . Schützenfestgemeinschaft, Wendezelle 1980, 53. o
 6. Stadtchronik Braunschweig az 1934. évre a www.braunschweig.de címen, hozzáférés: 2016. augusztus 7.
 7. ck.: Braunschweig kikötváros . Év a Braunschweiger Landwehrverband, Verlag Waisenhaus-Buchdruckerei, Braunschweig, 1934. 11. évf., 44. o. f.
 8. Brunswik személyszállító hajó a www.binnenschifferforum.de címen, elérhet 2018. augusztus 27-én
 9. ^ R. Herbert Meyer: Az M / S Brunswik szomorú búcsútúrája . In: Braunschweiger Zeitung, 2004. április 9
 10. Weserstolz személyszállító hajó a www.binnenschifferforum.de címen, hozzáférés: 2018. augusztus 24.
 11. ^ A BMC krónikája , hozzáférés: 2016. július 23.

Opiniones de nuestros usuarios

Melinda Bakó

A Kikötési pontok a Wendeburg közösségben nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Attila Kulcsár

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Kikötési pontok a Wendeburg közösségben szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Szilvia Novák

A Kikötési pontok a Wendeburg közösségben szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm