Kikötési manverekAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Kikötési manverek-ről van szó. A Kikötési manverek-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Kikötési manverek-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Kikötési manverek-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Kikötési manverek-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Kikötési manverek-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A kikötési manver olyan tengeri manver , amelynek során egy vízi járm megközelíti a kikött, hogy ott kikötjön. A manvert három szakaszra osztják. A leszállási szakaszra, a szélre, az áramra és az esetleges küls segítségre vonatkozó megfontolásokat tartalmazó tervezés után a manvert rendezetten és esetleg irányítottan hajtják végre. Végül a tényleges kikötést hajtják végre.

Amikor partra a vízi járm, méretétl függen rakpartok , cölöpökön , pillérek vagy pillérek figyelembe. Kisebb jármvek is kiköthetnek a kikötkön .

Tengeri hajók

Szinte minden kikötési manverhez a nagyobb tengeri hajók vontatók támogatását igénylik . A vontatóhajók (kivételes esetekben saját erejükbl is) a hajót a vele párhuzamosan a leszállási szakaszhoz megfelel biztonsági távolsággal igazítják. A vontató majd a meghajtó a víz oldalán a hajó szemben a leszálló szakaszban , és tolja azt egyenletesen és lassan az oldalról a leszálló szakaszban, mivel a ferde vagy lejts kirakodási kárt okozna akár a orr vagy a propellerek és a kormánylapát rendszer a fara a hajó. Az íjdugó segíthet .

A kikötést a parton a hajó rögzítelemei kísérik , akik megkapják a nehéz kikötési zsinórokat vagy ritka esetekben drótköteleket a hajó kikötésére és elhozzák a kijelölt kikötbakokhoz , ahol felakasztják a szemüket . A kötelek vagy drótkötelek majd feltekerik fedélzetén óceánjáró hajó segítségével kötél csörlk .

Tengeri hajók és kikötési manverek során a hajó parancsnokságát - a hajó méretétl és merülésétl függen - egy vagy két kiköti pilóta segíti. A kiköti pilóta szinte minden tengeri kikötben kötelez.

Bárkák

Az uszály általában önmagában kiköt, és nincs szüksége rángatásra, pilótára vagy kikötésre. A szárazföldi hajók 30 ° körüli szögben indulnak a leszállási szakasz felé. A sérülések elkerülése érdekében a hajó oldalfala és a kiköt közé súrlódási tömböt vagy sárvédt helyeznek be, amely elnyeli a becsapódási energia nagy részét, és egyúttal megakadályozza az oldalfal kopását a kikötben.

A hajó orrában álló tengerész vagy csónakos a kötél vagy drótkötél szemét lógja, hogy kikötjön a legközelebbi szárazföldön lév kikötbakra, majd a fedélzeten több oda-vissza út során a futókötelet vagy drótkötelet a saját kikötbakja köré fekteti, és lefékezi az uszályt. A kötelet vagy drótkötelet "ugrásnak" nevezik. Ezután egy vezetéket rögzítenek. Csak most nem a belvízi hajó is kezdenek láp tat , a vezet vonal meghúzásakor és kikötve tat - ugyanabban a rendszerben.

Szórakozás

Kikötés a motor alatt

Egy tipikus kikötési manver során a hajót a kikötés felé irányítják, kb. 30 ° -os szögben, és megáll . Úgynevezett kerékhatás lép fel, amely akadályozhat vagy kívánatos lehet a vezérlési szögtl függen:

A vitorlás jachtok balra kanyarodó hajócsavarral rendelkeznek, ha elre haladunk, vagyis az óramutató járásával megegyez irányba haladunk hátra. Ennek eredményeként a hátsó kormány jobbra húzódik, amikor a motor hátrafelé fordul, és ideális esetben párhuzamosan érkezik a leszállási szakaszhoz. Így általában jobb a jobb oldali oldallal menni a mólóra.

A motoros jachtok azonban gyakran jobbkezes légcsavarral rendelkeznek. Itt a Stern húzta a port a motor visszafelé haladva (légcsavar fordulat balra) .

Két motorral rendelkez jachtokon a csavarok ellentétes irányba fordulnak, így a kerékhatások eloltják egymást. Két csavarral kikötve az offshore gépet fékezik. Ezután a far a karral és a kerékhatással a kikötésig húzódik.

Ha azonban a kikötést szél, áramlatok vagy helyhiány nehezíti, a kerék hatása már nem elegend a hajónak a kikötés felé történ elmozdításához. Ezután a helyzettl függen a kikötési vonalak segítenek. Egyes technikák beváltak. Az "elüls forrásba történ párolgás" meglehetsen gyakori, és tengeri szélben alkalmazzák. Ez a fent leírtak szerint történik, de az íjvonalat a további hátsó kikötési vonal fölé is dobják és elfoglalják . Most a kormánylapát keményen áll a tenger felé, elre járó motorral. A vonalon húzódó húzóerk miatt az íj a mólón marad, és a hajószárnyat a hajócsavarból kifolyó víz nyomja a mólóra.

Kikötés vitorla alatt

Különböz manverek hasznosak a szél irányától függen:

Rakpart-párhuzamos szél

A hajót elször egy félszélpályára viszik a leszállási szakasz irányába, majd a szél rakpartjával párhuzamos lövöldözési manverrel leállítják. A kimeneti utat figyelembe kell venni.

Egy tapasztalt személyzet lerövidítheti a kifutási távolságot zsinórral történ fékezéssel, akár a hajó hátsó harmadában lév csörln keresztül, akár egy középs vagy hátsó rögzítéssel .

Tengeri szél

A hajót eleinte egy félszélpályára is viszik . Ezt egy lövöldözési manver követi a leszállási szakasz irányába és a vitorlák helyreállítása. Az út hátralév részében a rakpartot átfordítják.

Szárazföldi szél

A csónakot a hajóval a rakparton egy lánchosszúságú távolságban, lövvel hozzák a rakpartra. A vitorlák visszaszerzése és a horgony eldobása után hagyták hátrafelé sodródni, és végül a horgony és a hátsó vonalak közé kötötték .

irodalom

  • Friedrich Woerdemann: Gz manverek . Második kiadás 230 o. 106 ill., ES Mittler & Sohn GmbH, Berlin, Frankfurt 1958
  • Bobby Schenk: Kiköti manverek . 144 pp., Bielefeld, Klasing, 1989. ISBN 3-87412-056-2
  • GFWalter: kiköti manverek vitorla alatt . 366 pp., 1996, ISBN 3-9805423-0-0

Lásd még

irodalom

web Linkek

Commons : Kikötési manverek  - képek, videók és audio fájlok gyjtése

Opiniones de nuestros usuarios

Irina Molnár

A Kikötési manverek szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Hanna Kerekes

Ebben a Kikötési manverek szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Angela Tolnai

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Kikötési manverek_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.