Kezd



Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Kezd-ről van szó. A Kezd-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Kezd-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Kezd-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Kezd-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Kezd-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Kezd
Kezd a 2013-as Chiemsee Reggae nyáron
Kezd a 2013 - as Chiemsee Reggae nyáron
Általános információ
eredet Hamburg , Németország
Mfaj (ok) Hip-hop
alapítás 1991 ( abszolút kezdként , majd idközben abszolút kezdként és végül kezdként )
Weboldal www.beginner.de
Jelenlegi foglalkozás
Éneklés , rap , ütem
Jan Delay, más néven Eizi Eiz
Rap, ver
Dennis Lisk, más néven Denyo
DJ , ver
Guido Weiß aka DJ Mad
volt tagok
Rap, ver
Martin Wilkes, más néven Platinum Martin
rap
DJ Burn
rap
Nabil Sejk
rap
Mirko

A kezd (2003-ig az úgynevezett abszolút kezd ) egy hip-hop - zenei csoport honnan Hamburg Hamburg-Nord , amely a Jan Delay , Dennis Lisk (aka Denyo) és Guido Weiss (aka DJ Mad).

A zenekar története

Az 1990-es évek alapításakor a zenekar négy másik tagból állt (DJ Burn, Nabil Sheikh, Mirko és Platin Martin), akik közösen produkálták az angol rap-ot Absolute Beginners néven . Késbb németre váltottak , megegyeztek a zenekar nevével és onnantól kezdve Absolute Beginner-nek hívták magukat . 1994-ben az EP Gotting volt az els hanghordozó társadalomkritikus szövegekkel. A debütáló Flashnizm albumukon csak négyen voltak (Eizi Eiz, Denyo, DJ Mad és Platin Martin). Platin Martin akkor hagyta el a zenekart, amikor az Absolute Beginners-t aláírta a Universal / Motor f kiadó . Kereskedelmi áttörésüket 1998-ban a Bambule album jelentette . Els kislemezei a Rock On , a Liebes Lied , a Hammerhart és a Füchse voltak . December 5-én, 1998, hogy végre a dalt Liebes Lied at The Dome Oberhausen. Mivel azt kérték, hogy játsszák le a számot, ehelyett Illo 77-et , Chris Nix-t és DJ Puschen-t küldték eladásra anélkül, hogy észrevették volna. A Bambule több mint 250 000-szer értékesült , ezért 2000-ben aranyat kapott. 2003 óta csak kezd néven mködnek ; ugyanabban az évben megjelent a Blast Action Heroes album .

2004. december elején megjelent a DVD Die derbste Band der Welt együttes , amely zenei videókat és dokumentumfilmet tartalmaz a kezdkrl , valamint koncertek él felvételeit. Ugyanebben az évben a The Early Years 1992-1994 (Fiatalok voltunk és nem volt szükségünk pénzre), egy album, amely korai felvételeket tartalmaz a Gotting EP-vel. Mint minden album producere, Matthias Arfmann a kezdk kulcseleme is. Noha nem tagja a csoportnak, a Hammerhart kórusában például kezdnek nevezik, ugyanabban a mozdulatban, mint a három tag.

2011. szeptember 10-én a kezdk visszatértek a berlini fesztivál részeként. A nem hivatalos visszatérés a színpadról való több mint hétéves absztinencia után egy nappal az ulmi Catch a fire koncertsorozat keretében zajlott . Mivel azonban meghirdették, hogy az egyetlen kezd koncertre 2011-ben kerül sor a berlini fesztiválon, az ulmi kezdket "Eizi Eiz, Denyo és DJ Mad" néven hirdették meg.

2016 májusában Eißfeldt a Twitteren jelentette be, hogy a 2016 augusztusára tervezett album Advanced Chemistry nevet viseli, azonos a Heidelberg hip-hop formáció Advanced Chemistry nevével . Június 3-án a kezdk közzétették az Ahnma cím videót , az új album els kislemezét, majd augusztus 12-én a második videót "Volt egyszer ...". Az album végül augusztus 26-án jelent meg.

A 2016/2017-es turnét a német hip-hop úttör, Torch kísérte és nyitotta meg a Heidelberg hip-hop formációjának Advanced Chemistry munkatársa .

Diszkográfia

Stúdióalbumok

év Cím
zene kiadó
Legmagasabb rangú, összes hét, díjDiagram elhelyezéseiDiagram elhelyezéseiSablon: diagramtábla / karbantartás / források nélkül
(Év, cím, zenei kiadó , helyezések, hetek, díjak, jegyzetek)
Megjegyzések
DE DE NÁL NÉL NÁL NÉL CH CH
1996 Flashnizm
Buback / Indigo
- - -
Els publikáció: 1996. augusztus 9
1998 Bambule
Buback ( UMG )
DE12.
Arany
Arany

(65 hét)DE
NÁL NÉL14 (10 hét)
NÁL NÉL
CH93 (1 hét)
CH
Els közzététel: 1998. november 10.
Értékesítés: + 250 000
2003 Blast Action Heroes
Motor Music (UMG)
DE1 (12 hét)
DE
NÁL NÉL3 (6 hét)
NÁL NÉL
CH13 (6 hét)
CH
Els közzététel: 2003. szeptember 1
2016 Advanced Chemistry
Vertigo Records (UMG)
DE1
platina
platina

(39 hét)DE
NÁL NÉL1 (8 hét)
NÁL NÉL
CH2 (11 hét)
CH
Els közzététel: 2016. augusztus 26.
Értékesítés: + 200 000

Díjak

 • Visszhang
  • 2017: Hip-Hop / Urban kategóriában a haladó kémia számára
  • 2017: a Kritikusok Díj kategóriájában a haladó kémia kategóriában
 • HANS - A hamburgi zenei díj
  • 2016: az Év albumában a haladó kémia kategóriában
  • 2016-ban: a dal az év kategória számára Ahnma
  • 2016: a Legjobb képalkotás kategóriában az Egyszer volt
 • Hiphop.de Díjak
  • 2016: a Nemzeti életm kategóriában
 • Popkultúra-díj
  • 2016: az Ahnma kedvenc videó kategóriájában
  • 2017: A kategória kedvenc album az Advanced Chemistry

dokumentumfilm

 • Alfred Hackensberger , Thomas Röschner: A zene trufa (Alternatív cím: A zene trumpi - A kontextus erszakáról ); Dokumentumfilm, Trigon Film, 1996.

Egyéni bizonyíték

 1. Kezd - a "The Dome Fake" a videóban (kommentárral együtt). 2016. július 8., hozzáférés: 2020. október 21. (német).
 2. Kezd Berlinben 2011-ben ( Memento 2012. január 22-tl az Internetes Archívumban )
 3. Udo Eberl: A rapperek retro tüzet gyújtanak. Südwest Presse, szeptember 12, 2011, archivált az eredeti szóló május 14, 2016 ; megtekintve 2016. augusztus 14-én .
 4. Jan Delay a Twitteren. In: Twitter. Letöltve: 2016. június 3 .
 5. Kezd - Ahnma feat. Gzuz & Gentleman (hivatalos videó). In: YouTube. Letöltve: 2016. június 3 .
 6. Rampampam, minden lámpa világít. Letöltve: 2018. február 21 .
 7. Saskia Meister: Hiphop.de Awards 2016: A nyertesek! In: Hiphop.de . 2017. január 9. ( Hiphop.de [hozzáférés: 2017. január 18.]).

web Linkek

Commons : Kezd  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye
Wikiszótár: Kezd  - jelentésmagyarázatok, szóeredet, szinonimák, fordítások

Opiniones de nuestros usuarios

Adrien Szalay

Jó cikk a Kezd

Emerencia Simon

A Kezd szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Kezd szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Alexa Veres

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Kezd-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Kezd-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Kezd itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Judit Csizmadia

Ez a bejegyzés a Kezd segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél