Inis Csapdák AnnalsAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Inis Csapdák Annals-ről van szó. A Inis Csapdák Annals-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Inis Csapdák Annals-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Inis Csapdák Annals-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Inis Csapdák Annals-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Inis Csapdák Annals-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Annals of Inisfallen ( ír Annala Inis Faithleann , angol Annals of Inisfallen ) a legrégebbi fennmaradt középkori krónika Írország .

Az évkönyvek ír és latin nyelven íródtak . Dátum nélküli részbl állnak, amely a Patrick eltti idt írja le , és egy második részbl, dátumokkal, amely a 433 és 1450 közötti idszakot foglalja magában.

Úgy gondoljuk, hogy a legtöbb bejegyzés eltti 10. században másolták a nem túlél Annals of Clonmacnoise a Emly Abbey végén a 10. század, a vágás és a torzulások elkerülhetetlenül. A krónikát ezután Toomgraney -ban folytatták, Killaloe -ban másolták a 11. század közepén, és 1119 körül átvitték Lismore -ba , ahol folytatták. A 12. század elején a krónikát a Killarney melletti azonos nev sziget Inisfallen kolostorában rizték .

Az egyetlen kézirat, amely ma fennmaradt, az Oxfordi Egyetem Bodleian Könyvtárában található . Úgy gondolják, hogy Inisfallenben származik a XII. Hiányoznak az 11311158, 1215 és 12861294 évekre vonatkozó bejegyzések.

Lásd még

irodalom

  • évkönyvek. In: Sean J. Connolly (szerk.): Az ír történelem oxfordi társa. Oxford University Press, Oxford et al., 1998, ISBN 0-19-211695-9 .

web Linkek

Commons : Annals von Inisfallen  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

A University College Cork biztosítja az internetet , Seán Mac Airt angol fordítását, amely az eredeti kéziraton alapul:

Opiniones de nuestros usuarios

Szilvia Pető

Ez a bejegyzés a Inis Csapdák Annals segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Valentina Kun

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Inis Csapdák Annals, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Viktor Péter

Tetszik az oldal, és a Inis Csapdák Annals szóló cikk az, amit kerestem

Alida Csikós

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Inis Csapdák Annals szóló cikkhez, de nagyon tetszett.