IndítóAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Indító-ről van szó. A Indító-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Indító-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Indító-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Indító-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Indító-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Indító
Anlautertal Bechthal közelében

Anlautertal Bechthal közelében

Adat
Vízkód DE : 13844
elhelyezkedés Altmühlalb

Bajorország

Folyamrendszer Duna
Csepegjen le Schwarzach   Altmühl   Duna   Fekete-tenger
forrás falu közelében Geyern a Weißenburg-Gunzenhausen körzet
49 ° 4 '18 "  N , 11 ° 5' 35"  E
Forrás magassága kb.  535  m tengerszint feletti magasságban NN
száj a Schwarzach- koordinátákban: 49 ° 0 '4 "  É , 11 ° 22' 18"  K 49 ° 0 '4 "  É , 11 ° 22' 18"  K
Szájmagasság kb.  380  m tengerszint feletti magasságban NN
Magasságkülönbség kb. 155 m
Alsó lejt kb. 5,4
hossz 28,7 km
Önkormányzatok Nennslingen, Bergen, Titting, Kinding

A Anlauter egy körülbelül 29 km hosszú mellékfolyója a Schwarzach a frank Alb in Bavaria az Altmühltal Természetvédelmi Park .

etimológia

Az Anlautert elször 1304-ben említették Laynlautter néven . 1417-ben a patakot Leinlauternak , 1540 Lautrának és 1568 Lain Lautrának hívták . 1796-ban a folyót elször Anlauter néven emlegették ; 1832-ben a folyó neve Einlauter-re változott . Az alapvet szó ltar származik ófelnémet és olyasmit jelent, mint hangosabb, világos, tiszta. A lei (n) meghatározó szó valószínleg a közép-német német lei vagy leie szóból származik, amely sziklát, követ vagy pala jelenthet.

földrajz

tanfolyam

A Anlauter folyik száz méterre keletre Geyern származó a Zeiselweiher , egy tó, amelynek területe mintegy 420 négyzetméter , és egy kijelölt természeti emlék . Fleg délkeleti-keleti irányban halad át az Altmühltal Natúrparkon, és Kinding közelében - nem sokkal az Altmühl- be való összefolyása eltt - jobbról, végül délre a Schwarzach felé.

Az Anlautertalt tágas rétvölgynek tervezték a forrástól Nennslingenig, majd viszonylag meredek völgylejtkkel rendelkezik, amelyeket Nennslingen és Bechthal között kiterjedt mészk gyepek borítanak. A természetközeli, majdnem teljesen természetes folyóvíz nagy mennyiség vizet képes visszatartani a fels folyás ers kanyargós képzdésének köszönheten, és így árvízvédelemként szolgál a lefelé vezet területeken. A víz minsége viszonylag jó; A szennyvíztisztító telepekbl történ kibocsátás után az Anlauter nagy öntisztító ert mutat, így önmagában javul a továbbfolyásban.A partok fája fleg éger és fz.

Abban Bechthal a Anlauter kisebb rugók táplálja a Bechthaler Weiher , egy kis táj , amit létre 1977 részeként birtokrendezés .

Mellékfolyók

Az Anlauter legfontosabb mellékfolyói az Erlenbach és a Morsbach.

Szökésben lév helyek

Helyek a forrástól a szájig. Csak a legmélyebben behúzott nevek jelölik a futás helyeit és települési területeit, egy lépéssel kevesebbet behúzva azok a közösségek és körzetek, amelyekhez tartoznak

Web link

Commons : Anlauter  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Anlauter , www.wugwiki.de; Letöltve: 2013. március 17
  2. "Kleines Flurnamenlexikon" anyaggyjtemény és nevetséges nevek gyjteménye ( Memento 2016. május 8-tól az Internetes Archívumban )
  3. Információs tábla a Nennslinger Kohlmühle-nél.
  4. Titting parcella térkép
  5. Az utcanévbl származó név

Opiniones de nuestros usuarios

Gerda Kónya

Nagy felfedezés ez a cikk a Indító és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Indító és az egész oldal

Aron Illés

Meglepett ez a cikk a Indító, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Indító