Horgonyk épít készletAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgonyk épít készlet-ről van szó. A Horgonyk épít készlet-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgonyk épít készlet-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgonyk épít készlet-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgonyk épít készlet-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgonyk épít készlet-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Anker tégla építelem a német gyermekjátékok korai világhír klasszikusa , amelyet az Anker gyárban (Rudolstadt) gyártanak .

Szerkezet és ötlet

A horgony építelemek nagyon kis méretbeli tréssel öntött alkatrészek, amelyeket homokból , tkehal krétából és lenmagolajból préselnek és sütnek. Három színben készülnek: vörös, sárga és kék, ami megfelel a három építanyagnak: tégla, homokk és pala (tet). Az építelemek sima felülettel rendelkeznek, nehezen tarthatók és nem igényelnek gombokat vagy ragasztót. Az épületek összetartása kizárólag a statikán alapul .

A koncepció az építési kit alapul didaktikai megközelítés a játékokon a pedagógus Friedrich Fröbel és fejleszti ket egy építészeti modell játék. A kiegészít készletrendszernek köszönheten, amely a mellékelt utasítások alapján egymásra épül, a horgonyszerkezeti készlet a rendszer játékának prototípusa.

történelem

Az építkockákat Gustav és Otto Lilienthal testvérek találták ki , akik kezdetben maguk is elkészítették ket. A dobozokat Georgens márkanév alatt értékesítették . Az épület. Vállalkozóként azonban kudarcot vallottak, mert nem volt életképes marketing koncepciójuk . Eladták a találmányt Friedrich Adolf Richter vállalkozónak , akinek szabadalmaztatták az építelemeket , amit a Lilienthal testvérek korábban nem tettek meg. 1882 Richter el az építkövei a gyógyszergyár a Rudolstadtban . A termék sikerét hosszas jogi csata követte a feltalálók és a vállalkozó között, amelyet végül a Richter nyert meg.

A rudolstadti Kunstanstalt mvészek, illusztrátorok és építészek kidolgozták az építkészletek terveit és építési sablonjait. Kifinomult bvít és kiegészít rendszert hoztak létre, amely lehetvé tette a dobozok kívánság szerinti kombinálását. A horgony 1895 óta hivatalos védjegy, és a horgonykbl készült épületkészletek számos nemzetközi díjat nyert. A századforduló, majdnem 40.000 építési készletek elhagyta a gyárat jómódú vásárlók szerte a világon, St. Petersburg , hogy New York . Amikor Richter 1910-ben meghalt, irodái voltak Európában, az Egyesült Államokban és Japánban. Ausztria-Magyarországon az F. Ad. Richter és Cie. kuk szállító a császár bíróságának és kamarájának, a császári család tagjainak, valamint más európai bíróságok szállítója. Ausztria számára 40 évig volt egy gyár Bécsben . A Wietgasse / Larochegasse körzet Hietzing kerületében , a Wenzgasse szövetségi középiskola mai sportpályájának és 1. sportcsarnokának területén található .

Hosszú évekig tartó, bonyolult viták után Friedrich Adolf Richter öröksége miatt az els világháború utáni infláció a társaság tartalékainak teljes elvesztéséhez vezetett . 1921-ben a társaságot alapveten átszervezték és két állami részvénytársaságra osztották fel. Az NDK-ban a céget és a márkát 1953 - ban átalakították az állami tulajdonú "VEB Anker-Steinbaukasten" társasággá . Az építkockákat az 1960-as évekig gyártották Rudolstadtban, és a gyártás hivatalosan 1963. december 31-én ért véget. 1880 és 1963-as bezárása között állítólag mintegy ötmilliárd horgonytömböt értékesítettek.

A termelés újrakezdésére 1995-ben az Anker Steinbaukasten GmbH került sor . A horgonykövek szerelmese, Georg Plenge, az EU és Türingia állam pénzeszközeivel támogatva, ebben az évben megkezdhette az alapszerkezet készítését 26 alkalmazottal. Bill Clinton a horgonykövek iránti lelkesedését írásban közölte a céggel: "Csak csodálatos". Olyan hírességek, mint Albert Einstein , Erich Kästner , Walter Benjamin és Walter Gropius , a színes kövekkel képezték kreativitásukat.

Az els rendszerjáték

A moduláris sorozat alap- és kiegészít készletek rendszerén alapul. A 4. vagy 6. alapkészlet kibvíthet a következ magasabb készletre további ("A" betvel jelölt) készletek megvásárlásával a következ elv szerint: 6 + 6A = 8. doboz; 8 + 8A = 10. doboz stb. A modern dobozsorokban nincsenek páratlan dobozszámok. Ahhoz, hogy egy épületet egy kiegészít készlet tervei alapján hozzanak létre, az összes elz alap- és kiegészít készlet birtoklása szükséges, így a 16A kiegészít készlet tartalmazza a 18 doboz tervfüzetét, amely tartalmazza a dobozok kállományát 6, 6A, 8A, 10A, 12A, 14A és 16A.

A Richter korából származó dobozok lényegesen összetettebbek a szisztematikában, mivel a Richter számos, szintén párhuzamos változatát értékesítette a dobozsorozatokból . A dobozok számának növekedésével növekszik az épület és így az építési tervek összetettsége is. A 14. dobozból álló szerkezet felépítése négy-hat órát vesz igénybe.

Füzetek

Minden készlethez két füzet tartozik tervekkel. Az egyik füzet az épületek perspektivikus nézeteit tartalmazza, a második az alaprajzokat és a metszeteket. A dobozok "játékötlete" a tervek átalakítása épületekké. A mai tervfüzetek az eredeti tervfüzetek 1900 eltti és körüli változatlan változata. Nem valódi épületeket reprodukálnak, hanem prototípusos formákat: a pavilont, a kilátótornyot, a kápolnát, a katedrálist.

A Horgonybarátok Klubja tagjai saját terveikkel és metszetrajzaikkal bvítik a kínálatot. Néhány új terv valós modelleket tükröz, például a Torre de Belém és a drezdai Frauenkirche .

Kingstones

A Kingstones-t Ankerstones néven forgalmazták, amíg a védjegytörvény szerint át nem nevezték ket. A kövek márványporból készülnek. Sem történelmileg, sem az anyag nem hasonlítható össze a horgonykövekkel.

irodalom

Digitális másolatok

web Linkek

Commons : Anchor Brick Building Kit  - Képek, videók és audio fájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Az építési készlet történetérl. Otto-Lilienthal-Múzeum , hozzáférés 2018. szeptember 30 . .
  2. Ferdinand Werner : Hosszú út az új épülethez . 1. kötet: Konkrét: 43 férfi találja ki a jövt . Wernersche Verlagsgesellschaft, Worms, 2016. ISBN 978-3-88462-372-5 , 302f.
  3. G. Knerr: Mszaki játékok , in: Deutsches Museum . Útmutató a gyjteményekhez , szerk. a Deutsches Múzeumtól. CH Beck, München, 2. kiadás, 1987, ISBN 3-406-32092-9 , 243-248, itt 245 f.
  4. Ferdinand Werner : Hosszú út az új épülethez . 1. kötet: Konkrét: 43 férfi találja ki a jövt . Wernersche Verlagsgesellschaft, Worms, 2016. ISBN 978-3-88462-372-5 , 303. o.
  5. ^ Út a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gyermekszobájába 2013. február 10-én, 62. és 63. oldal.
  6. Honlap horgony .

Opiniones de nuestros usuarios

Ingrid Gál

Tetszik az oldal, és a Horgonyk épít készlet szóló cikk az, amit kerestem

Aniko Végh

A Horgonyk épít készlet szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Horgonyk épít készlet szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Irma Révész

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Horgonyk épít készlet. Nekem tetszik

Zsolt Orosz

A Horgonyk épít készlet szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Horgonyk épít készlet szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Piroska Benkő

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Horgonyk épít készlet