HorgonybérlkAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgonybérlk-ről van szó. A Horgonybérlk-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgonybérlk-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgonybérlk-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgonybérlk-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgonybérlk-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A horgonybérlk , beleértve a horgonyüzletet is ( angolul: Horgonybérl ), f vagy nagy felhasználók egy kereskedelmi ingatlanon belül. A kifejezés az egész német nyelvterületen elterjedt, és elnyösen a kiskereskedelmi ingatlanok és a bevásárlóközpontok kapcsán használják , ahol a horgonybérl az egész ingatlanra a legnagyobb számú ügyfelet vonzza.

Gazdasági jelentség

A horgonybérl átlag feletti vonzerejét vonzza az ügyfelek iránt, ezért mágnes üzletnek is nevezik . Az ingatlanon belüli elhelyezés fontos szerepet játszik, mert a többi, kisebb üzlet kihasználja a horgonybérl vonzerejét. A tipikus bevásárlóközpont , amely két horgonybérl között kisebb üzletekkel rendelkez bevásárló árkádból áll, Victor Gruen gondolatához vezet vissza . Az Urban Entertainment Center további fejlesztés .

Gazdasági szempontból a horgonybérl (nagyobb központok esetén több) biztosítja a legmagasabb ügyfélfrekvenciát . Szintén a többnyire nagy bérleti terület miatt a horgonybérlk bérleti díjai viszonylag alacsonyak, így a tulajdonos gazdasági hasznát elssorban a többi bérleti terület adja. Ezek a bérlk fejlesztik funkciójukat horgonyként pl. B. egy hosszú üzletsor végén, ahol a (rossz) elhelyezkedés az alacsonyabb bérleti díjat is indokolja. Új projektek esetén a horgonybérlt elször meg kell kötni, mivel a megmaradt hely elrendezése és kihasználtsága ( ágkeverék ) rajta alapul. A horgonybérlk gyakran nagy áruházak, elektronikai üzletek vagy nagy textil-kiskereskedk, és gyakran befektetként is részt vesznek a projektekben.

A horgonybérl tehát egy bevásárlóközpont gazdaságának gyenge pontja is. A horgonybérl kiköltözése gyorsan oda vezethet, hogy a többi bérl is elköltözik az elégtelen vásárlói gyakoriság miatt ( holt bevásárlóközpont ), hogy a jövedelem nem fedezi a költségeket, vagy új horgonybérlt kell rövid idn belül kötni (gyakran a központ számára kedveztlen körülmények között), az említett hatások elkerülése érdekében. Ezért egy horgonybérl nyomást gyakorolhat a központ vezetésére, hogy elérje saját céljait.

Versenyjog

Az Európai Bíróság 2015. november 26-i ítélete szerint versenyellenes lehet az a bérleti szerzdés, amely korlátozza a bérbeadó jogát, hogy a horgonybérl lehetséges versenytársaival más kereskedelmi bérleti szerzdést kössön a horgonybérl elzetes beleegyezése nélkül. Az EUMSZ 101. cikkben szerepl kartellek tilalmának megsértése csak akkor áll fenn, ha a gazdasági és jogi háttér részletes vizsgálata azt mutatja, hogy a szóban forgó szerzdéses kikötés jelents mértékben hozzájárul a piac kizárásához.

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Ankermieter Linguee, angol-német szótár, elérhet 2016. június 16-án
  2. Mar Elmar Pfeiffer: Központtervezés - dimenziók és alapelvek ( Memento , 2006. augusztus 22., az internetes archívumban ) 5.4.5 Vállalkozási típusok keveréke, státusz: 2011/03
  3. ^ Horgonybérl ( emléktárgy 2015. április 19-tl az Internetes Archívumban ) wer-zu-wem GmbH, 2012
  4. EB, 2015. november 26-i ítélet - C-345/14, SIA Maxima Latvija kontra Konkurences padome, ECLI: EU: C: 2015: 784
  5. EB: A bérli jog korlátozó hatásáról, a kereskedelmi hely harmadik személyek részére történ bérbeadásának kifogása Betriebs-Beratung , 2015. december 4.
  6. Birgit Kraml: A verseny korlátozása a horgonybérlk révén Letöltve: 2016. június 16.
  7. 101. cikk ( Memento a június 17, 2016 az Internet Archive ) mködésérl szóló szerzdés az Európai Unió (EUMSZ)
  8. Heinrich Kühnert: Az EB megersíti a horgonybérlk jogait a bevásárlóközpontokban Der Standard , 2016. április 4.

Opiniones de nuestros usuarios

Maria Illés

Ezt a bejegyzést a Horgonybérlk-ről pont ezt kerestem.

Angela Jakab

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Horgonybérlk_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Eniko Balog

A Horgonybérlk szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Horgonybérlk szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Vera Bereczki

Meglepett ez a cikk a Horgonybérlk, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Horgonybérlk