Horgony tornyokAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgony tornyok-ről van szó. A Horgony tornyok-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgony tornyok-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgony tornyok-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgony tornyok-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgony tornyok-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A horgonybányák a tengeri aknák egyik alcsoportja . A hajók és a tengeralattjárók ellen robbanótöltettel hatnak a horgonykötelük által a víz felszíne alá .

leírás

A horgonytornyok egyszer fegyverek, amelyek lényegében mechanikák. Ezek egy bányaszekérbl vagy horgonyból állnak , amely a tengerfenékre süllyed, és a bányaedénybl, amelyet drótkötéllel, az úgynevezett horgonyzsinórral rögzítenek a bányaszekérhez, és amely felhajtóereje miatt a tenger felszínéhez közel úszik. A horgonybányák általában érintkezõ biztosítékokkal vannak felszerelve, és a hajótesttel való érintkezés útján váltják ki ket. Nagyobb mélységben horgonybányákat is használnak tengeralattjárók ellen.

A horgonybányáknál fontos a megfelel mélységbeállítás. Ha a bánya túl mély, akkor a hajók épségben elhaladhatnak rajta. Ha viszont túl lapos, fennáll annak a veszélye, hogy a bányaedény látható a felszínen, és így feltárja a zárat. Az els aknaborítókkal a pontos vízmélységet le kellett vezetni a fektetés eltt, majd be kellett állítani a megfelel horgonykötél hosszát. Ez a hosszadalmas módszer alkalmas volt a saját vizek blokkolására, de nem az ellenséges kikötk blokkolására.

Annak érdekében, hogy a VIII. Hágai Megállapodás szerint ne veszélyeztesse az általános hajózás biztonságát a katonai szempontból szükséges mértéknél nagyobb mértékben, a horgonytornyoknak éleseknek kell lenniük, ha kiszakadnak horgonyzásukból. A gyakorlatban ezt egy rugósorral oldják meg, amelyet egyensúlyban tart a horgonykötél. Ha a bányakocsival való kapcsolat meglazul, a horgonykötél feszültsége enyhül, és a rugós csomag hatástalanítja az aknát. Ezt a mechanizmust azonban korrózió vagy ers növekedés blokkolhatja, így különösen az idsebb, lebontott horgonytornyok komoly kockázatot jelenthetnek.

Horgonykötel ólomhorgonnyal

A horgonykötél hosszának elzetes beállítása mellett az ólomsúly vagy az ólomhorgony a gyakorlatban is bevált. Itt, ahogy a dobási diagram mutatja, az aknát kidobják (1). A bánya a bányakocsival kezdetben lebeg, és az ólomhorgony a mélybe süllyed (2). Az ólomhorgony leteker egy drótot, a mélységi vonalat, amelyet arra használnak, hogy a bánya mélységét a víz felszíne alatt állítsák be, mieltt felszabadulna (3). Ha a beállított hosszúságot letekerték, a bányakocsit elárasztják, és a bányát kiszabadítják a bányakocsiból (4). A bányakocsi süllyedni kezd, és a horgonykötél kikapcsol, amíg az ólomhorgony el nem éri a tengerfenéket (5). A horgonykötelet szorosan rögzítik, mivel a mély vonal feszültsége csökken. A bányakocsi a mély vonal hosszában süllyed, amíg el nem éri a tenger fenekét, és ugyanolyan hosszúsággal húzza a bányát a víz felszíne alá (6). Ily módon a bánya pontos mélysége a vízfelszín alatt beállítható a pontos mélység ismerete nélkül. Csak a horgonykötél maximális hossza korlátozza.

Különleges aknák

Speciális aknákat fejlesztettek ki speciális feladatokhoz, például nagy vízmélységben vagy tengeralattjárók ellen való használatra. Távgyújtású horgonybányákat fejlesztettek ki, amelyek nagy vízmélységben vannak lefektetve, és amelyek aknahajói hasonló mélységben úsznak, mint amire egyébként földi aknákat raknak. Ez lehetvé teszi a nagyon mély vizek bányászatát.

A különleges aknák közé tartoznak azok is, amelyek be- és kikapcsolhatók, vagy akár a szárazföldrl is meggyulladhatnak. Az ilyen aknákat saját kiköti bejáratok és vízi utak védelmére használják.

sztori

A horgonybánya a legrégebbi, nagy számban használt aknatípus. Az elsket már 1813-ban a Hudson és Richmond erdök eltt használták. Az els világháború aknaborításai kizárólag horgonybányákból álltak, fleg a második világháborúból , és horgonybányákat is terveztek vagy használtak a hidegháborúban és az 1945 utáni regionális konfliktusokban.

Az orosz japán háborúban aknákat használtak, amelyek a dobás eltt a mélységbe rögzítették magukat. Kezdetben két különböz rendszert alkalmaztak az automatikus mélységbeállításhoz.

A víznyomás beállításakor a bányaedény és a horgony aljára süllyed. Ezután az edény leválik a horgonyról, és addig emelkedik, amíg a környezeti nyomás olyan mértékben nem csökken, hogy egy rugós eszköz rögzíti a horgonykötelet. Ezt a rendszert a császári haditengerészet 1918-ig használta . Ketts horgonykötélre volt szükség, amelynek eredményeként a megnövekedett vízállóság miatt a bánya alá volt vágva az áramban, és a bánya akár több méterrel is mélyebb volt.

Az ólomhorgony segítségével a szükséges mélységet az ólom segítségével állítják be . Dobás után a bányaedény egyelre a felszínen marad, miközben az ólomsúlyral ellátott horgony süllyed. Amikor a horgonynál gyorsabban süllyed ólomsúly eléri az alját, egy fék blokkolja a horgonykötelet, és a bányaedény a beállított mélységig húzódik. 1916-tól a Királyi Haditengerészet bemutatta a zárt vezet horgonyt, amely egyszerbb és megbízhatóbb. A második világháború alatt ez volt a leggyakrabban alkalmazott rögzítési módszer az összes részt vev államban.

Aknamentesítés

A bányairtás különféle módszereket tartalmaz, amelyek segítségével a keresési területen lév aknákat mszaki eszközökkel ártalmatlanná kell tenni.

A horgonybányák  megtisztításához tisztító kábelkötegeket használnak, amelyeket aknavetk húznak át a vízen. Vagy több csónak használ egy csoportban, vagy egyes hajók, amelyeknek a tisztítókábeleit oldalról vezérlik vidra deszkák segítségével. Az úszók segítségével a kábeleket egy elre meghatározott szabad mélységig vezetik, és állítólag megragadják és elvágják a bányák horgonykábeleit rögzített markolókkal. A bányahajók ezután felúsznak és lfegyverekkel robbantják fel ket.

Egyéni bizonyíték

  1. Rögzít aknák. (Az interneten már nem érhet el.) In: www.minenjagd.de. Archivált az eredeti szóló június 25, 2016 ; megtekintve 2017. január 4-én .
  2. A bányák keresése könnyen megmagyarázható. In: www.7tes-msg.de. Letöltve: 2017. január 4 .

Opiniones de nuestros usuarios

Vivien árvai

A Horgony tornyok szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Horgony tornyok szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Mariann Huszár

Köszönöm. A cikk a Horgony tornyok hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Horgony tornyok

Henrietta Vass

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony tornyok., Azt hittem, már mindent tudok a Horgony tornyok., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony tornyok.