Horgony (óra)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgony (óra)-ről van szó. A Horgony (óra)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgony (óra)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgony (óra)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgony (óra)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgony (óra)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A horgony (a horog szinonimája ) a horgony menekülésének része , amely a sebességváltó órákban létrehozza a kapcsolatot a hajtóm és a szabályozó között . Az els karos menekülést Robert Hooke találta ki 1676-ban, majd William Clement angol óragyártó fejlesztette tovább 1680- ban, nagy órákban történ használatra .

A horgony a kerékórák egyik legjobban megterhelt alkotóeleme, mivel a csúszó súrlódás és a gátlás és az emelés révén fellép ütésterhelés egyaránt végbemegy rajta. Ezért az érintkez felületek csökkentése vannak kopás a svájci tartomány menekülését vagy Glashütter tartomány anker (mindkett dugattyú fog gátlásokat ) a raklap kövek (szinonima horgony kilincsm horgony k emel k vagy k emelése) ebbl a rubin vagy más korund raktározzuk.

Az óra ketyegését a menekülkerék és az armatúra (vagy raklapjai) két foga közötti ütközés okozza .

képek

Egyéni bizonyíték

  1. Fritz von Osterhausen: Callweys lexikon. Callwey, München 1999, ISBN 3-7667-1353-1 , 16. o.

irodalom

  • Otto Böckle, Wilhelm Brauns: Tankönyv az óragyártáshoz. Munka készségek és anyagok. 8-10 Kiadás. Wilhelm Knapp, Halle (Saale) 1951 (újranyomás, szerkesztette: Michael Stern. Heel, Königswinter 2010, ISBN 978-3-86852-288-4 ).
  • Hermann Brinkmann: Bevezetés az óragyártásba (= The watchmaking school . 2. köt.). 10. változatlan kiadás. Wilhelm Knapp, Düsseldorf 2005, ISBN 3-87420-010-8 .
  • George Daniels : Órás. Frissítve 2011-es kiadás. Philip Wilson Kiadó, London, 2011, ISBN 978-0-85667-704-5 .

Opiniones de nuestros usuarios

Lucia Bán

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony (óra)., Azt hittem, már mindent tudok a Horgony (óra)., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony (óra).

Alexa Rácz

Végre egy cikk a Horgony (óra), ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Horgony (óra)

Emerencia Takács

Köszönöm. A cikk a Horgony (óra) hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Horgony (óra)

Bianka Vigh

Köszönöm ezt a bejegyzést a Horgony (óra), pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Horgony (óra), pont erre volt szükségem.