Horgony JørgensenAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgony Jørgensen-ről van szó. A Horgony Jørgensen-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgony Jørgensen-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgony Jørgensen-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgony Jørgensen-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgony Jørgensen-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anker Henrik Jørgensen (született július 13-, 1922-ben a koppenhágai ; March 20-, 2016-os ) volt dán szociáldemokrata politikus és miniszterelnök az országot.

Élet

Jørgensen edz sofr fiaként ntt fel rossz körülmények között. Négyéves korában árva volt , ezért nagynénje, dohánymunkás és nagybátyja, sofr fogadta örökbe. Jørgensen a királyi árvaházban járt iskolába, ahol hírvivként is dolgozott, és ezt a 7. osztály után befejezte. Miután 1945-ben elvégezte a középiskolát, miután esti iskolába járt, a hajógyárakban dolgozott raktárként és raktárként. A második világháborúban katonaként Jørgensent internálták, majd csatlakozott az ellenálláshoz . 1949-ben az esti iskolába járás után letette elzetes vizsgáját.

Jørgensen 1961 és 1964 között a koppenhágai parlament tagja volt, és 1964- ben megválasztották a Folketingbe . 1966-ban társalapítója a Socialdemokratisk samfund, a szociáldemokraták balszárnyának gyjteménye. Október 5, 1972 december 19. 1973. Jørgensen miniszterelnök a tisztán szociáldemokrata kabinet Jørgensen én . A liberális Hartling-kormány félbeszakítása után Jørgensen 1975. február 13-án ismét miniszterelnök volt a Jørgensen II kabinettel , de hozzá kellett adnia a Venstre- t Jørgensen III kabinetjéhez. A Jørgensen IV és Jørgensen V kabinetekkel 1982 szeptember 10-ig ismét szociáldemokrata miniszterekkel kormányzott. 1978-ban néhány hónapig dán külügyminiszter is volt , Knud Børge Andersen utódjaként . Jørgensen volt az utolsó nem akadémikus, aki Dánia miniszterelnöke lett.

Miután lemondott miniszterelnöki posztjáról és átadta a hivatalt Poul Schlüternek , Jørgensen 1987-ig a szociáldemokraták pártvezetje és 1994-ig a Folketing tagja volt.

Díjak (válogatás)

  • Dansk Forfatterforenings fredspris 1991
  • LOs Kulturpris 1994

Bettípusok

irodalom

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Västerbottens- Kuriren : Anker Jørgensen död ( Memento 2016. március 25-tl az Internetes Archívumban )
  2. Lásd: Dansk Biografisk Leksikon és Munzinger.
  3. B a b Dansk Biografisk Leksikon .

Opiniones de nuestros usuarios

Orsolya Fodor

Valami mást kellett találnom a Horgony Jørgensen, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Horgony Jørgensen

Krisztian Szöllősi

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Horgony Jørgensen_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Alexandra Pataki

A Horgony Jørgensen nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Zsolt Kulcsár

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony Jørgensen., Azt hittem, már mindent tudok a Horgony Jørgensen., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony Jørgensen.