Horgony (heraldika)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgony (heraldika)-ről van szó. A Horgony (heraldika)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgony (heraldika)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgony (heraldika)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgony (heraldika)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgony (heraldika)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

tisztázatlan horgony Ingersheim , Baden-Wuerttemberg címerében

Mivel a közös alak a heraldika, a horgony van egy leggyakrabban választott címer ábra .

Szimbolika és történelem

Szerint Ralf von Retberg , egy horgony egy szimbóluma hajósok, tengerészek és a remény általában (1884). A horgonynak a remény szimbólumaként való értelmezését az újabb szerzk is használják, amikor megpróbálják megmagyarázni a horgony motívumát azoknak a verseny résztvevinek a lótakaróján, akik szerepelnek a versenykönyv kéziratában. A Knaur a Lexicon A szimbólumok , a horgony áll nemcsak a remény, de mindenekeltt a bizalom, a bizalom (mindkett óta mediterrán antikvitás ), és a keresztény hit és a megváltás , az utóbbi szimbolizációt érkez idején az üldözöttek korai keresztények , akik használták a horgony motívum mert a horgony keresztet jelent a kereszttartójával, az úgynevezett szivacsfával, amelyet csak a horgony alsó végén lév hornyok álcáznak . A horgonyt a szentek ( Róma Clemens , Nicholas - a tengerészek védszentje -, Placidus , Johann von Nepomuk stb.) (...) attribútumaként , valamint a heraldikai mvészetben használják, amelyben különösen megkülönbözteti a kiköt városokat. (. ..) ". A horgony, mint ilyen, a mediterrán hajózásból származik, a heraldika és a para-heraldika valódi eszközén alapszik.

leírás

Az ábrázolás stilizált . A színezés nem korlátozott. Két szálkával (eke) használják. A tengely tetejére egy gyrt (bilincset) rögzítenek, amelyen keresztül akár láncot, akár ers kötelet lehet húzni. Hiányzik a szivacsfa (keresztfa / padló (fémdarab)) a gyr alatt, mint minden más eltérés jelentése (vagyis a leírásban kifejezetten feltüntetve), valamint egy további gyr a horgony keresztezésén szár és a horgonykarok flukokkal, mint Heide címerében Holsteinben . Lehetleg a kikötvárosok címerében található. Gyakran díszítik , amikor leeresztik, amikor a bágyadt íj lefelé mutat. Ha a horgony fejjel lefelé, ezt meg kell jelenteni a lehullott . Több horgony is elhelyezhet három lépésben a címerben .

Megjegyzés: A horgonykereszt nem a horgonyból van kialakítva, csak a keresztkarok végein van rúd.

web Linkek

Commons : Horgonyok a heraldikában  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Ralf von Retberg: A német címer története , innen: Ralf von Retbergs Nachlasse , 1884, posztumusz: in a kk címeres társaság évkönyve Adler zu Wien , XIII./XIV. Kötet, Bécs 1886/1887, 60. oldal.
  2. ^ Helmut Nickel, Dirk H. Breiding: Versenyek és felvonulások könyve Nürnbergbl , Metropolitan Museum Journal, v. 2010. 45., 134. o. ( Digitalizált változat )
  3. Knaurs Symbols Lexikon , 1989/1994/1998, 74. o. (Lásd 3132. O.).
  4. ^ Johann Siebmacher , Maximilian Gritzner : J. Siebmacher's Grosses und Allgemeine Wappenbuch , bevezet kötet, B szakasz: A fegyvermvészet alapelvei a heraldikai terminológia kézikönyvével kombinálva , Bauer & Raspe, Nürnberg 1889., 139. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Natasa Kelemen

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony (heraldika)., Azt hittem, már mindent tudok a Horgony (heraldika)., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Horgony (heraldika).

John Vajda

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Horgony (heraldika)

Gerda Császár

Valami mást kellett találnom a Horgony (heraldika), nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Horgony (heraldika)