HorgonyAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Horgony-ről van szó. A Horgony-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Horgony-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Horgony-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Horgony-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Horgony-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Egy anachoret (az ókori görög anachreínbl "kivonulni, az országba költözni (az erdített városon kívül)") az ókori görög szóhasználatban olyan személy volt, aki személyes okokból kivonult a közösségbl, a chorából. Már a hellenisztikus-római Egyiptomban a kereszténység eltti idkben anachoretákat hívtak, akik a sivatagba vagy a Nílus-delta elérhetetlen mocsárterületeire menekültek, hogy z. B. hogy elkerülje az adózást vagy a katonai szolgálatot. A kifejezés késbb az ókeresztény szerzetesekre terjedt át . A szerzetes anarchoretikussá történ kijelölése mindenekeltt csak a társadalomból való kivonulását jelenti. Vagy élhet Koinobitként kolostori közösségben más horgonyokkal, vagy remete elvonult létet vezethet .

A keresztény horgonyok legkorábbi képviselje Nagy Szent Antal (Remete Antonius is) (251 356). Környezetében az els anchoritközösségek, többé-kevésbé elválasztott remeték laza társulásai, a Koinobitentum felé történ átmenetként alakultak ki.

Az 5. századtól kezdve az oszlopos szentek az anchoritok szélsséges formája voltak , amelyek közül a leghíresebb, Saint Symeon Szíriában sok utánzót késztetett arra , hogy magas oszlopon éljék életüket. Ehelyett a dendritek visszavonultak egy fához. A környezetbl való teljes kivonulást azok az anchoriták gyakorolták, akik hagyták magukat sejtekben befalaztatni, és csak egy kis nyíláson keresztül kaptak ételt. Ilyen régészeti szempontból dokumentált hely a núbiai Sayala ; Az egyiptomi néhány esetben nincsenek feltárási eredmények, de korabeli források vannak.

A templomokhoz rögzített kolostorcellák , amelyek bejárati ajtaját befalazták, szintén ismertek a középkori Angliából . A zárványként kijelölt anchoriták a szentmisét hallhatták, és a templom oltára felé nyíló kis ablakon keresztül fogadhatták az úrvacsorát , míg az utcára néz nyíláson keresztül elengedhetetlen kellékekkel látták el ket. A kés középkori Nyugat-Európában e horgonyok többsége n volt. AK Warren (1985) a nemek arányát öt az egyre becsüli.

Lásd még

web Linkek

Commons : Anachoret  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye
Wikiszótár: Anachoret  - jelentésmagyarázatok, szóeredet , szinonimák, fordítások

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Grossmann Péter: Keresztény építészet Egyiptomban. (Keleti tanulmányok kézikönyve. Els szakasz: A Közel- és Közép-Kelet. 62. évfolyam) Brill, Leiden 2002, 258. o.
  2. ^ AK Warren: Anchoriták és pártfogóik a középkori Angliában. University of California Press, Berkeley, 1985
  3. ^ Liz Herbert McAvoy: Bevezetés. In: Ders. (Szerk.): A középkori Európa anchoritikus hagyományai. Boydell Press, Suffolk 2010, 11. o

Opiniones de nuestros usuarios

Karina Herczeg

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Horgony, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Gabriella Timár

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Horgony-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Horgony-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Horgony itt. Ezért adom neked az öt csillagot