HomályosságAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Homályosság-ről van szó. A Homályosság-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Homályosság-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Homályosság-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Homályosság-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Homályosság-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Helyileg ftött acélszalag
Izzító színek
ötvözetlen szerszámacélhoz
szín hfok
Fehér sárga 200 ° C
szalma sárga 220 ° C
aranysárga 230 ° C
Sárga barna 240 ° C
Barnásvörös 250 ° C
piros 260 ° C
Lila 270 ° C
ibolya 280 ° C
sötét kék 290 ° C
Búzavirág kék 300 ° C
Világoskék 320 ° C
Kékes szürke 340 ° C
szürke 360 ° C
Az olvadékból kb. 300 ° C-on kintt bizmutkristályok Csak ezután keletkeznek oxidációból a tipikus színtelen színek

A lakk színek , más néven temperáló színek , a szövet felszínes, irizáló élénk színei, amelyeket a vékony rétegeken történ interferencia okoz . Fleg a fémeken, de az ásványi anyagokon is megtalálhatók. Ez az interferencia nagyon hasonlít a tócsák olajfoltjainál vagy a szappanbuborékok lamelláinál tapasztaltakhoz .

Eredet és példák

A fémeken az izzító színek általában a felület oxidációjából származnak. Az oxidréteg vastagságát az oxigénatomok diffundálódási mélysége határozza meg . Ez a mélység ersen függ a hmérséklettl. Ez lehetvé teszi annak meghatározását, hogy egy fém milyen hmérsékletnek volt kitéve, például hegesztés vagy temperálás közben . Ez azért fontos, mert a fontos anyagtulajdonságok, például a keménység és a szívósság a hmérséklettl is függ.

Az acél esetében például 200 ° C-ra melegítve halványsárga temperáló színek találhatók, 300 ° C-on búzavirág-kék és 500 ° C-on szürke (egy réteghez túl vastag). Ez felhasználható rozsdamentes acélok színezésére . Ezüstszulfid fekete bevonata, amely gyakran élénk színekben csillog, a levegben lév ezüstön is kialakul (a hidrogén-szulfid miatt ). Az ásványi anyagok esetében az idjárás miatti károsodás következik be. Erre példa a színes rézkavics, amelyet elszínezdés színez .

Abban az esetben, a titán , a célzott színezés érhet el hasonló módon, például ékszer, specifikusan létrehozásával oxidréteg útján eloxálás . Az arany színe 10-25 nm rétegvastagság, 2540 nm lila, 4050 nm sötétkék, 5080 nm világoskék, 80120 nm sárga, 120150 nm narancs, 150180 nm. nm lila és 180-210 nm zöld színnel.

Lásd még

web Linkek

  • Színez színek a geotudományok enciklopédiájában (Spektrum Akademischer Verlag)

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Ulrich Fischer: Fém asztalkönyv . 41. kiadás. Verlag Europa-Lehrmittel Nourney, Vollmer, 2001, ISBN 3-8085-1721-2 , 128B.
  2. euro-inox.org ( Memento 2014. február 23-tól az Internetes Archívumban ) (PDF)
  3. Információ a titán színezésérl a tiananodisiert.eu oldalon

Opiniones de nuestros usuarios

Gizella Bognár

Nagyszerű poszt a Homályosság., Nagyszerű poszt a Homályosság.

Marianna Berki

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Homályosság., Helyes

Georgina Vámos

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Homályosság, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Homályosság., Ez egy jó cikk a Homályosság

Ferenc Demeter

A Homályosság nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van