Heiliger AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Heiliger Anita-ről van szó. A Heiliger Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Heiliger Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Heiliger Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Heiliger Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Heiliger Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Heiliger (* 1942 in Berlin ) német társadalomtudós és feminista .

Karrier

Heiliger Anita 1942-ben született Ruth Linde-Heiliger és Bernhard Heiliger szobrászok lányaként . Miután elvégezte a középiskolát 1963-ban és két éves fejlesztési munka az izraeli kibucok a cselekvési engesztelés tanult szociológiát , a Berlini Szabad Egyetem 1965-1972 . Diplomamunkája az izraeli kibucban végzett gyermekneveléssel kapcsolatos empirikus tanulmányokkal foglalkozott. 1988 -ig társadalomtudósként dolgozott a müncheni Német Ifjúsági Intézet családpolitikai osztályán, 1988 és 2006 között lányok, nk és nemek kutatása területén. 1991 -ben empirikus tanulmányt ajánlottak neki az egyedülálló nevelésrl, mint felszabadulásról. Az anya-gyermek családok a szocializáció pozitív formájaként és társadalmi lehetségként doktorátust kaptak a Tübingeni Egyetemen .

1982-ben társalapítója volt a Munka és Élet Ni Kommunikációs Központnak ( Kofra ) Münchenben. Heiliger az 1970 -es évek eleje óta tevékenykedik az autonóm nmozgalomban.

Tartalom és pozíciók

Heiliger Anita a hetvenes évek közepe óta foglalkozik lányokkal és nkkel kapcsolatos kérdésekkel. Publikációi középpontjában a nk és a nemek kutatása áll, a lányokkal való munka a gyermek- és ifjúságjóléti ügyekben, a családon belüli erszak és a szexuális bántalmazás , 2000 -tl kezdve egyre inkább az internetes pornográfiával, valamint a fiúkra és lányokra gyakorolt hatásaival. Különösen a nk elleni férfi erszakról és annak megszüntetésérl beszélt. Heiliger többször is felszólalt az egyenl változás modellje ellen, mint az elválasztott családok irányadó modellje, és ezt azzal indokolta, hogy általában káros a gyermekre nézve, ha az anya akaratát nem veszik figyelembe a nevelésben. Az úgynevezett Petra-tanulmányt, amelyet a gyermekek apáinak ébredésének képviseli feltételeznek, és amely azt mutatja, hogy a gyermekek változási modellje nem káros, hanem elnyös, jelenleg felülvizsgálat alatt áll a DJI Münchenben, amellyel Heiliger továbbra is foglalkozik intenzív kapcsolatok.

Könyvkiadványok (válogatás)

 • Az egyedülálló szül, mint felszabadulás. Az anya-gyermek családok pozitív életmódként és társadalmi lehetségként . Centaurus-Verlag, Pfaffenweiler 1991, ISBN 3-89085-517-2 .
 • Szexuális erszak: férfi szocializáció és potenciális elkövet . Campus-Verlag , Frankfurt am Main 1995, ISBN 3-593-35395-4 .
 • Az elkövet stratégiái és megelzése: a lányok szexuális bántalmazása a családi és családszer struktúrákban . Ni offenzíva , München 2000, ISBN 3-88104-319-5 .
 • Fejezze be a nk elleni férfi erszakot. Stratégiák és megközelítések a nk és lányok / fiúk elleni férfi erszak elleni müncheni kampány példáján keresztül . Springer VS, Wiesbaden 2000, ISBN 3-322-91368-6 .
 • Traudl Wischnewskivel (Szerk.): a gyermek jólétének elárulása. Gyermekfelügyeleti és hozzáférési jogokkal rendelkez anyák tapasztalata ersen vitás esetekben . Ni offenzíva, München 2003, ISBN 3-88104-356-X .
 • Éva-K-val. Hack (szerk.): Apa bármi áron A felügyeleti és hozzáférési jogok kritikájáról . Ni offenzíva, München 2008, ISBN 978-3-88104-381-6 .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Bibliográfia ifjúsági jólét 1996. Irodalom az ifjúságkutatásról, az ifjúsági jólétrl és az ifjúságpolitikáról, szerk. Német Ifjúsági Intézet 1997, ISBN 3-87966-375-0 , 122. o.
 2. a b Kirsten Bruhns (szerk.): Nemek kutatása a gyermek- és ifjúságjólétben. VS Verlag für Sozialwissenschaften, Wiesbaden 2004, ISBN 3-8100-3736-2 , szerzk, 334f.
 3. Kommunikációs központ nknek a munka- és élethelyzetrl eV Kofra eV, 2020, elérhet 2021. január 12 -én .
 4. querverlag.de ( Memento az az eredeti április 2 2015- Internet Archive ) Info: A archív linket helyeztünk automatikusan, és még nem ellenrizték. Kérjük, ellenrizze az eredeti és az archív linket az utasítások szerint, majd távolítsa el ezt az értesítést. @1@ 2Sablon: Webachiv / IABot / www.querverlag.de
 5. Heiliger Anita kritizálja a modellváltást. Gyakran csak az apa törvényének érvényesítésérl van szó. In: Die Welt , 2019. február 6
 6. manipulációs állítások Giffeys tanulmányának a gyermekek szétválasztásáról témájában In: The World , 2021. február 10

Opiniones de nuestros usuarios

Hajnalka Gábor

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Heiliger Anita. Nekem tetszik

Patrik György

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Heiliger Anita, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Stefan Czakó

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Heiliger Anita szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Gabor Imre

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Heiliger Anita talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Heiliger Anita szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes