HallgatAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Hallgat-ről van szó. A Hallgat-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Hallgat-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Hallgat-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Hallgat-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Hallgat-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anhor a hieroglifákban
többnyire
ini & n úr
r
t
N31 G7

Anhor
(An hor)
Jnj r.t
vagy rövidebb
W25 N31
N1
G7

átírás Jnj r.t
görög On
Onuris
Régi kopt asztal
(Anhure)
Egyiptomi - Onuris egy harcos attitdjében - Walters 542064.jpg
Anhor szobra (Onuris); Walters Mvészeti Múzeum , Baltimore

Anhor , szintén Anhuret , a háború és vadászat ókori egyiptomi istene, akit Núbiában ( Abu Simbel ) is imádtak. A görögök Onurisnak () hívták, amely az egyiptomi an-eretnek származott: Aki közel hozza a tágasságot (eretnek = a távoli, menny ) .

fontosságát

Az ókori egyiptomiak meggyzdése szerint ez az istenség elpusztította Re ellenségeit , a vadászat istenébl a háború istenévé tette. Társa és felesége az oroszlán istenn, Mehit , akit messzirl hozott (név!). nagyon népszer volt az új királyság , híres harcosok azonosították vele, és azt mutatják csaták tartottak a tiszteletére. IV . Ramszesz óta mindkett Heliopolisz kilencedikéhez tartozik . Néha az neve is fordította a menny hordozója ( an = hordoz , heret = ég ), majd késbb azonosították Schu (ugyanaz a frizura). Végül mindkett egy istenséggé egyesült. A kultusz központja az isten volt az ókorban Thinis , de késbb is Armant és Gebel el-Silsile . Képviseletek kelt a kési idszakban azt mutatják, hogy az isten imádták Anhor-Schu a Sebennytos és Hibis . Tiberius császárt anórként képviselték négyszeres tollal. Kapcsolat volt az alsó- núbiai Schu- Arensnuphisszel is .

bemutatás

Anhor lándzsát visel harcosként ábrázolják, szakállal és hosszú ruhával, fején négy magas tollal. Ritka képek is mutatják ibisz- vagy oroszlánfejjel, amely az erejét és erejét szimbolizálja, és sziklaszer köntösben.

Lásd még

irodalom

  • Hans Bonnet : Onuris. In: Hans Bonnet: Az egyiptomi vallástörténet lexikona. 3. változatlan kiadás. Nikol, Hamburg 2000, ISBN 3-937872-08-6 , 545-547.
  • Onuris. In: Wolfgang Helck , Eberhard Otto : Az egyiptológia kis lexikona. 4. felülvizsgált kiadás. Harrassowitz, Wiesbaden 1999, ISBN 3-447-04027-0 , 210. o.
  • Hermann Junker : Die Onurislegende (= Bécsi Császári Tudományos Akadémia. Filozófiatörténeti osztály. Memorandák. 95. évfolyam , 12. Értekezés). Hölder, Bécs 1917.
  • Richard H. Wilkinson : Az istenek világa az ókori Egyiptomban. Hit, hatalom, mitológia. Theiss, Stuttgart 2003, ISBN 3-8062-1819-6 , 118. o.

web Linkek

Commons : Anhor  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Rolf Felde: Egyiptomi istenek. 2. kibvített és továbbfejlesztett kiadás, R. Felde Eigenverlag, Wiesbaden 1995, 44. o.
  2. Hermann Junker: Onurislegende. Bécs 1917, 7. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Valeria Sipos

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Hallgat, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Luca Kálmán

Ebben a Hallgat szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Elza Vágó

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Hallgat talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Hallgat szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes