Gasteiger AnnaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Gasteiger Anna-ről van szó. A Gasteiger Anna-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Gasteiger Anna-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Gasteiger Anna-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Gasteiger Anna-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Gasteiger Anna-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Gasteiger (született február 26-, 1877-ben a Lübeck , December 16-, 1954-ben a müncheni ) német fest .

Élj és cselekedj

Anna Karolina Sophie Meyer (szintén Mayer) Joseph Christian Lillie építész és unokája lánya volt . Már fiatal lányként is lelkesedett a 17. századi holland festk iránt. 1894 -ben Anna Meyer Münchenbe ment, és ott tanult a Királyi Képzmvészeti Akadémián . Julius Exter tanítványaként találkozott és beleszeretett Mathias Gasteiger szobrászba , aki festészeti és szobrásziskolát vezetett a Dachau melletti Deutenhofen kastélyban . A mvész fként Dachau környékén festett, többnyire a szabadban, a tájakon és a csendéleteken virágokkal.

1902 -ben a Gasteigerek megvásároltak egy nagy földterületet Holzhausen am Ammersee -ben, és nyaralót építettek ott. Hamarosan más mvészek költöztek erre a festi helyre, és idvel egy kis mvésztelep alakult ki . A müncheni Gern kerületben, 1919 -ben épült villájukban a pár számos mvészfesztivált szervezett.

A festnek többek között volt. Kiállítások Drezdában és különösen Münchenben.

Mvészi munka

Képei színeik fényességén keresztül hatnak; az ecsetkezelés laza és élénk. Az 1933 -ban és 1939 -ben virágnaptárként megjelent, nagy virágcsokrok vázákban és poharakban többnyire a fény ellen festettek, egy simán csiszolt, fényes asztallapra, amelyen tükrözdnek. Inkább olajjal fest, ezért a festék alkalmazása mindig impozánsnak tnik. Míg a festészet stílusa és a témák alig változtak az idk folyamán, a késbbi mvek kompozíciója kissé merevebbé és a színhangulat kevésbé kifejezvé vált .

Mvek (válogatás)

 • Csendélet, olaj / vászon. 30 × 50
 • Ház a virágoskertben, olaj / karton 52 × 72.3
 • Váza mákkal, olaj / vászon. 60 × 46
 • Kékharangok, olaj / vászon 83,5 x 75,5
 • Virágcsendélet, olaj / vászon. 50 × 66
 • Virágcsokor vázában, olaj / vászon. 41 × 50
 • Piros dáliák, olaj / vászon. 80 × 65
 • Piros mák és delphinium, olaj / vászon. 50 x 60,5
 • Mák opálvázában, olaj / vászon. 63,8 x 49,5
 • Phlox nyár végén, olaj / vászon. 51 × 66
 • Terepi csokor háttérvilágításban, olaj / karton 65 × 44.5
 • Piros mák, olaj / vászon. 81 × 71

irodalom

 • Wulf Schadendorf : Múzeum Behnhaus . A ház és szobái. Festészet, szobrászat, kézmvesség (= Lübeck múzeumi katalógusok 3). 2. bvített és módosított kiadás. Mvészeti és Kultúrtörténeti Múzeum d. Hanza -város, Lübeck 1976, 59. o
 • Elmar D. Schmid / Sabine Heym: Mathias és Anna Gasteiger. Dachau 1985
 • Bruckmann müncheni lexikonja Art. Század müncheni festje Század, 5. kötet, München 1993, 271-273

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. https://www.schloesser.bayern.de/deutsch/service/infomat/screen-pdf/gasteiger_dt.pdf
 2. Bruckmanns Lexikon 1993, 272. o

Opiniones de nuestros usuarios

Valter Szarka

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Gasteiger Anna

Erna Vámos

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Gasteiger Anna-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Gasteiger Anna-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Gasteiger Anna itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Patricia Hajdú

A Gasteiger Anna szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Gasteiger Anna szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.