Fotyga AnnaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Fotyga Anna-ről van szó. A Fotyga Anna-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Fotyga Anna-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Fotyga Anna-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Fotyga Anna-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Fotyga Anna-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Elzbieta Fotyga (született január 12-, 1957-es a Lbork ) egy lengyel politikus. A Jog és Igazságosság nacionalista konzervatív pártjához (PiS) tartozik, és 2006 májusától 2007 novemberéig országuk külügyminisztere volt. 2020 szeptembere óta az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártjának ftitkára .

Élet

Fotyga nemzetközi kereskedelmet tanult a Gdanski Egyetemen, és 1981-ben végzett. 1980/1981-ben a Solidarno szakszervezetnél dolgozott , amelynek a külföldi hivatalt vezette. Munka után az üzleti idején statárium , visszatért a politika 1989 után, többek között a 1997-2001 külpolitikai tanácsadója miniszterelnök Jerzy Buzek . 2002 és 2004 között Gdask alpolgármestere volt .

2004-ben Fotyga-t megválasztották az Európai Parlamentbe, és a PiS többi tagjával együtt az UEN csoporthoz tartozott . 2005. november 22-én lemondott mandátumáról. Tól október 31, 2005, hogy május 9, 2006, volt államtitkár a pártonkívüli külügyminiszter Stefan Meller . Jarosaw Kaczyski miniszterelnök alatt végül maga is külügyminiszter lett. A 2007-es választási vereség után Lech Kaczyski elnök hosszú bizalmasa az Elnöki Kancelláriába költözött . 2008. augusztus 20-án hirtelen lemondott az elnöki kancellária vezeti posztjáról.

2007 februárjában Fotyga követelte Frank-Walter Steinmeier szövetségi külügyminisztertl, hogy Németország adjon kisebbségi jogokat az ország lengyel lakosságának. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában utólag elmondta, hogy Lengyelországot Németországban "asszimilációnak" vetették alá, ami sokkal keményebb volt, mint az Európai Unió más országaiban.

A International Herald Tribune-nak adott 2007. augusztus 14-i interjúban Fotyga rámutatott a szoros kapcsolatokra Berlin és Moszkva (a "történelmi ellenségek") között, és kijelentette, hogy Varsónak meg kell védenie érdekeit az EU-ban és a NATO-ban:

"Egyre növekv aggodalom miatt, hogy Oroszország politikai fegyverként használja energiavagyonát, a németek visszaszolgáltatják az 1945 után Lengyelországnak átengedett vagyont, valamint a történelmi ellenségei, Moszkva és Berlin közötti szoros kapcsolatokat, Fotyga szerint Varsónak küzdenie kell az érdekeinek védelme érdekében az EU és a nyugati katonai szövetség.
Az orosz energiaforrások politikai fegyverként való felhasználása iránti növekv aggodalommal és az 1945 után Lengyelországnak átengedett tulajdon miatt bekövetkezett német visszatérítési követelésekkel, valamint történelmi ellenségei, Moszkva és Berlin közötti szoros kapcsolatok miatt Varsónak küzdenie kell a az EU-n belül és a nyugati szövetségen belül - mondja Fotyga. "

- A. Fotyga : 2007. augusztus 14-én az International Herald Tribune-ban : "Lengyelország státusza még mindig nem egyenl", mondja a külügyminiszter "

Radosaw Sikorski , az akkori védelmi miniszter és Fotyga késbbi utódja Lengyelország külügyminisztereként hasonló nyilatkozatot tett a Lengyelországgal való német-orosz kapcsolatokkal kapcsolatban, különösen az energiaszektorban , amikor összehasonlította ket a Hitler-Sztálin Paktummal .

A 2014. évi európai választásokon visszatért az Európai Parlamentbe a PiS pártért, ahol az Európai Konzervatívok és Reformerek Csoportjának igazgatósági tagja . Egyike annak a 89 embernek az Európai Unióból, akikkel szemben Oroszország 2015 májusában beutazási tilalmat rendelt el .

Fotyga Anna ns, két felntt gyermeke van.

irodalom

web Linkek

Commons : Anna Fotyga  - album képekkel, videókkal és hangfájlokkal

Egyéni bizonyíték

  1. Sajtóközlemény: Az ECR párt új elnököt választ. In: ecrparty.eu. 2020. szeptember 29., hozzáférés: 2020. szeptember 30 .
  2. ^ "Lengyelország a kisebbségek jogait követeli" a Frankfurter Allgemeine Zeitung 2007. február 1-jei írásában
  3. ^ "Lengyelország státusa továbbra sem" nem egyenl ", mondja a külügyminiszter" a 2007. augusztus 14-i Nemzetközi Hírmondó Tribünben
  4. http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2342001,00.html
  5. Andreas Borcholte: Belépési tilalmak: Oroszország azzal vádolja az EU politikusait, hogy viselkedést tanúsítottak . In: Spiegel Online. 2015. május 31., hozzáférés: 2015. június 1 .
  6. ^ RUS: Orosz vízum blokkoló lista. (PDF 23 KB) In: yle.fi. 2015. május 26., hozzáférés: 2015. június 1 .

Opiniones de nuestros usuarios

Viola Csonka

Ez egy jó cikk a Fotyga Anna_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Laura Tar

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Fotyga Anna

Sandor Kurucz

A Fotyga Anna szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Fotyga Anna szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.