Felguth AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Felguth Anita-ről van szó. A Felguth Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Felguth Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Felguth Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Felguth Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Felguth Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Felguth, született Denker (született May 13-, 1909-ben az Altona , június 21-, 2003-as berlini) német nemzeti asztalitenisz játékos . Öt világbajnokságon vett részt .

Országos sikerek

Az országos német bajnokságon Felguth leginkább Hilde Bussmann és Astrid Krebsbach árnyékában volt . Ezért 1933-ban, 1934-ben, 1936-ban és 1940-ben az egyénnél "csak" a harmadik helyet érte el. 1935-ben a döntben veszített Astrid Krebsbachtól, 1940-ben Hilde Bussmannal párosban második lett a honosított osztrákok, Otti Graszl / Trude Pritzi mögött .

A Gaume bajnokságon 1933-tól a berlini csapattal, 1934 és 1936 között pedig egymás után háromszor nyert Brandenburgdal. A német ranglistán 1935-ben a második helyet szerezte meg.

1959-ben a Rot-Weiß Hamburgban , késbb az SC Charlottenburgban játszott .

Nemzetközi siker

1931 végén Denker egyesületi és vegyes játékokban Párizsban nyert egy nemzetközi tornát a magyar Szabados Miklóssal. 1933-ban harmadik helyezést ért el a nemzetközi német bajnokságon, két évvel késbb Astrid Krebsbach- val párosban jutott be a döntbe.

1932 és 1936 között mind az öt világbajnokságra jelölték, de 1932-ben és 1933-ban csak az egyéni versenyekre. Legnagyobb vb-sikere a csapat aranyérme volt 1934-ben, és ugyanezen a vb-n a páros második helyezett Astrid Krebsbachval a magyarok mögött Mednyánszky Mária / Sipos Anna mögött . Egyéniben 1932-ben és 1935- ben bejutott a nyolcaddöntbe. A páros, érte el az eldöntben három alkalommal, vagyis 1932-ben Magda Gál , 1933 és Annemarie Schulz és 1935 Astrid Krebsbach. A német csapattal 1936-ban második, 1935-ben pedig harmadik lett. 1933-ban Heinz Nickelsburg keverékében bejutott a nyolcaddöntbe .

Összesen Felguth 15 nemzetközi mérkzést játszott 1933 és 1936 között.

Eredmények áttekintése a világbajnokságon

év hely egyedülállók Ketts Vegyes
1932 Prága Bronz Gál Magdával (HUN) az utolsó 32 Manfred Feherrel (AUT)
1 Emiline Racz (HUN)
0 Marie mídová (TCH)
BYE
1 Müller-Rüster / Annemarie Hähnsch (GER)
0 Anna Braunová / Marie mídová (TCH)
0 Victor Barna / Sipos Anna (HUN)
1933 fürdeni Bronz Annemarie Schulzzal (GER) Negyeddönt Heinz Nickelsburggal (GER)
0 Gál Magda (HUN) Viszlát
1 Gertrude Wildam / Lili Forbath (AUT)
0 Emiline Racz / Gál Magda (HUN)
1 Arnold Oschin / Eltermanis (LAT)
1 Fleischmann / Lili Forbath (AUT)
0 Nikita Madjaroglou / Annemarie Schulz (GER)
1934 Párizs Ezüst Annemarie Schulz- szal (GER)
ismeretlen 1 ismeretlen ...
0 Mednyánszky Mária / Sipos Anna (HUN)
ismeretlen
1935 London Bronz Astrid Krebsbach- szal (GER) A Georg Kutz (GER)
Viszlát
1 Aartje Kappelhoff (NED)
0 Marcelle Delacour (FRA)
1 Nora Norrish / Joyce Bartholomew (ENG)
1 E. Yeates / Helen Ovenden (IRL / USA)
1 Valerie Bromfield / Constance Wheaton (ENG)
0 Mednyánszky Mária / Sipos Anna (HUN)
0 James McClure / Helen Ovenden (USA)
1936 Prága Negyeddönt Annemarie Schulzzal (GER) az utolsó 32 Georg Kutzzal (GER)
1 Jessie Purves (USA)
0 Gál Magda (HUN)
1 Ferenczy Ida / Király Ilona (HUN)
0 Marie Kettnerová / Marie mídová (TCH)
0 Bellák László / Ferenczy Ida (HUN)

Magán

Denker Anita (leánykori név) 1932. május 13-án vette feleségül Arthur Felguthot, aki 1946-ban a háború utáni idszakban Nyugat-Berlinben megalapította az els gyermek- és ifjúsági könyvkiadót (Felguth-Verlag). Anita Felguth azóta Berlinben él. A házasságból két lány és egy fiú született. Házassága eltt leánykori Anita Denker néven játszott .

a név eredete

A Felguth név valószínleg a mezbl és a guthból származik , ami jó mezket jelent . Arthur Felguth vidéki seire vezethet vissza.

Egyéni bizonyíték

  1. DTS magazin , 1959/22 4. o
  2. Tennis & Golf magazin, a Német Teniszszövetség EV hivatalos szerve, 1932/2, 39. o
  3. http://www.antiquariat-keune.eu/bilder/pdf/katalog_41.pdf (hozzáférés: 2010. augusztus 1.)

dagad

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Zsuzsanna Fehér

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Felguth Anita_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Jozsef Dávid

A Felguth Anita szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Felguth Anita szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Imola Bereczki

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Felguth Anita. Nekem tetszik