Dammann AnnaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Dammann Anna-ről van szó. A Dammann Anna-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Dammann Anna-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Dammann Anna-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Dammann Anna-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Dammann Anna-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Dammann (született szeptember 19-, 1912-es az Altona , szeptember 30-, 1993-ban a müncheni ) német színészn .

Élet

Dammann középiskolába járt, és 1930 és 1932 között Albrecht Schoenhalstól színészleckéket vett. Debütált Hamburgban 1932-ben, mint Brunhild a Friedrich Hebbel a Die Nibelungen .

1937 -ben a Berlini Deutsches Theatre -be került Frankfurt an der Oder, Wuppertal, Stuttgart és Düsseldorf útján . Ott sok klasszikus nalakot testesített meg, mint Antigone , Maria Stuart , Kassandra , Kleopátra és az Orléans -i szobalány 1945 -ig . Aztán tartozott együttese a Residenztheater München 1953-ig . Ezután különböz színpadokon szerepelt, köztük a Bad Hersfeld Fesztiválon , a Gandersheim-i Fesztiválfesztiválon és a Schwäbisch Hall szabadtéri színházban . Ritkán látták a filmben.

Felesége volt Walter Geese vállalkozó és mvészettudós , akivel egy lánya született.

Anna Dammann Münchenben, 1993. szeptember végén, 81 éves korában halt meg. Sírja az állam saját temetjében található a Heerstraße-n , Berlin-Westendben (sírhely: 8-C-33/35).

Filmográfia

irodalom

  • Helga és Karlheinz Wendtland: Szeretett Kintopp. Minden német játékfilm 1929 - 1945 mvész életrajzát O K . Verlag Medium Film Karlheinz Wendtland, Berlin 1995, ISBN 3-926945-13-3 , 53. o.
  • Helga Pitot de la Beaujardìere: Dammann Anna: Tragédia és kegyelem az eladómvészetben , Gouda kiadó: Szerk. Kairos, Seesen / Harz 1999, ISBN 978-3-00-003638-5

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Berlini Charlottenburg-Wilmersdorf kerületi hivatal: Kiemelked sírok a Heerstraße állami temetben . Figyelmeztetés a temetben. 2012. novemberétl. Olvassa el 2019. december 3 -án.

Opiniones de nuestros usuarios

Petronella Simon

Ebben a Dammann Anna szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Marianna Lovas

Ez a bejegyzés a Dammann Anna segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Anett Szabó

A Dammann Anna nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Zsofia Balog

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Dammann Anna talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Dammann Anna szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Henrik Mező

A Dammann Anna szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm