Borg AnitaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Borg Anita-ről van szó. A Borg Anita-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Borg Anita-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Borg Anita-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Borg Anita-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Borg Anita-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Borg Naffz (született január 17-, 1949-es a Chicago , Illinois , április 6-, 2003-as a Sonoma , Kalifornia ) amerikai számítógép-tudós és szüfrazsett . A kibernetikus feminizmus úttörjeként vált ismertté .

életrajz

Anita Borg Naffz az Egyesült Államok különböz városaiban ntt fel, a számítástechnikához csak húszas évei végén érkezett, majd 1981-ben PhD fokozatot szerzett a New York-i Courant Mathematical Sciences Intézetben . Kutatóként különböz nagy amerikai vállalatoknál dolgozott. 1987-ben egy konferencián észrevette, hogy kevés n van. Ez adta a lendületet, hogy elindítsa a Systers-t , az els számítógépes levelezlistát nknek; ezzel megalapozta a késbb kibernetikussá vált ismereteket .

1994-ben Anita Borg Telle Whitney-vel és más érdekelt felekkel megalapította a Grace Hopper Compilation of Women in Computing (nevét Grace Hopperrl , az amerikai haditengerészet els ni admirálisáról és a COBOL programozási nyelv feltalálójáról kapta ). Ez a konferencia a világ legnagyobb eseménye a számítógépes szakemberek számára.

1997-ben elhagyta az ipart és megalapította a Nk és Technológiai Intézetet (IWT). Két évvel késbb Bill Clinton elnök kinevezte a nk és kisebbségek elmozdításával a tudomány, a mérnöki tudományok és a technológia területén , amelyet alapított , majd az Országos Kutatási Tanács tudományos és mszaki nk bizottságában dolgozott . 2002-ben megkapta a Heinz-díjat a technológiáért .

Borg Anita meg volt gyzdve arról, hogy a modern technológiák az egész életet érintik: a gazdaságot, a politikát, a szociális ügyeket és az emberek mindennapjait. Fáradhatatlanul küzdött azért, hogy ez a hatás minél pozitívabb következményekkel járjon az emberekre. 54 éves korában agydaganatban halt meg .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Borg Naffz Anita életrajzi adatai a Borg Anita Ni és Technológiai Intézetben

Opiniones de nuestros usuarios

Ferenc Veres

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Borg Anita_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Denes Hegedűs

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Borg Anita. Nekem tetszik

Arpad Kun

Valami mást kellett találnom a Borg Anita, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Borg Anita