Beruházási közvetítésAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Beruházási közvetítés-ről van szó. A Beruházási közvetítés-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Beruházási közvetítés-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Beruházási közvetítés-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Beruházási közvetítés-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Beruházási közvetítés-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A befektetési közvetítés ( English BrokerageDriving ) a pénzügyi eszközök vagy pénzügyi termékek vevje és eladója közötti tranzakciók közvetítését finanszírozza .

Tábornok

A befektetési közvetítés kifejezést 2002 áprilisában pénzügyi szolgáltatásként beépítették a banktörvénybe (KWG). Ha a befektetési ügynöki tevékenység elfeltételei teljesülnek, akkor pénzügyi szolgáltatásról van szó, amelyet csak pénzügyi szolgáltató intézmények vagy más intézmények nyújthatnak . Ehhez viszont banki engedélyre van szükség a KWG 32. szakaszának megfelelen .

Jogi esetek

A befektetési közvetítés a vásárlásra hajlandó és az eladásra hajlandó fél között áll. A jogi definíciók az 1. szakasz (1a) mondat 2. sz. 1. KWG és 2. szakasz (8) Az 1. mondat nem. 4 WpHG igényelnek ügynöki tevékenységet. A közvetítés fogalma a GewO 34c . § (1) bekezdés 1. pontján alapul , amely a bizonyítékközvetít tevékenységét írja le, amennyiben az a KWG 1. cikkének (11) bekezdése értelmében vett pénzügyi eszközökhöz kapcsolódik. Ennek megfelelen rögzítik a befektet hajlandóságát a tranzakció megkötésére, hogy tranzakciót kössön harmadik féllel pénzügyi eszközök beszerzésére és értékesítésére. A befektetési közvetít a befektetktl érkez megbízások fogadására és továbbítására korlátozódik. Míg a 2004. április 21-i 2004/39 / EK EU irányelv a közvetítést egyfajta szállítmányozási tevékenységnek tekintette megrendelések elfogadása és továbbítása formájában, a BaFin 2011 májusában meghatározta , hogy ez magában foglalja két fél egyesítését egy vállalkozás megkötése céljából. meg kell érteni.

A befektetési közvetítnek kapcsolatba kell lépnie mindkét féllel, aki hajlandó szerzdést kötni, összehozza ket a jövbeni üzleti tevékenységhez, vagy hozzájárulhat a szerzdés megkötéséhez. A befektetési alkusz tevékenységi területe egy vagy nagyon korlátozott számú befektetés értékesítésére korlátozódik, ami megkülönbözteti a befektetési alkut és a befektetési tanácsadást. A tevékenység származhat akár a közvetíttl, akár a közvetítend felektl. A befektetési ügynöki tényt a Szövetségi Bíróság tágan értelmezi (BGH). Ez már akkor is teljesül, ha a közvetít annyira teljes mértékben felkészült egy konkrét vállalkozás megkötésére és kezelése, hogy az ügyfeleknek csak alá kell írniuk a szerzdést és el kell küldeniük, vagy ha a A Bróker befektetési konzultációt követen továbbítja az ügyfél által aláírt megrendelési dokumentumokat . Mind a befektetési közvetítnek, mind a befektetési tanácsadónak helyesen és teljes kören tájékoztatnia kell a befektett minden olyan ténybeli körülményrl, amely a pénzügyi eszköz szempontjából fontos. Ha a befektetési bróker befektetési szolgáltató társaság , akkor a WpHG 64. §-a alapján a befektetési bróker eltt meg kell adnia a magánbefektetnek az alkalmassági nyilatkozatot .

Mediációs tárgyak

A brókercégek bármilyen típusú pénzügyi eszközök és pénzügyi termékek lehetnek. A kifejezés a pénzügyi eszközök tartalmazzák a jogszabályi meghatározás § 1. 11 KWG pénzpiaci eszközök , devizák , származékok , befektetések abban az értelemben, 1. § , para. 2 VermAnlG ( részvények , kölcsönök , alárendelt , részvételi jogok ), kötvények , vagy egység befektetési alapok értelmében A KAGB 1. §-ának (1) bekezdése .

Elhatárolások

Míg a befektetési bróker jár , mint egy hírnök a szándéknyilatkozatok a felek közvetít, az utolsó tette azt állítja, saját szándéknyilatkozatok, mint egy nyitott képviselje ügyfele. Amint a befektet megadta a közvetít képviseleti jogát, és a közvetít nem messengerként jelenik meg, sokkal inkább, mivel a befektet képviselje szándéknyilatkozatot nyújt be a nevében, ez a tevékenység nem tartozik a befektetési közvetítés alá. Ehelyett a közvetít közvetítként mködik (1. szakasz (1a) bekezdés 2. mondata, 2. sz. KWG) vagy pénzügyi portfólió-kezelként mködik (1. szakasz (1a) szakasz 2. mondat, 3. sz., KWG). A befektetési közvetítés és a befektetési tanácsadás megkülönböztetése nagyrészt azon alapul, hogy ez utóbbi ajánláson alapul.

Lásd még

Egyéni bizonyíték

  1. BT-Drs. 1997. március 6-i 13/7142. Sz. Törvénytervezet a banki és értékpapír-felügyeleti szabályozások összehangolásáról szóló EK-irányelvek végrehajtásáról, 65. o.
  2. BaFin, a befektetési ügynöki tényekrl szóló tájékoztató lap , 2011. május, 1a. Szakasz.
  3. Herbert Schimansky / Hermann-Josef Bunte / Hans-Jürgen Lwowski-Joachim Siol, Bankrechts-Handbuch , I. kötet, 2011, 45. bekezdés, Rn. 2 ff.
  4. Manuel Lorenz, Churning , 2015, 26. o
  5. ^ BGH, 2013. december 5-i ítélet, Az.: III ZR 73/12
  6. ^ BGH, 1979. március 22-i ítélet, Az.: VII ZR 259/77

Opiniones de nuestros usuarios

Mihaly Csontos

A Beruházási közvetítés szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Angela Orsós

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Beruházási közvetítés talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Beruházási közvetítés szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Ferenc Végh

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Beruházási közvetítés íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Beruházási közvetítés

Erna Péter

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Beruházási közvetítés