Befektetési univerzumAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Befektetési univerzum-ről van szó. A Befektetési univerzum-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Befektetési univerzum-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Befektetési univerzum-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Befektetési univerzum-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Befektetési univerzum-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A befektetési univerzum ( angol befektetési univerzum ) leírja azoknak a befektetési lehetségeknek a körét, amelyek közül a portfóliókezel (például egy alapkezel választhat) befektetési döntése során. A kifejezés fontos többek között a portfóliókezelésben .

A kifejezések meghatározása és használata

A kifejezésnek nincs jogi meghatározása. A kifejezést rendszeresen használják a befektetési döntések kapcsán a portfólió kiválasztása és a portfóliókezelés összefüggésében . A portfólió fogalma itt sokáig látható. A portfólióelmélet elméleti elfeltételei és a tökéletes piacra vonatkozó feltételezések miatt a rendszeresen forgalmazható tkejavak a gyakorlatban relevánsak, ezért tudományos vizsgálat tárgyát képezik. Elvileg azonban a befektetési horizont nemcsak a kereskedhet befektetési formákat írja le, hanem valamennyi eszközosztályra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy bizonyos befektetési típusokra vagy eszközosztályokra nincsenek korlátozások. A rendelkezésre állás és a helyettesíthetség , mint pl B. a szabályozott piacra való belépés nem kizárási kritérium - még akkor sem, ha a hangsúly elssorban a tzsdén kereskedett eszközosztályokra irányul .

Objektív osztályozás

A befektetési univerzum része a portfólió kiválasztásának. Az els általános kiválasztás az értékpapírok univerzuma, vagyis az összes rendelkezésre álló befektetési lehetség alapján történik. A jelöltek kiválasztása vagy csökkentése a címuniverzumból különféle módszerekkel hajtható végre, pl. B. A kategória legjobbja, Negatív kiválasztás, Pozitív kiválasztás. Minden eljárás célja megfelel címjelöltek meghatározása. Gyakori egy vagy több index kiválasztása, például a DAX vagy az MSCI World . Kiválasztás történhet azonban az iparágakon keresztül, vagy etikai, ökológiai és társadalmi kritériumok, például az ENSZ felels befektetés elvei révén is .

Ezután a címjelölteket részletes pénzügyi elemzésnek vetik alá. Csak a részvények szerepelnek a befektetési univerzumban, ha pozitív elrejelzéssel rendelkeznek teljesítményükrl. A befektetési univerzum tematikailag szorosan kapcsolódik a befekteti elemzéshez a portfóliókezelési folyamat részeként. A befektetési univerzum felépítése tehát mindig szorosan a (potenciális) befektetk befektetési preferenciáin alapul. A befektetési univerzum meghatározása után a portfóliót strukturálják (más néven befektetési allokáció).

Egyéni bizonyíték

  1. Jan Scharlau: Társadalmilag felels befektetés: a német és az európai jogi keret , 2009, 18. o.
  2. Szövetségi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Nukleáris Biztonsági Minisztérium (BMU), Fenntartható és felels befektetés - útmutató , 2012, 24. o., Https://www.bvi.de/fileadmin/user_upload/Regulierung/UNPRI.pdf , elérhet 2. 2017. november.
  3. Jan Scharlau: Társadalmilag felels befektetés: a német és az európai jogi keret , 2009, 19. o.
  4. Jan Scharlau: Társadalmilag felels befektetés: a német és az európai jogi keret , 2009, 24. o.
  5. Georg Bol, Gholamreza Nakhaeizadeh, Karl-Heinz Vollmer: "Adatbányászat és Számítógépes pénzügyminiszter: Eredmények a 7. Karlsruhe ökonometria Workshop", 2013. 175. o..

Opiniones de nuestros usuarios

Orsolya Vörös

Valami mást kellett találnom a Befektetési univerzum, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Befektetési univerzum

Balazs Imre

Ez a bejegyzés a Befektetési univerzum segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Ildiko Mihály

Nagyszerű poszt a Befektetési univerzum., Nagyszerű poszt a Befektetési univerzum.