AnnazidsAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annazids-ről van szó. A Annazids-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annazids-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annazids-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annazids-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annazids-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A Annazids vagy Banu Annaz ( arab , DMG Annziyn vagy  Ban Annz ; 990 - 1116 ) kurd dinasztia volt, amelyuralta Irán és Irak határvidékét. A területhez tartozott Kermanshah , Ilam , Hulvan és Dinawar a mai Nyugat- Iránban, valamint Shahrazor , Daquq , Daskara , Bandanijin ( Mandali ) és Numaniyya a mai Délkelet-Irakban. A Scherefname kurd történelemkönyvszerint a dinasztia neve Ayyar volt, nem Annaz.

Abu 'l-Fath Muhammad ibn Annaz

Abul-Fath Mohammad bin Annaz (uralkodó 990-1011) az Annazid-dinasztia alapítója és Hulvan uralkodója. A politikai konfliktusok 20 éves uralma alatt összecsapásokhoz vezettek nyugaton az Uqailidákkal , akik közül 998-ban ideiglenesen elfoglalta Daquq-ot, és a Mazyadids-szal, valamint hadjáratba Zahman bin Hendi, Chanaqin uralkodója ellen , akinek családját felszámolta. 999 -ben. Keleten heves verseny folyt a kurd Hasanwayhidekkel , akikhez házasságon keresztül kapcsolódott. 1006-ban Badr bin Hasanwaih a Mazyadid Ali segítségével 10 000 embert küldött ki Abul-Fath ellen, akiknek Bagdadban kellett menedéket keresniük a Buyid kormányzóval, Amid al-Juyush Abu Ali al- Hasannal együtt . A kurd dinasztiák közötti szerzdésben Abul-Fath a Hasanwayhidák vazallusának nyilvánította magát.

Abu 'sh-shaw Faris ibn Muhammad

Hosam-al-Dawla Abul-Shawk (uralkodó 1011-1046) Abul-Fath Annaz fia volt. 36 éves uralkodása mind bels, mind küls küzdelmekkel volt tele. Ennek eredményeképpen tekintélye maximálisan elérte Hillát, vagy egy kis területre zsugorodott a mai Irán nyugati részén. Uralkodását azzal kezdte, hogy megállította Fachr al-Mulk új Buyid vezír támadását, de kénytelen volt visszavonulni Hulvanba, amíg meg nem békül. A 1029 ben sikerült legyzni Shams ad-Daula és megáll a szeldzsuk törökök miután elfogták Hamadan és megtámadta Dinawar és Asadabad. Ugyanebben az évben Abul-Shawk legyzte az Uqailida-kat és elfoglalta Daquq-ot. 1038/1039 -ben meghódította Kermansát és elfoglalta uralkodóját, egy kvid kurdot. 1040-ben fia, Abul-Fath Abul-Shawk megpróbálta meghódítani a Mohalhel területeit, de vereséget szenvedett és fogságba esett. Mohalhel biztosította a Hamadani Ala al-Daula Kakuyid uralkodó segítségét, és meghódította Dinawar, Kermanshah és más területeket. Abul-Shawk és Mohalhel közötti viszony javult Jalal ad-Daula közbelépésével, de Mohalhel elutasítása Abul-Fath bin Shawk új ellenségeskedéshez vezetett 1040-ben és 1042-ben. Abul-Shawknak nem sikerült kiszabadítania fiát, aki fogságban halt meg. A második hadjáratban (1042) Mohalhel nagy kárt okozott Sanandaj városában .

1045 -ben a Seljuk Tughrul bég az Annazid területek meghódítását tervezte. Kampánya során Hamadan kurd uralkodója elmenekült, Abul-Shawk pedig Dinawarból Kermanshahba, onnan pedig a Diyala- folyón lév Sirwan erdbe vonult vissza , ahol sok kurd gylt össze körülötte. Az Annazidák nem tudták megállítani a törökök elrenyomulását, akik elfogták Hulvanot és Mahidasht, és megtámadták Chanaqint. Abul-Shawk 1046. áprilisában halt meg a Sirwan-erdben. Hívei Mohalhel körül gyltek össze.

Muhalhil ibn Muhammad

A rivális Annazids közötti harc még Mohalhel uralkodása alatt is folytatódott, különösen amikor Sa'di bin Abul-Shawk és Tughrul Beg féltestvére, Ibrahim Inal nagybátyja ellen fordultak . Inal 1046 -ban elvitte Hulvan -t a Hasanwayhid uralkodó, Badr bin Taher bin Helal nevében. Négy évnyi erfeszítés után az Annazidák és Szeldzsukok megbékélésére Mohalhel 1050 -ben találkozott Tughrul Béggel, aki megersítette uralmát Sirwan, Daquq, Shahrazor és Samagan felett, és elengedte testvérét, Szókrabot.

A dinasztia hanyatlása

A szabályozás csökkenése több generáción keresztül figyelhet meg. Az Annazid uralkodót utoljára a 12. század második felében említették, amikor Szókrab bin Annaz lett Lorestan uralkodója . Szerint a történetíró Ibn al-Athir és Scheref nevét , a Annazid korszak tartott 130 éves.

Az uralkodók listája

Vezetéknév Uralom megjegyzés
Abul-Fath Mohammad bin Annaz 991-1011
Husam al-Dawla Abu'l Shawk Faris ibn Muhammad 1011-1046
Muhalhil ibn Muhammad 1011-1055 Shahrazorban
Surkhab I. ibn Muhammad 1011-1046 Bandanijinban
Sa'idi ibn Faris 1050-1055 Ideiglenes szabály
Surkhab II. Ibn Badr -1107
Abu Mansur ibn Surkhab 1107
Surkhab III. ibn Annaz 1100 -as évek vége

források

  1. Ferefhan : Scheref neve
  2. Annazids . In: Ehsan Yarshater (Szerk.): Encyclopædia Iranica . (Angolul, iranicaonline.org - referenciákkal együtt).

Opiniones de nuestros usuarios

Zsuzsanna Dávid

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Annazids_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Emma Mészáros

Nagyszerű poszt a Annazids., Nagyszerű poszt a Annazids.

Livia Miklós

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Annazids-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Annazids-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Annazids itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Benjamin Péter

A Annazids nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van