Annawerk (Rödental)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annawerk (Rödental)-ről van szó. A Annawerk (Rödental)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annawerk (Rödental)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annawerk (Rödental)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annawerk (Rödental)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annawerk (Rödental)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az egykori Annawerk , a mai Saint-Gobain Industriekeramik a Rödental kerület Oeslau a Fels-Frankföld , egy gyártó kerámia termékek, elssorban a mszaki igényeket.

történelem

Július 14-én, 1857-ben Joseph Rudolph Liebherr, aki akkor a bérl a Coburg gázgyárak kapott koncesszió a hercegi állam kormány Coburg építeni egy tégla és mészéget , továbbá a gyártás siderolite és minden áru agyagból és tzálló földet lehet gyártani. A mészlepárlóval a gázellátás mészkel mködik a fagáz tisztításához, a téglatárolóval pedig olcsóbban biztosítható a tzgátló-tégla világítógáz- elállításához .

Mivel a környéken agyag- és mészlerakódások vannak, valamint a tervezett Coburg - Sonneberg vasútvonal , Geith Oeslau önkormányzatot választotta a Thonwaarenfabrik helyszínéül. 1857 végén a gyár 5000 négyzetméteres területen kezdte meg a termelést. Az alapanyagok kezdetben a kipfendorfi agyaggödörbl , 1930-tól pedig Spittelsteinbl származnak . A termelés tzrakást, téglát, égetett meszet és párizsi vakolatot tartalmazott . Idvel folyamatosan bvült. 1868 agyag csövek állítottunk el a csatornahálózatba, 1875 saválló káru adtunk a vegyiparban, 1879 tetcserép , 1889-ben járda csempe , 1892 kemény porcelán kövek számára malmok és 1906-ban szaniter . A mészégetést 1877-ben állították le.

1868-ban a gyár neve Annawerk volt. Nevét Rudolph Geith els feleségérl, Anna Geithrl kapta, aki 1866-ban született. Rudolph Geith 62 éves korában, 1884. május 21-én hunyt el. Második felesége és ugyanilyen fia vette át az irányítást. A cégbvítések finanszírozása érdekében a család 1899-ben a coburgi Thonwaarenfabrik JR Geith nevet az Annawerk Schamotte- und Tonwarenfabrik AG vorm részvénytársasággá nevezte át. JR Geith körül.

1907-re az üzem területe 97 000 négyzetméterre ntt, a munkaer pedig 320 dolgozóra ntt. 1915-ben, hanem a ló vontatta jármvek, egy 600 milliméteres nyomtávú bányában vasút a Kipfendorf agyagbánya öt kilométerre ben helyezték üzembe, amely 1958-ig futott. Az els világháború eltt az üzemnek 350 alkalmazottja volt.

1935-ben a Deutsche Steinzeugwarenfabrik Aktiengesellschaft ( Mannheim-Friedrichsfeld ) és a Deutsche Ton- und Steinzeugwerke AG ( Krauschwitz ) átvette a többségi részesedéssel Annawerk Schamotte- und Tonwarenfabrik AG a Oeslau a kezdeményezésére a f részvényes Jacob Cremer, a kagyag cs gyártó Frechen . Az Annawerkben 714 munkavállalót foglalkoztattak, két évvel késbb 900-an.

1937 júniusában az Anna Plant AG felvásárolta nyersanyagbázisának növelését, a "United Trade Union Schmidgaden black box" társaság bányamezit, és ugyanazon év novemberében társalapító volt a Reichswerke the Buchtal AG-vel , a Kerámia-társaságokkal. birodalmában mködik Hermann Göring, Oeslau a Schwarzenfeld a Fels-Pfalz gyártásához tzálló anyag. A második világháború idején a háborús erfeszítések szempontjából fontosnak minsített termelés f fókusza a tzálló tégla volt, amelyet többek között kohókban használtak . A második világháborúban nem volt jelents kár.

1957-ben a társaság ünnepelte századik évfordulóját. Abban az idben körülbelül 900 munkást alkalmaztak, és egy 325 000 négyzetméteres gyártelepen körülbelül 120 000 négyzetméternyi termhely volt. Hat gyárak Oeslau a tzálló anyag, szaniter kerámiák, kagyagcsövet, födémek (korábban Alexandrinenthal növény , szerzett 1936), klinker és tetcserepek (korábban Katharinawerk, szerzett 1898-ban), és a magas minség gipsz . 1966-ban a munkaer 1000 fbl állt.

Miután a már nem jövedelmez épületkerámia munkákat korábban lezárták, 1998 végén a Deutsche Steinzeug Cremer & Breuer AG eladta leányvállalatát, a Rödentalban mköd Annawerk Keramische Betriebe GmbH- t , amely a nagy teljesítmény kerámiák területén tevékenykedett . tzálló anyagok (pl. hulladékéget mvek béleléséhez szükséges anyagok ) . Az üzemnek még mindig 340 alkalmazottja volt, és a SEPR Keramik GmbH & Co. KG , a francia Saint-Gobain csoport leányvállalata vásárolta meg . 2000-ben a név Saint-Gobain Industriekeramik Rödental névre változott.

jelenlét

2007-ben a Rödental legnagyobb munkaadója, a Saint-Gobain IndustrieKeramik Rödental 720 embert alkalmazott. Az üzem gyárt és értékesít égetési az egész kerámia ipar, speciális hálló termékek kohászat és kerámia dízel koromrészecske szr . A 2006-ban megkezdett dízel részecskeszrk gyártása 2014 elejére leállt, 200 munkahely megsznt.

irodalom

  • Jochen Wistinghausen: M és népe - az Annawerk százéves története Oeslauban Coburg közelében; 1857 - 1957. Oeslau Coburg közelében, 1957.

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Neue Presse Coburg: 150 éves Annawerk - Saint-Gobain a Rödental helyszínét képviseli , 2007. június 28.

50 ° 17 31   É , 11 ° 2 31   K

Opiniones de nuestros usuarios

Gitta Vincze

A Annawerk (Rödental) szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Claudia Kiss

Köszönöm. A cikk a Annawerk (Rödental) hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Annawerk (Rödental)

Cintia Kálmán

A Annawerk (Rödental) nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Pal Boda

Végre egy cikk a Annawerk (Rödental), ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Annawerk (Rödental)

Berta Erdei

Tetszik az oldal, és a Annawerk (Rödental) szóló cikk az, amit kerestem