Annapurna HimalAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annapurna Himal-ről van szó. A Annapurna Himal-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annapurna Himal-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annapurna Himal-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annapurna Himal-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annapurna Himal-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annapurna Himal
Az Annapurna Himal délrl Pokhara Phewa-tó felett: V. l.  Nem.  Annapurna délre, Annapurna a szintén hóval borított Hiunchuli eltt, Machapucharé (meredek csúcs a kép közepétl balra), Annapurna III (a kép közepe, a háttérben), Annapurna IV, Annapurna II és Lamjung Himal

Az Annapurna Himal délrl Pokhara Phewa - felett : V. l. Nem. Annapurna South, Annapurna a szintén havas Hiunchuli eltt, Machapucharé (meredek hegy a kép közepétl balra), Annapurna III (a kép közepe, a háttérben), Annapurna IV, Annapurna II és Lamjung Himal

Legmagasabb csúcs Annapurna ( 8091  m )
elhelyezkedés Nepál
része Himalája flánc
Koordináták 28 ° 35 '  N , 83 ° 57'  E
Dél Annapurna, Fang és Annapurna túl

Dél Annapurna, Fang és Annapurna túl

Kilátás a Tilicho-csúcs északkeletérl, Nilgiri északról, középrl és délrl, mögöttük Annapurna, Fang és A. South

Kilátás a Tilicho-csúcstól északkeletre, Nilgiri északra, középre és délre, mögöttük Annapurna, Fang és A. South

Az Annapurna Himal egy legfeljebb 0891  m magas nepáli hegycsoport a Himalájában .

A nyolcezer Annapurna és a 7937  m magas Annapurna II a masszívumhoz tartozik, amely a föld legmagasabb 16 hegye közül kett . Kijátszhassák Annapurna Himal az Annapurna Circuit kedvelt trekking utazás .

etimológia

Az Annapurna ketts szó a szanszkritból . Ez a név Parvati (a hegyi lánya) istenn másik neve - a különféle mitológiákban azonos a Durga (a megközelíthetetlen) és a Kali (a fekete) istennkkel is . A hegy nevét anna (étel) és purna (tele ) alkotja , Annapurna a tápláló istenn vagy a bség istennje . A név németül is nies .

A hegylánc néhány csúcsának francia neve van ( Roc Noir , Grande Barrière stb.), Amelyeket Annapurna els emelkedése során, 1950-ben kaptak.

Annapurna Himal

Az Annapurna Himal csúcsai:
Hegy / csúcs magasság Rovátkás magasság referencia
Annapurna 8091 m 2984 m Mount Everest
Annapurna központja 8051 m nem meghatározott Annapurna
Annapurna északkeletre 8010 m k. A. Annapurna
Annapurna II 7937 m 2437 m Annapurna
Varahar Shikar (Fang, Bhara Chuli) 7647 m 267 m Annapurna
Annapurna III 7555 m 703 m Annapurna
Annapurna IV 7525 m 225 m Annapurna II
Roc Noir (Khangsar Kang) 7485 m k. A. Annapurna
Gangapurna 7455 m 563 m Annapurna III
South Annapurna (Annapurna Dakshin, Moditse) 7219 m 769 m Annapurna
Gleccser kupola (Tarke Kang) 7193 m k. A. Annapurna
Asapurna I 7140 m 262 m Annapurna
Tilicho-csúcs 7134 m 710 m Annapurna
Annapurna Dakshin északkelet 7126 m 151 m Annapurna South
Asapurna II (Tare Kang) 7069 m 156 m Asapurna I
Nilgiri North 7061 m 841 m Annapurna
Machapucharé 6993 m 1233 Annapurna
Lamjung Himal 6983 m k. A. Annapurna II
Nilgiri azt jelenti 6940 m 240 m Nilgiri North
Nilgiri South 6839 m 609 m Nilgiri North
Lachenal-csúcs 7140 m k. A. Annapurna

Az Annapurna-hegység földrajza

Az Annapurna-lánc északkelet fell a Manang-völgy felett: Annapurna II, IV, III (tle balra a Machapucharé csúcsainak gerincén), Gangapurna, Glacier Dome, Roc Noir, balra Annapurna csúcsszerkezete felett a keleti csúccsal, Grande Barrière és Tilicho Peak (balról jobbra).

Az Annapurna-hegység a Himalája déli hegyaljai fölé emelkedik. Nyugaton a Dhaulagiri- hegytl a Kali Gandaki- völgy választja el . Keleten és északon a Manang-völgy természetes határt alkot.

Az Annapurna-hegység egy fgerincbl áll, amely nyugat-keleti irányban nyúlik ki. Keleten a gerinc a közel 7000 méter magas heggyel, a Lamjung Himal-tal kezddik, amelyhez a csaknem 1000 méterrel magasabb Annapurna II csatlakozik. Ezt követi a 7525 méter magas Annapurna IV, amely nem egy különálló hegy, amelynek diagramkülönbsége (az Annapurna II alapján) 425 méter. Nyugatabbra a fgerinc kb. 5500  m-re ereszkedik le, majd meredeken mászik Annapurna III ( 7555  m ) felé. A Gangapurna pontosan 100 méterrel lejjebb van. A hegygerinc a gleccserkupola csúcsán (Tarke Kang, 7193  m ) folytatódik, és felmászik a 7485 méter magas Khangsar Kangra, amelyet Annapurna francia els hegymászói Roc Noir-nak (fekete szikla) hívtak, mert meredek szárnyán nincs hó továbbra is hazudik. Az Annapurna-gerinc a Roc Noir-nél kettéválik.

Északnyugaton található egy körülbelül 7000 méter magas, egy kilométer hosszú, majdnem lejtéstl mentes fal, amely a Tilicho-csúcsnál ( 7134  m ) ér véget , és leküzdhetetlensége miatt a franciák Grande Barrière- nek hívták . Tilicho-csúcstól nyugatra követi a Nilgiri-csúcsokat, amelyek Kali Gandaki felett tornyosulnak. A Nilgiri északi csúcsa 7061 méter magasságot ér el. Tilicho-csúcstól északra a Thorong La , 5416 méter magas hágó lehetvé teszi az átmenetet Manang-völgybl Kali Gandaki-ba.

A fgerinc kissé elágazik a Roc Noir-tól nyugat-dél-nyugat felé, és három csúcson (Annapurna északkeletre, Annapurna központja és Annapurna) 8000 méteres magasságot ér el. A hegygerinc most délnyugat felé fordul az Annapurna Fangig ( 7647  m ) - akárcsak a Roc Noir, az Annapurna másodlagos csúcsa - és végül dél felé süllyed, ahol ismét 7219 méterre emelkedik az Annapurna South felé. Annapurna Südtl keletre fekszik a 6441 méter magas Hiunchuli. A legfontosabb hegygerinc, amely déli irányban ágazik el a fgerincrl, Annapurna III-ból vezet Machapucharéba , amely hét méterrel elmulasztja a 7000 méteres jelet, de délrl nézve a masszívum legmarkánsabb hegyének tnik. . Hivatalosan még nem mászták meg: mivel szentnek tekintik, a megmászási kísérletek nem megengedettek. Annapurna déli oldalán található az Annapurna Sanctuary (Annapurna szentély), amelyben az Annapurna Base Camp (ABC) található 4100 méteren. Ezt a hegyi arénát északon az Annapurna és másodlagos csúcsai, nyugaton és délen Annapurna South és Hiunchuli, keleten pedig Machapucharé és annak összeköt gerince keretezi az Annapurna III.

Környéke

Nyugaton az Annapurna-Himal hegység határolja a Kali-Gandaki völgyet. Ezen a legmélyebb völgyön túl fekszik a Dhaulagiri Himal és a 8167 méter magas Dhaulagiri .

Az északi és a keleti határ a Manang-völgy. A keleti szomszédok a Mansiri Himal hegyei és a Manaslu ( 8163  m ). Északon, a Manang-völgyön túl, a Mansiri Himalt keletrl nyugatra Peri és Damodar Himal követi .

Az Annapurna Himal és a Damodar Himal határán található Tilicho -tó a föld egyik legmagasabb tava.

Az Annapurna és a Kali Gandaki folyók az Annapurna Conservation Area Project (ACAP) részét képezik.

Egy túraútvonal szinte teljesen körbejárja az Annapurna Himalot. Ez az úgynevezett Annapurna körút Nepál legnépszerbb túraútvonala. A 18 és 21 nap közötti körutazás átmegy az 5416 méter magas Thorong La hágón Tilicho-csúcstól északra.

Helyek körül Annapurna Himal vannak Pisang , Manang , Muktinath , Jomsom , Marpha, Kalopani, Tatopani ( hforrások ), Ghorepani ( Poon Hill nézpont ), Gandrung és Landrung.

Északnyugaton fekszik az egykori Mustang Királyság . A következ nagyváros Pokhara délen.

Annapurna Természetvédelmi Terület

Panorámás kilátás az Annapurna-hegységre

Az Annapurna-hegység természetét az Annapurna Természetvédelmi Terület védi . Ez a rezervátum 7629 négyzetkilométernyi területtel Nepál legnagyobb védett területe, és összesen 97 emlsfajnak és 476 madárfajnak ad otthont. Ide tartoznak a hóleopárdok és a pézsmaszarvasok, amelyek különösen figyelemre méltó fajok. További nagyobb emlsök a kék juhok , a himalájai könnyek , a himalája seraue ( C. s. Thar ) és a gorals ( N. g. Goral ). A rezervátumban található nagy magasságbeli különbségek miatt alacsonyabb magasságból származó állatok, például indiai leopárdok , vaddisznók , galléros medvék , macskamedvék , arany macskák , indiai muntjak szarvasok , rézusmajmok és Hanuman langurok is elfordulnak.

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Günter Oskar Dyhrenfurth: A harmadik oszlopig . A nyolcezer a földön . München 1952, 157. o.
  2. Információk a magasságról, a bevágás magasságáról és a referenciahegyekrl Eberhard Jurgalski szerint : Magas-Ázsia - Minden hegy és f csúcs 6750 m felett. On: www.8000ers.com (hozzáférés: 2010. április 2.)
  3. A Roc Noir névre
  4. H. Adams Carter: Classifaction a Himalájában. (PDF; 4,8 MB). In: American Alpine Journal. 1985, 109-141. O., Hozzáférés: 2012. október 10.
  5. UR Bhuju, PR Shakya, TB Basnet, S. Shrestha: Nepál Biodiversity Resource Book. Védett területek, Ramsar helyszínek és a világörökség részei. Nemzetközi Integrált Hegyfejlesztési Központ, Környezetvédelmi, Tudományos és Technológiai Minisztérium, az ENSZ Környezetvédelmi Programjával, Ázsia és a Csendes-óceán regionális irodájával együttmködve. Katmandu, Nepál, 2007, ISBN 978-92-9115-033-5 . letöltés pdf ( Memento 2012. március 1-tl az Internetes Archívumban )
  6. DM Shackleton (szerk.) És az IUCN / SSC Caprinae szakcsoport: Vadjuhok és kecskék és rokonai. Állapotfelmérés és védelmi cselekvési terv a Caprinae számára. IUCN, Gland, Svájc / Cambridge, Egyesült Királyság 1997.
  7. KK Gurung, Raj Singh: Helyi útmutató az indiai szubkontinens emlõseihez. Academic Press, San Diego 1996, ISBN 0-12-309350-3 , 78-79.

irodalom

  • Katrin Bernardy, Jan Leonhardt, Perdita Pohle: Betekintés Nepál élhelyére. Jelentések egy diákprojektrl a nepáli Ghandruk hegyvidéki faluról (Annapurna régió, Nepál középs része) a "Hegyek Nemzetközi Éve 2002" keretében . Földrajzi Intézet, Giessen 2006, ISBN 3-936705-99-2 . (Teljes szöveg)

web Linkek

Commons : Annapurna Himal  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Opiniones de nuestros usuarios

Hanna Seres

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Annapurna Himal szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Cintia Jakab

A Annapurna Himal nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Monika Seres

Nagy felfedezés ez a cikk a Annapurna Himal és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Annapurna Himal és az egész oldal

Viktor Bodnár

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Annapurna Himal talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Annapurna Himal szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Valeria Gergely

A Annapurna Himal szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Annapurna Himal szóló cikk teljes és jól elmagyarázott