Annapolisi EgyezményAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annapolisi Egyezmény-ről van szó. A Annapolisi Egyezmény-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annapolisi Egyezmény-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annapolisi Egyezmény-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annapolisi Egyezmény-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annapolisi Egyezmény-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A Annapolis egyezmény volt, melyen tizenkét küldöttei öt államok az Egyesült Államokban a Annapolis . Alkotmányos egyezményt hívott .

háttér

A Konföderációs Kongresszus gyengesége

Alexander Hamilton John Trumbull olajfestményén , 1806

Miután a végén a függetlenségi háború, a fiatal Egyesült Államok nem volt egy ers nemzeti kormány. A Konföderáció Kongresszus sem kap az utat az államok között a cikkek konföderáció . A Konföderációs Kongresszust anyagilag is tájékoztatták errl - a szövetség cikkei nem tették lehetvé, hogy a Konföderációs Kongresszus saját adókat emeljen. A szövetség cikkeinek megváltoztatására tett kísérletek az államok miatt kudarcot vallottak. A Konföderációs Kongresszust annyira jelentéktelennek tartották, hogy sok képvisel gyakran nem is vett részt az üléseken. A kvórum elérése akadályt jelentett a Konföderációs Kongresszusban. Továbbá az Egyesült Államok polgárai nem amerikaiaknak tekintették magukat, hanem virginiaiaknak, New Yorkiaknak stb. A külpolitika szempontjából a fiatal nemzet is gyenge volt. Az egykori gyarmati hatalom, a Nagy -Britannia Királyság , még mindig Kanadát és számos stratégiailag fontos erdöt tartott nyugaton, és kész volt az egykori kolónia visszailleszkedésére, ha szétesik. A Spanyol Királyság , amely nyugatra irányította a Louisiana államot, harcolt az Egyesült Államokkal a Mississippi folyó felett . Az olyan föderalisták, mint James Madison , Alexander Hamilton , Robert Morris és Morris kormányzó, meg akarták ersíteni a kontinentális kongresszust .

Mount Vernon konferencia

Gyengesége miatt a Konföderációs Kongresszus sem tudta rendezni az egyes államok közötti vitákat. Az egyik ilyen konfliktus a Virginia és Maryland közötti kereskedelmi vita volt az államok határán fekv Potomac Rivers , Pocomoke Rivers és Chesapeake Bay miatt. A konfliktus rendezése érdekében Alexandriában egyezményt hoztak létre a Potomac tárgyalásáról. A kontinentális hadsereg egykori parancsnokának , George Washingtonnak kereskedelmi érdekeltségei voltak a Potomacban, ezért felajánlotta vidéki birtokát a Mount Vernon -t az egyezmény helyszínéül. Az ajánlatot elfogadták. A Marylandbl és Virginiából érkezett küldöttek március 28-án megállapodtak a Mount Vernon Compact-ban, amely a Potomacot vámmentes övezetté tette Virginia és Maryland állampolgárai számára. Az egyezmény jó példa volt az államok közötti együttmködésre a Konföderációs Kongresszus segítsége nélkül.

Röviddel késbb a Maryland állam törvényhozása 1786 -ban elfogadta Washington ötletét, hogy második kolostort hívjon. Pennsylvaniát és Delaware -t is meg kell hívni. James Madison parancsára a virginiai közgylést javasolták, hogy minden államot hívjanak meg a második kongresszusra. A javaslatot elfogadták.

Résztvevk

tanfolyam

Sokan kedvetlenek voltak a kongresszus iránt: öt országból mindössze 12 küldött vett részt a kongresszuson. A kongresszuson részt vev hat New York -i lakos közül csak Alexander Hamilton és Egbert Benson utazott Annapolisba. Még Maryland sem, ahol Annapolis található, nem küldött küldötteket. A küldöttek, akik ennek ellenére részt vettek Annapolisban, ezért kizárólag föderalisták voltak. John Dickinsont nevezték ki igazgatónak és Tench Coxe titkárának. Az egyezmény eredménye egy Hamilton által írt forgatókönyv, amelyet minden államnak és a Kontinentális Kongresszusnak elküldtek. A közgylés az államok közötti vitákat a konföderációs cikkek szerinti gyenge nemzeti kormány tüneteinek tekintette. Jöv májusban Philadelphiában új egyezményt javasoltak, amelynek során meg kell vitatni a szövetség cikkeinek esetleges módosításait (angolul: Amendments).

kövesse

Az egyezmény önmagában nem sokat ért el, de a Shays -lázadás , a Massachusetts -i adóslázadás feltárta a Konföderációs Kongresszus strukturális gyengeségeit, és meggyzte az államokat és a Konföderációs Kongresszust az annapolisi egyezményben javasolt egyezményrl. Az egyszer változtatások helyett a "Philadelphiai Egyezmény" résztvevi, ahogy az alkotmányos konvenciót is nevezik, egy új alkotmányról tárgyaltak , amely ma is használatban van.

web Linkek

irodalom

Másodlagos irodalom
  • Louis Ottenberg: Egy szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény In: American Bar Association Journal , 45. kötet (1959), pp. 834-837, 877-882
  • Bruce Ackerman és Neal Katyal: A mi nem szokványos alapításunk : The University of Chicago Law Review , Vol. 62. (1995), 475-573.
Elsdleges irodalom

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Louis Ottenberg: Szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény, 834-835.
  2. ^ Louis Ottenberg: Egy szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény, 835-836.
  3. Bruce Ackerman és Neal Katyal: Rendhagyó alapítónk 492494.
  4. ^ Louis Ottenberg: Szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény, 836
  5. ^ Louis Ottenberg: Egy szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény, 837, 877-879.
  6. ^ Louis Ottenberg: Egy szerencsés fiaskó: Az 1786. évi annapolisi egyezmény, 880-879.

Opiniones de nuestros usuarios

Mohamed Bencze

Köszönöm ezt a bejegyzést a Annapolisi Egyezmény, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Annapolisi Egyezmény, pont erre volt szükségem.

Patrik Szűcs

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Annapolisi Egyezmény íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Annapolisi Egyezmény

Valeria Erdei

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Annapolisi Egyezmény., Azt hittem, már mindent tudok a Annapolisi Egyezmény., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Annapolisi Egyezmény.

George Simon

A Annapolisi Egyezmény szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Annapolisi Egyezmény szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Igor Veres

A Annapolisi Egyezmény szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Annapolisi Egyezmény szóló cikk teljes és jól elmagyarázott