Annapolis, MarylandAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annapolis, Maryland-ről van szó. A Annapolis, Maryland-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annapolis, Maryland-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annapolis, Maryland-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annapolis, Maryland-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annapolis, Maryland-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annapolis
Becenév : Amerika vitorlás fvárosa, a világ vitorlás fvárosa, Naptown
Maryland State House (2013)
Maryland State House (2013)
Annapolis pecsétje
fóka
Annapolis zászlaja
zászló
Helyszín Megyében és Marylandben
Anne Arundel megye Maryland bejegyzett és bejegyzett területek Annapolis Highlighted.svg
Alapadatok
Alapítvány : 1649
Állapot : Egyesült Államok
Állapot : Maryland
Megye : Anne Arundel megye
Koordináták : 38 ° 58   N , 76 ° 30   W
Idzóna : Keleti ( UTC - 5 / 4 )
Lakosok : 38 394 (2010 -tl )
Népsrség : 2.207 lakos / km 2
Terület : 19,7 km 2  (kb. 8 mi²),
ebbl 17,4 km 2  (kb. 7 mi²) szárazföld
Magasság : 12 m
Irányítószámok : 21401-21412
Körzetszám : +1 410, 443, 667
FIPS : 24-01600
GNIS azonosító : 0595031
Weboldal : www.ci.annapolis.md.us
Polgármester : Mike Pantelides (R)

Annapolis a fvárosban az amerikai állam Maryland az Egyesült Államok és a megye székhelye az Anne Arundel County .

Itt található az Egyesült Államok Haditengerészeti Akadémiája . Annapolis ma virágzó kikötváros. A különböz kiköti öblökben ( vitorláskikötkben ) több száz vitorlás jacht hajózik a Chesapeake-öbölben a majdnem egész éves vitorlásszezonban .

Az éghajlat és a klímaváltozás hatásai

A hatékony éghajlati besorolás szerint az annapolisi éghajlat keleti oldali éghajlatként írható le: forró, párás nyár, hvös tél és egész évben csapadék van. A Chesapeake -öbölben a tavaszi és nyári hmérséklet mérsékeltebb, mint a szárazföldön.

Az éghajlatváltozás hatásait Hino et al. (2019) Annapolis esetében vizsgálták: A Föld éghajlati rendszerének túlmelegedése miatt az árapályos események száma Annapolisban idvel növekszik . Csak 2017 -ben Annapolis 63 ilyen eseményt rögzített. A 16 környez üzlet becsült gazdasági kára az éves bevétel 0,71,4% -a. A tanulmány szerint a tengervíz part menti erdítményeken való áthaladásából és az ebbl fakadó vevhiányból származó bevétel 86 ezer fvel 172 ezer dollárra csökkent, 2017 -ben összesen 12,2 millió dollár bevételre tett szert.

sztori

Már 1649 -ben a virginiai brit telepesek kikött alapítottak a Severn torkolata és a South River között , amelyet Anne Arundel Towne -nak neveztek el . 1694-ben kormányzó Francis Nicholson mozgott az ülés kormány a fiatal tartomány Maryland kolónia származó Szent Mária város , hogy ezt a helyet, és átnevezte Annapolis a királyn tiszteletére Anne .

Az amerikai szabadságharc befejezése után a kikötváros kilenc hónapig az Egyesült Államok fvárosaként szolgált . Itt George Washington aláírta lemondó levelét a kontinentális hadsereg parancsnokaként a szabadságharc megnyerése után, 1783. december 23 -án , itt pedig 1784. január 14 -én a kontinentális kongresszus ratifikálta a szabadságharcot lezáró második párizsi szerzdést . 1786-ban, az Annapolis-egyezmény , amely hívja az Egyesült Államok alkotmányos egyezmény , zajlott Annapolis.

Négy aláíró az Egyesült Államok nyilatkozata függetlenség voltak Maryland dohány port.

Kortárs történelem

2007. november 27 -én Annapolisban került sor az amerikai kormány által kezdeményezett nemzetközi közel -keleti konferenciára , amelytl a Közel -Kelet békéjének meghatározó elfeltételeit remélték. 2018 júniusában Annapolisban támadást hajtottak végre , amelyben öt újság alkalmazottját agyonltték.

Látnivalók

A kötelez fából készült kupola által megkoronázott kormány székhelye húsz évvel idsebb, mint a washingtoni társa. George Washington itt helyezte el a kontinentális hadsereg parancsnokságát a kongresszus eltt .

A Charles Carroll-ház kivételével a fent említett látnivalók mindegyike nemzeti történelmi nevezetesség . Összesen kilenc nemzeti történelmi nevezetesség található Annapolisban, köztük a történelmi óváros , a Whitehall ültetvény és a Brice -ház . A város 31 épülete és telephelye szerepel a történelmi helyek nemzeti nyilvántartásában (NRHP) (2018. november 5 -én).

Sport

Annapolis ad otthont a Chesapeake Bayhawksnak, amely az Egyesült Államok mezgazdasági lacrosse ( Major League Lacrosse játék) profi bajnokságában található .

Testvérvárosi kapcsolat

Annapolis jelentése testvérvárosok és

a város fiai és leányai

Mars kráter

Egy marsi krátert Annapolisról neveztek el .

web Linkek

Commons : Annapolis  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Miyuki Hino, Samanthe Tiver Belanger, Christopher B. Field, Alexander R. Davies, Katharine J. Mach (2019): A dagályos árvíz megzavarja a helyi gazdasági tevékenységet. A tudomány fejldése. Vol. 5, no.2, eaau2736. https://doi.org/10.1126/sciadv.aau2736
  2. visitannapolis.org: Annapolis rövid története ; megtekintve: 2017. március 30.
  3. ^ Joseph Scott Mendinghall: National Register of Historic Places Inventory Nomination: Maryland State House (PDF), National Park Service 1975; megtekintve: 2017. március 30.
  4. Az NHL listája államok szerint . Nemzeti Park Szolgálat , hozzáférés: 2018. november 5.
  5. Keresési maszk adatbázis a Nemzeti Nyilvántartási Információs Rendszerben. Nemzeti Park Szolgálat , hozzáférés: 2018. november 5.
  6. ^ Testvérváros program ( Memento 2010. november 20 -tól az Internet Archívumban ) Nvérváros program

Opiniones de nuestros usuarios

Elvira Csordás

Örömmel találtam ezt a cikket a Annapolis, Maryland., Örömmel találtam ezt a cikket a Annapolis, Maryland.

Sandor Tamás

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Annapolis, Maryland talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Annapolis, Maryland szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Szabolcs Tolnai

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Annapolis, Maryland szóló cikkhez, de nagyon tetszett.