AnnapolisAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annapolis-ről van szó. A Annapolis-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annapolis-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annapolis-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annapolis-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annapolis-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Film
Német cím Annapolis - küzdelem az elismerésért
Eredeti cím Annapolis
Gyártó ország Egyesült Államok
eredeti nyelv angol
Kiadási év 2006
hossz 108 perc
Korosztály besorolása FSK 12
Rúd
Rendez Justin Lin
forgatókönyv David Collard
Termelés Damien Saccani
Mark Vahradian
zene Brian Tyler
kamera Phil Ábrahám
vágott Fred Raskin
Foglalkozása

Az Annapolis: Fight for Recognition egy 2006-os amerikai katonai dráma . Egy fiatal férfiról van szó, aki arról álmodozik, hogy a Maryland-i Annapolis-i amerikai haditengerészeti haditengerészeti tiszt lesz , hogy megszerezzék a barátok és a család jóváhagyását. A film költségvetését 26 millió dollárra becsülik.

akció

A film egy olyan szekvenciával kezddik, amelyben a fszerepl Jake Huard egy bokszgyr padlóján fekszik. A bokszmeccsen földhöz vágták AJ-val, közeli barátjával és munkatársával, de a számlálás eltt sikerül talpra állnia. Azok a nézk, akik fogadást kötöttek a bokszmérkzés kimenetelére, korán felcserélik tétjeiket, mert már nem hiszik, hogy Jake nyer. Apja azt tanácsolja, hogy elször tartsa vissza magát, hogy ne üsse ki közvetlenül. Jake viszont elhamarkodottan támad AJ ellen, és újabb találatokat szerez. A harc végén Huard még mindig kezeli az AJ elleni kiütéses csapást, amellyel maga dönti el a harcot. Az id eltt cserélt fogadások visszaváltásra kerülnek.

Jake édesanyja halála óta egyedül élt édesapjával, Bill Huarddal Annapolisban (Maryland). Nehéz a kapcsolata: Bill, aki nem hisz fia képességeiben, ezért minden alkalommal pártfogolja és kritizálja, Jake munkáltatója is. Jake hegesztként dolgozik az amerikai haditengerészet hadihajóit épít hajógyárban. Nem szereti a munkát. Egyetlen kárpótlása az ökölvívás, amelyet annál inkább élete közepére tesz.

Gyermekkorában megígérte anyjának, hogy csatlakozik az amerikai haditengerészethez, amelyrl ma is álmodik. Apja jóváhagyásának elnyerése érdekében úgy dönt, hogy kívánságát valóra váltja, és pályázik az Annapolisi Tengerészeti Akadémia kemény és szigorú kiválasztási folyamatára.

A bokszmérkzés másnapján az Amerikai Tengerészeti Akadémia kiképzési igazgatója, Burton parancsnok hadnagy meglátogatja Jake Huardot a hajógyárban. Kérdezi Huardot az ajánlólevéllel kapcsolatban, amelyet a kongresszus egyik tagja adott neki az átlagosnál alacsonyabb fokozat ellenére. Kiderült, hogy Huardnak 34-szer kellett megkeresnie a kongresszusi képviselt, mire a kongresszusi képvisel végül találkozott vele. Mindezek ellenére Burton, aki tegnap nézként részt vett Huard kiütéses gyzelmében, átadta neki az akadémia helyének felvételi papírjait.

Este Jake néhány barátjával búcsúzik a "Sir Frankie's" bárban. Mieltt Jake úgy dönt, hogy távozik, AJ azt állítja, hogy a munkatársak összegyjtötték a pénzt, hogy egy prostituáltnál töltsenek éjszakát. Jake, aki kezdetben blokkolja magát, végül csatlakozik a feltételezett prostituálthoz a bárban, és a kereskedelmérl kérdezi. Amikor a n, aki Ali néven mutatkozik be, ingerülten reagál, Jake észreveszi a rossz viccet, és kacéran próbál hatástalanítani a helyzetet, de hiába. Amikor Jake egy pillanatra elfordul, Ali eltnt a bárban a tömegben.

Másnap Bill Huard, aki nem túl lelkes Jake tervei iránt és kétségbe vonja alárendeltségi képességét, fiát a Tengerészeti Akadémiára viszi. Jake egysége nemrég kezdte meg munkáját, és sportolnia kell. Ott ismét találkozik Ali-val, de ezúttal Midshipman 2. osztályú és felettes, valamint az egységvezet Midshipman 1. osztály és az egykori tengerész Matthew Cole szerepében. Ez utóbbi fként fegyelmezéssel és zaklatással támasztja alá tekintélyét, és világossá teszi, hogy ne engedje át a képzést senki, aki az szemében nem elég képzett ahhoz, hogy méltó legyen a Tengerészeti Akadémiához. Az akadálypálya késbbi befejezése során, amelyet Huard dicsérettel teljesített, Jake szobatársát, Nance-t elször negatívan vették észre, mert az egységben egyedül bukott meg akadályok miatt. Whitaker, aki szintén az egység oktatója, "Ikrek" becenevet ad neki, amellyel azóta is megszólítják. Jake-tl eltéren Nance-nek sportolási hiányosságai vannak, de technikai tudással meggyzheti. Huard több gyakorlaton is kiesik Cole-ból, mert a rövid távú felvétel miatt nem tudott felkészülni a többi jelentkezvel. Jake csak az ökölvívó edzésnél tartozik az egység átlagához.

Amikor Nance-t olyan édességekkel kapják el, amelyeket az akadémián tiltanak, Jake elször szembeszáll egy oktatói utasítással, és a feletteseivel együtt az egység fekete bárányává teszi magát, és mára egyre inkább zaklatják. Ellenáll más elvtársak segítségének, mert azon a véleményen van, hogy a képzést maga képes lesz elvégezni, nevelés nélkül. Több hatalmi harcot folytat, fleg Cole-val, ezért egyre inkább elveszíti hírnevét egységében.

Idvel Jake szemtanúja annak, hogy elvtársakat viszonylag kisebb kötelességszegés miatt kizártak az akadémiáról. Ennek ellenére Huard viselkedése a versenyzkkel és az oktatók csapatával szemben nem változik.

Egy nap, amikor Cole ellenfélként elérhetvé teszi magát a bokszosztályban, Jake úgy dönt, hogy visszatér hozzá a boksz ringben, de Cole esélytelenül legyzi. Csalódottságának enyhítésére Cole után megy, amikor el akarta hagyni a ringet, ezért kizárták a bokszórákból.

A félévi szünetben Jake meglátogatja volt kollégáit a hajógyárban. Ott megtudja, hogy ezeket a fogadásokat az akadémián töltött idtartamára kötötték. Mivel az apja sem hisz a terveiben, és ezért szabadon hagyta hegeszt munkáját, Huard motiváltan folytatja képzését. Csalódott a barátai és az apja miatt, és a fennmaradó id nagy részét a "Sir Frankie's" -nél tölti. Ott újra találkozik Alival, akivel kacérkodik és táncol. Másnap kissé késn kezdte meg szolgálatát, és behívták Cole-ba a memoriam terembe. Cole egyértelmvé teszi, hogy nem tartja elég jónak Huardot. Huard leleplezéséhez közösségi büntetéseket szab ki Huard hibái miatt, ezért az egység utolsó bajtársai elfordulnak tle, kivéve Nance-t, aki képes átérezni Huard helyzetét, és egyetlen és legjobb barátja lesz az akadémián. Míg Huard segít Nance-nek felkészülni az akadálypályára, Nance tippeket ad neki a sikeresebb tanuláshoz. Ezzel Huard azt reméli, hogy képes lesz legalább valamilyen zaklatás megfékezésére.

Annak ellenére, hogy eltiltották a bokszóráktól, Jake részt akar venni a brigád bajnokságokon, amelyeken kivétel nélkül minden akadémikus részt vehet. Célja, hogy boxoljon Cole ellen az utolsó küzdelemben. Tehát éjszaka edz, Burton parancsnokhadnagy pedig meglep. Minden további szó nélkül ez kihívást jelent egy edzésharcra. Egy beszélgetés során kiderül, hogy Burton Huard ajánlatáért kampányolt. Azt javasolja Jake-nek, hogy kérjen segítséget másoktól. Jake viszont eleinte h marad vonalához, és elutasít minden támogatást, mieltt másnap Alitól kérne segítséget a bajnokságra való felkészüléshez. Azóta Jake edzett fitnesz- és ökölvívási technikáján Burton és Ali mellett, hogy esélye legyen Cole ellen. Nance segítségének köszönheten fokozatosan halad elre mind a sport területén, mind a mentális és technikai oktatás területén. Nance cukorkát ad Jake-nek, hogy ugyanabba a súlycsoportba sorolja, mint Cole, és Jake minden nap közelebb kerül a céljához - harc Cole-val.

A bajnokság els fordulóiban a kemény edzés megtérül, és Jake két kiütéses gyzelemmel ér véget Cole-val Loo és Whitaker ellen.

Amikor az egész egységgel ellátogat a hajógyárba, hogy új hadihajót vizsgáljon meg, találkozik Bill apjával. Beszélgetés közben mind a békít hangok, mind Jake meghívja Billt a Cole elleni bajnokságra.

Eközben Nance komoly kudarcot szenved el: bár teljesen átfutja az akadálypályát, az idkorlátnál négy másodperccel kudarcot vall. Ennek következménye a képzés befejezése és az akadémián elfoglalt helyének elvesztése. Nance ugyan csekély kudarcot vallott, de Cole továbbra is hajthatatlan, és nem engedi, hogy újra megpróbálja. A csalódás mellett Nance-t az akkor büszke családja és ismersei reakcióitól való félelmek sújtják. Kudarcnak érzi magát, ezért kirohan a negyed ablakán. Emiatt Jake megtámadja Cole-t, mert t okolja az öngyilkossági kísérletért. Több napos intenzív terápia után, és bizonytalan a gyógyulás és a túlélés esélyeiben, kiderül, hogy Nance túléli.

Mivel Cole nem akar úgy megszabadulni utolsó versenytársától, hogy id eltt kirúgják az Akadémiáról, a fegyelmi bizottság meghallgatását kéri az utolsó küzdelem után. Bár Jake eleinte egyáltalán nem akar versenyezni, Nance meggyzi a kórházban, hogy ne dobja el a célját, így Jake végül harcol.

Az összes Jake számára fontos ember megjelent a végs küzdelemben: AJ, Nance, Burton, Ali és apja Bill. A harc rosszul kezddik Jake számára. Cole messze felülmúlja t, így Jake közben kétszer is lemegy. Huard csak az utolsó körben válik jobban bele a küzdelembe, és felsbbrendként fejezi be. Ennek ellenére Cole meg tudta gyzni a bírákat és megnyerni a bajnokságot. Ennek ellenére Jake egyáltalán nem csalódott. Inkább érzi a teljesítményéért kapott elismerést, amikor az összes közönség, beleértve a bajtársait és az apját is, Jake nevét kiáltja.

Amikor a fegyelmi bizottság bejelentette Huard haditengerészeti jövjével kapcsolatos döntését, arról értesültek, hogy Cole minden emberért azért kampányol, hogy Huard maradjon az Akadémián. Bár meg kell birkóznia a fegyelmi követelményekkel, a Tengerészeti Akadémián maradhat.

Egyéves képzés után Huard és a többi pályázó elléptetik. Mivel Ali már nem a felettese, semmi sem akadályozza az els találkozás óta folyamatosan kialakult kapcsolatot. Amikor Jake meglátja, hogy Midshipman Cole buszhoz megy, és felveszi egy tengerészgyalogos tengerentúli megbízatására, Huard meg akarja köszönni a fegyelmi bizottság segítségét. Cole azt válaszolja, hogy viselkedése csak az akadémiát szolgálta, és semmi köze Jake személyéhez. Tisztelettel tisztelegnek egymás eltt, mire Jake tréfásan megkérdezi, hogy lett volna vége a harcnak, ha még egy fordulóig tart. Cole azt válaszolja, hogy csak akkor kaphatja meg a választ, ha csatlakozik hozzá és a tengerészgyalogosokhoz.

kritika

A nemzetközi film lexikona úgy ítélte meg, hogy a film "hazafiságtól" árad. A produkció újrafeldolgozza az Egy tiszt és egy úr film anyagát, de még távolról sem éri el érzelmi srségét.

Egyéni bizonyíték

  1. Annapolis - Fight for Recognition az imdb.com oldalon, 2015. augusztus 27.
  2. Annapolis - küzdelem az elismerésért. In: Nemzetközi filmek lexikona . Filmszolgáltatás , elérhet 2017. március 2-án .Sablon: LdiF / Karbantartás / Hozzáférés használt 

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Zita Ferencz

Valami mást kellett találnom a Annapolis, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Annapolis

Richard Nemes

Nagy felfedezés ez a cikk a Annapolis és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Annapolis és az egész oldal

Zoltan Balla

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Annapolis., Azt hittem, már mindent tudok a Annapolis., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Annapolis.

Denes Deák

Örömmel találtam ezt a cikket a Annapolis., Örömmel találtam ezt a cikket a Annapolis.