Annan terveAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annan terve-ről van szó. A Annan terve-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annan terve-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annan terve-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annan terve-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annan terve-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Annan-terv neve az Egyesült Nemzetek Szervezetének a ciprusi helyzet újjászervezésére vonatkozó tervének a sziget két részének egy állammá történ egyesítésével történ létrehozása. A folyamatot nagyrészt az akkori ENSZ-ftitkár, Kofi Annan vezette , az 1999-es kezdeti megközelítés után, valódi értelemben 2002 óta. A terv 2004-ben kudarcot vallott két külön népszavazás után, a görögök elutasítása miatt a sziget déli részén.

tartalom

Annan már 1999-ben megpróbálta újraindítani a Ciprusi Köztársaság és az Észak-Ciprusi Török Köztársaság közötti tárgyalásokat. A lehetség alkalmasnak tnt, mivel 1999 volt az els uniós döntés a Ciprusi Köztársaság csatlakozásáról. A terv az volt, hogy a szigetet két nagyon független állam konföderációjává tegyék . Svájc kantonjai szolgáltak mintaként. Csak a kül-, védelmi, gazdasági és monetáris politikát, valamint az állampolgárság szabályozását szabad az állam egészének fenntartani. Annan a letelepedés és a tulajdon szabadságának ideiglenes korlátozásával vette figyelembe a népességváltástól való félelmet. Ezenkívül kiterjedt demilitarizálást terveztek. Az Egyesült Királyságnak , Görögországnak és Törökországnak továbbra is meg kell riznie az ország védhatalmát (lásd az 1959. évi Londoni Garanciamegállapodást ).

fejldés

Az els tervet (Annan I) 2002-ben mutatták be, nem sokkal azeltt, hogy az EU végleges döntést hozna a Ciprusi Köztársaság csatlakozásáról. Miután a két ciprusi fél benyújtotta észrevételeit, az Annan II tervet 2002 decemberében tették közzé. További konzultációk után az Annan III terv 2003 februárjában következett. 11/11 Márciusban találkozott Annan és mindkét etnikai csoport képviseli. Míg a görög fél alapveten az ilyen alapú tárgyalások mellett állt, a török fél ezt elutasította.

A terv kezdetben kudarcot vallott. Az észak-ciprusi Európa-párti hangulat, az AKP választási gyzelme és az észak-ciprusi ellenzék nyeresége után a 2003-as választásokon megváltozott politikai helyzet Törökországban folytatták az Annan III terv alapján folytatott tárgyalásokat.

A tárgyalások 2004. február 10-én kezddtek New Yorkban, majd késbb Cipruson folytatódtak. Miután nem sikerült megállapodásra jutni, Svájcban márciusban további tárgyalásokra került sor Görögország és Törökország segítségével. Annan bemutatta az Annan IV tervet. A további változtatási kérelmek felvétele után 2004. március végén bemutatták a végleges Annan V tervet. Míg az els terv alig több mint 100 oldal volt, az utolsó változat 6000 oldal volt.

nem sikerül

A terv megvalósításához a két népcsoport külön jóváhagyását tervezték népszavazásokon. A ciprusi görögök 2004. április 24-i szavazása 76% -os elutasítást eredményezett. Ezzel szemben a ciprusi törökök egyetértettek 65% -kal. Az Annan-terv, amely a mai napig az egyetlen igazi lehetség a sziget felosztásának befejezésére és a megbékélési akarat kifejezésére, kudarcot vallott.

Az egyik motívum, amely a ciprusi görög oldalon elutasításhoz vezetett, a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek 1974-tl származó kártalanítása volt, amelyet túl alacsonynak tartottak, ráadásul a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyeknek csak 20% -át engedték visszatérni származási helyükre 25 évre. Ezzel szemben a kitelepített török ciprusi megkapta a visszatérési jogot. Kritikát fogalmaztak meg a gazdasági mozgás korlátozott szabadsága és a török hadsereg egységeinek állandó jelenléte miatt is.

2011 júliusában Recep Tayyip Erdoan akkori török miniszterelnök kijelentette, hogy a Ciprusi Köztársaság EU-Tanácsának elnöksége alatt nem folytat további tárgyalásokat az EU-val, és a korábbi engedmények már nem érvényesek. Morfou-t (Güzelyurt) nem engedik át a Ciprusi Köztársaságnak , ahogy azt az Annan-terv elírja .

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. A ciprusi probléma átfogó rendezése [Annan-terv] IV. Melléklet, 4. cikk, (2) bekezdés
  2. Vita Cipruson - Erdogan hat hónapra le akarja fagyasztani az EU-val való kapcsolatát

Opiniones de nuestros usuarios

Janka Juhász

A Annan terve szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Annamaria Jónás

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Annan terve

Livia Papp

Ez a bejegyzés a Annan terve segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél