Annan (folyó)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annan (folyó)-ről van szó. A Annan (folyó)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annan (folyó)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annan (folyó)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annan (folyó)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annan (folyó)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annan
Az Annan Lochmabenben

Az Annan Lochmabenben

Adat
elhelyezkedés Dumfries és Galloway , Skócia
Folyórendszer Annan
Csepegjen le Solway Firth   Ír-tenger
Vízgyjt kerület Solway Tweed XRBD
forrás Több patak összefolyása a Hart Fell lejtin
55 ° 23 43   É , 3 ° 28 3   Ny
Forrás magassága 370  m körüli  ASL
száj A Annan a Solway Firth koordinátái: 54 ° 57 '51 "  N , 3 ° 15' 57"  W 54 ° 57 '51 "  N , 3 ° 15' 57"  W.
hossz 78 km
Bal oldali mellékfolyók Víz tej , Dryfe Víz , Whamphray Víz , Moffat Water , Birnock Víz
Jobb mellékfolyók Kinnel Water , Evan Water

Az Annan ( skót gael Abhainn Anainn , felteheten az Anu folyóistenség után) folyó a Skót Tanács Dumfries és Galloway területén . Névadója Annandale történelmi tartományának .

tanfolyam

A folyó a Hart Fell déli lejtin, mintegy 370 m magasságban , több forrás patakjának összefolyásakor keletkezik . A falu Lanarkshire , Peeblesshire és Dumfriesshire történelmi megyéinek határaihoz közel fekszik, a forrásoktól pedig rövid távolságra. a Tweed és Clyde . Körülbelül 78 km hosszú futása fleg déli irányba vezet. Fels szakaszán az Annan egy Annandale nev völgyön folyik át, amely elválasztja a Moffat-dombságot a Lowther-dombságtól .

Az Annan számos településen és néhány kisvároson folyik át. A legfontosabbak a Moffat , Johnstonebridge , Brydekirk és Annan . Annantól két kilométerre délre az Annan beáramlik a Solway Firthbe , amely végül öbölre szélesedik és beolvad az Ír-tengerbe .

Mellékfolyók

Az Annan számos folyamot vesz fel a folyamán. A legfontosabb baloldali mellékfolyói közé tartozik a víz a tej mellett Ecclefechan , a Dryfe víz közelében Lockerbie , a Whamphray víz közelében Johnstonebridge a Moffat Water és a Birnock víz közelében Moffat. A jobb a Kinnel víz áramlik Lochmaben és az Evan víz folyik át Beattock .

hidak

Az A74-es (M) , az A78-as , az A701-es és az A709-es autókkal számos mellékút mellett négy fút keresztezi az Annant. Az Annant átível számos híd közül a Millhouse híd , a Shillahill híd , a Hoddom híd , a Brydekirk híd és az Annan híd a legmagasabb skót memlék A kategóriájú memlékek közé tartozik.

web Linkek

Commons : Annan  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. ^ A b Annan itt: FH Groome: Skót lszeres közlöny: A skót topográfiai, statisztikai, életrajzi és történelmi felmérés. , Grange Publishing, Edinburgh, 1885.
  2. B a b c Bejegyzés a Skóciai Közlönybe
  3. A skót parlament tájékoztatása
  4. Listázott épület - belépés . In: Történelmi Skócia .
  5. Listázott épület - belépés . In: Történelmi Skócia .
  6. Listázott épület - belépés . In: Történelmi Skócia .
  7. Listázott épület - belépés . In: Történelmi Skócia .
  8. Listázott épület - belépés . In: Történelmi Skócia .

Opiniones de nuestros usuarios

Marina Juhász

Tetszik az oldal, és a Annan (folyó) szóló cikk az, amit kerestem

Paul Szilágyi

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Annan (folyó)

Endre Sós

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Annan (folyó)_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Edina Márton

Meglepett ez a cikk a Annan (folyó), érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Annan (folyó)