Annamarie DoherrAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annamarie Doherr-ről van szó. A Annamarie Doherr-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annamarie Doherr-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annamarie Doherr-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annamarie Doherr-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annamarie Doherr-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annamarie Doherr tudósítóként Hans Globke kelet-berlini tárgyalásán (1963).

Annamarie Doherr (született január 23-, 1909-ben a wandsbek ; December 13-, 1974-ben a Nyugat-Berlin ) német újságíró .

Élet

Annamarie Doherr egy kis üzletember lánya volt. Az anya háziasszony volt. A szülk különváltak, miután a lánya elhagyta a házat. 1929-ben a hamburgi Lübeckertorfeldben mköd német lányok középiskolájában adta át Abitur-ját. Doherr 1929-ben kezdett jogi tanulmányokat a hamburgi egyetemen , ahol a nemzetközi jogra szakosodott . 1933-ban diplomája nélkül befejezte tanulmányait, és Albrecht Mendelssohn-Bartholdy professzornál lett tudományos asszisztens . Mendelssohn-Bartholdy a nácik általi hatalomátvétel után Londonba emigrált. A doktori témavezet megszüntetésével a doktori képzés meghiúsult, és az 1933/34. Téli félév után kutatóasszisztensként távozott. 1934-tl az 1935/36-os téli félévig gyakornokként dolgozott a Külpolitikai Intézetben, majd a hamburgi világgazdasági archívumba költözött .

Annamarie Doherr részt vett a ni mozgalomban. 1929-ben belépett a Hamburger Studentinnenvereinbe, a Hallgatói Egyesületek Szövetségének tagszövetségébe, és 1930/31-ben a hamburgi nszövetségek szövetségének elnökségébe választották . Politikailag a liberális álláspontokat képviselte, és közel állt a Német Állampárthoz .

1929-tl (és 1933 novemberéig) a Die Frau magazinhoz írt . Az id a nemzeti szocializmus, megjelent Die Tat , Deutsche Zukunft , Die Hilfe és Der Ring . 1942-ben Berlinbe költözött, ahol a Wirtschafts-Ring szerkesztje lett . A folyóirat megszüntetése után 1943 áprilisától a Transocean -Europapress-Zentralredaktion szerkesztje volt . Ebben a szerepben a náci propagandának dolgozott .

A második világháború befejezése után 1945 augusztusától a berlini rádiónál dolgozott . 1946 végén a Zeitecho szerkesztségének vezetje lett. Késbb a "Daily Issues" osztályvezet-helyettese és fszerkesztje lett. Amint a náci propagandát terjesztette, most az agitprop szolgálatában állt .

1949-ben elhagyta a Berliner Rundfunkot, és nyugat-berlini tudósítója lett a Frankfurter Rundschau-nak , amelynél több mint 20 évig dolgozott. Akkor vált híressé, amikor 1961. június 15-én nemzetközi sajtótájékoztatón provokálta Walter Ulbricht nyilatkozatát a berlini fal tervezett építésérl .

Különböz egyesületekben próbálta elérni a német lengyel megbékélést, és a Német Osztrák Ni Mvészek Társaságában ( GEDOK ) dolgozott, amelynek a ftanács második elnöke volt.

Szívroham következtében hunyt el Nyugat-Berlinben 65 éves korában, és párja, Lizzie Hosaeus mvészn mellett van eltemetve a Szent Anna templomkertben .

A kérdés dokumentálása Walter Ulbrichthez

Annamarie Doherr:

Szeretnék feltenni egy kiegészít kérdést. Doherr, Frankfurter Rundschau. Elnök úr, véleménye szerint a szabad város kialakulása azt jelenti, hogy az államhatárt a Brandenburgi kapunál építik meg És elhatározta, hogy ezt a tényt minden következményével figyelembe veszi "

Walter Ulbricht:

- Úgy értem a kérdését, hogy Nyugat-Németországban vannak olyanok, akik azt akarják, hogy mozgósítsuk az NDK fvárosának építmunkásait egy fal felállítására, igen Hm, nem tudom, hogy van-e ilyen szándék, mivel a fvárosban az építmunkások elssorban lakásépítéssel foglalkoznak, és munkaerjüket teljes mértékben felhasználják erre a célra. Senkinek nem áll szándékában falat építeni. "

Átírva az SFB által készített felvételrl, amelyet az O-Ton Berlin publikált (CD 2, 20. szám).

Kitüntetések

irodalom

  • Walter-Wilhelm Busam: Annamarie Doherr: nagy német újságíró, 19091974 , eladás, amelyet 1975. február 4-én tartottak a berlini sajtóközpontban a berlini GEDOK keddi fordulója alkalmából
  • Volker Rapsch : A karrier fénypontjai. Jegyzetek Annamarie Doherr újságíró karrierjérl. Frankfurt (Main): RG Fischer, 1984. ISBN 3-88323-506-7
  • Eredeti hang Berlin. Hideg háború az éterben. CD kiadás. Szerk .: Marianne Weil . Dátum nélkül.
  • Karl-Heinz Baum: Senkinek sem áll szándékában falat építeni . Egy emlék. Frankfurter Rundschau , 2014. december 13., 24. o.

web Linkek

Commons : Annamarie Doherr  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Frankfurter Allgemeine Zeitung, 1974. december 16., 4. o., Annamarie Doherr meghalt
  2. Frankfurter Rundschau, 2014. december 12
  3. "Senki sem szándékozik falat építeni" videó , youtube

Opiniones de nuestros usuarios

Janos Bartha

Ezt a bejegyzést a Annamarie Doherr-ről pont ezt kerestem.

Karolina Orbán

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Annamarie Doherr., Helyes

Ildiko Orosz

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Annamarie Doherr szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Cintia Dávid

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Annamarie Doherr_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.