AnnamAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annam-ről van szó. A Annam-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annam-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annam-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annam-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annam-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annam (vietnami An Nam , kínaiul, "nyugodt délre") egy délkelet-ázsiai régió történelmi neve, amely a mai Vietnam középs részén terül el , a déli Cochinchina és a Ma folyótól északra fekv Tonkin történelmi régiói között . A régiót Vietnámban 1834- tl Trung K néven ismerték ( kínai szóból, "középs határ"). 1884-ben a franciák protektorátussá alakították a régiót Kaiserreich Annam néven (vietnami quc An Nam ).

Földrajz és népesség

Annam nyugaton Kambodzsa és Laosz , keleten pedig a Dél-kínai-tenger határolja. A legfontosabb város és történelmi fváros Hu , más fontos városok: à Nng és Vinh .

A ritkán lakott hegyvidéki régió Közép- és Dél-Vietnam hátországában Truong Son vagy Annamite Highlands néven ismert. Vietnam öt f tája közül ez a legnagyobb elssorban az etnikai kisebbségek települési területe . Átjárja az Annamite Cordillera (vietn. Dãy Trng Sn), egy 1100 km hosszú hegylánc , amely Laosz nemzeti területére is kiterjed. A hegylánc párhuzamosan fut a Dél-kínai-tenger partjaival, és elválasztja a déli Mekong nagy síkságát (lásd Mekong-delta ) Vietnam középs keskeny, hosszú tengerparti sávjától. Északi részén található a 2711 m magas Phu Xai Lai Leng hegylánc . Franciaország 56. statisztikai évkönyve az 19401945 közötti idszakra 147.600 m² területet ad Annam számára (Vietnam összesen 328.000 km²).

A lakosság száma 1936-ban 5 656 000 volt (Vietnám egészéhez viszonyítva 18 972 000 volt).

sztori

Cochinchina térképe (1861). Az északi Annam itt Annam Királyságként (Royaume d'Annam) van bejegyezve .

A kínai Sung dinasztia 1164-es évébl származó dokumentumokban elször jelent meg az vietnami feudális állam Annam ( An-nam Quoc ) neve.

1882-ben Kína és Franciaország között fegyveres konfliktus alakult ki Annam (és Tonking ) régió miatt . A béke Tientsin a 1885, a kínai végül maradt Annam a francia, mint protektorátus . Ettl kezdve Annam csak a Trung B régióra , azaz Közép-Vietnamra utal . Ettl kezdve a hivatalos nyelv a francia volt.

A második világháború befejezése után Annam / Vietnam rövid ideig elérte a politikai függetlenséget. De a franciák csak az 1954-es indokinai konferencia állásfoglalásainak eredményeként vonultak ki Annamból és egész Vietnamból. A régió a vietnami állam részévé vált .

Lásd még

web Linkek

Wikiszótár: Annam  - jelentésmagyarázatok, szóeredetek, szinonimák, fordítások

Egyéni bizonyíték

  1. a b c Meyer Új Lexikonja nyolc kötetben. VEB Bibliographisches Institut Leipzig, 1964/65. 1. kötet, 275. o.
  2. vietnami kirándulások; A volt hue- i kormánypalota megtekintése, megtekintve 2018. október 31.
  3. Institut National de la Statistique et des Études Économiques: Annuaire Statistique, Cinquante-sixième kötet. 1940-45, 321. o.
  4. Julius Hirschberg: Um die Erde - Egy utazási leírás (PDF), megtekintve 2018. október 31-én.

Opiniones de nuestros usuarios

Norbert Váradi

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Annam talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Annam szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Angelika Molnár

Nagyszerű poszt a Annam., Nagyszerű poszt a Annam.

David Szigeti

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Annam, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Annam., Ez egy jó cikk a Annam

John Benkő

Meglepett ez a cikk a Annam, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Annam