Annalize WagnerAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annalize Wagner-ről van szó. A Annalize Wagner-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annalize Wagner-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annalize Wagner-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annalize Wagner-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annalize Wagner-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annalise Wagner , szerz rövidítése: AWE (született június 19-, 1903-as in Neustrelitz ; június 26-, 1986 ) német helyi kutató , könyvkeresked és író . Élete során a Mecklenburg-Strelitz-szel kapcsolatos minden történelmi kérdésre képesnek tartotta, és errl autodidaktként széles kör ismereteket szerzett.

Élj és cselekedj

Annalize Wagner a Neustrelitz nyomdatulajdonos és -kiadó, Otto Wagner (18661934) öt felesége és felesége, Ella, született Bade szülötte , Neustrelitzben született , és itt töltötte gyermekkorát és fiatalságát. A szülvárosában járt a líceumba, tanulószerzdéses gyakorlatot végzett apja cégében, és 1919 és 1927 között dolgozott alkalmazottként Hamburgban, Berlinben, Münchenben és Lipcsében, ahol szabadidejében élvezte a kulturális életet. 1928 és 1929 között a lipcsei könyvkereskedk fiskolájára járt, majd 1930-ban visszatért apja Neustrelitzbe.

Apja 1934-es halálával Annalize Wagner örökölte könyvesboltját és használt könyvesboltját, amelyet az 1950-es évekig mködtetett. Ez id alatt elkezdett helytörténeti írásokat gyjteni Mecklenburg-Strelitzrl és saját szövegeket írni. 1945 és 1948 között részt vett Neustrelitz újjáépítési munkáiban, különösen a szociális és kulturális térségben, de többször konfliktusba került az új uralkodókkal, és az 1950-es évek tartós megtorlása után be kellett zárnia könyvesboltját.

1956-ban a neustrelitzi könyvtáros és helytörténeti kutató, Walter Karbe egyedüli örököse lett, és 1956. december 6-án, néhány héttel Karbe halála után megalapította Neustrelitzben a Karbe-Wagner magánarchívumot birtokával és saját gyjteményeivel . Annalize Wagner ezentúl saját nevében könyvtáros és levéltáros volt, ideiglenesen Neustrelitz városi levéltáros és a Wareni kerületi múzeum alkalmazottja is. 1973-ban a házat, az ingatlant és az archívumot Neustrelitz városának adományozta. Az els Neustrelitz városi múzeumot ezután a schloßstraße-i házban állították fel, ahol Annalize Wagner tovább élt, és ahol 1986-ban végül magányosan halt meg. A Karbe-Wagner-archívum ma is létezik, mint nyilvános, regionális történeti gyjtemény és kutatóintézet, amelyet Neustrelitz városa támogat. Ma a Neustrelitz kulturális negyedben található. A régi városi múzeumban egy emlékszobában emlékeztek meg Annalize Wagnerrl.

Annalize Wagner 80. születésnapját 1983-ban ünnepelte, nem szülvárosában, Neustrelitzben, hanem továbbra is otthoni földjén: a német-bels határ nyugati oldalán, az egykori Mecklenburg-Strelitzschen Ratzeburgban / Lauenburgi Hercegségben . Ebbl az alkalomból kétértelmen írt az egykori Carolinum neustrelitzi gimnázium régi diákszövetségének : Sajnos nem tudom megmondani, miért nem akartam ezt a napot szülvárosomban tölteni Neustrelitzben. Az évek óta tartó minden bánat mellett szellemi munkámban és kutatásomban nagy koncentrációval bujkálok annak érdekében, hogy elmozduljak a jelentl, amely ettl függetlenül ébren vagyok.

Kitüntetések

1973 Annalize Wagner megkapta szülvárosának Neustrelitz díszpolgárságát. Akaratuk alapján Neubrandenburg városa 1991-ben létrehozta az Annalize Wagner Alapítványt , amely 1992 óta minden évben megtiszteli a Mecklenburg-Strelitz régióhoz kapcsolódó irodalmi mveket, vagy ebbl a régióból érkez szerzktl az Annalize Wagner-díjat . Ezen felül két ifjúsági díjat (1999), ösztöndíjat (2001) és 2003-tól megtisztel elismeréseket kaptak a fiatal történészek az alapítvány forrásaival. Neustrelitz városa szintén 2006 óta Annalize Wagner-éremmel tiszteli a gyztest .

Mvek

Az els kiadványok az 1930-as évek elejére nyúlnak vissza, beleértve a lírai mveket is:

 • Versek . O. Wagner, Neustrelitz 1931
 • Tapasztalat . O. Wagner, Neustrelitz 1931

A következ idszakban, különösen az 1950-es évektl, Annalize Wagner több mint 250 esszét írt a délkelet-mecklenburgi történelem és kultúra témáiról, és a Karbe-Wagner Archívumban publikált egy sor kiadványt , amelyekben 1966 és 1987 között tizenkilenc szám jelent meg, és amelyek óta a Neubrandenburgi Regionális Múzeum kiadta . 2003 óta a Karbe-Wagner Archívum a régi újságírói hagyományokra épít a Karbe-Wagner Archívum új kiadványsorozatával .

Annalize Wagner feladata volt a Karbe-Wagner-Archivban megjelent kiadványsorozat megjelentetése , amelynek létrehozásában küls szerzk ebben az idben ritkán vettek részt:

 • 1. szám: Dél-kelet Mecklenburg helyi kutatóinak életébl és munkásságából .
 • 2. szám: A régi Neustrelitzbl. Elbeszél képek az 17301875 közötti idszakból . 1967 [2. Kiadás: 1968; 3. kiadás: 1969]
 • 3. füzet: Helytörténeti túrák: Kleinseenplatte Neustrelitz . 1968
 • 4. szám: Hozzájárulások a Neustrelitz színháztörténetéhez 1969. 1. rész
 • 5. szám: Hozzájárulások a Neustrelitz színháztörténetéhez, 1969. 2. rész
 • 6. füzet: A régi Neubrandenburg 1970. 1. részébl
 • 7. könyv: Kísértet - Kincsásó - Óriások - Törpék. Mecklenburg délkeleti legendái . 1970
 • 8. könyv: Szórakoztató folklór . 1971
 • 9. füzet: A régi Neubrandenburg 2. részbl, 1971
 • 10. szám: A régi Neubrandenburg 3. részbl 1972
 • 11. szám: Anekdoták és történetek Mecklenburg-Strelitz egykori államából. 1972 [2. Kiadás: 1972]
 • 12. szám: A régi neubrandenburgi részbl 1973
 • 13. könyv: Az ördögmalom és más legendák . 1973

Neustrelitz városának 250. évfordulója alkalmából Annalize Wagner cikkeket tett közzé Neustrelitz város krónikájáról 17331933 1982/83-ban a Carolinum magazinban .

irodalom

 • Gudrun Mohr: Annalize Wagner 19031986. Életrajzi megjegyzés és bibliográfiai ajánlás. Neubrandenburg 1991.
 • Új publikációsorozat a neustrelitzi Karbe-Wagner archívumból. 1. szám: Thomas Helms Verlag , Schwerin 2003. 160 p. [Tartalmazza: AWE 1903-1986. Életrajzi megközelítés Annalize Wagnerrl. A személyes levelezés KWA-ban történ leltározásához. Annalize Wagner emlékei. Az Annalize Wagner Alapítvány - alapítványi portré. Válogatott irodalomjegyzék. ]
 • Gudrun Mohr: Wagner, Annalize Hedwig Adolfina Else. In: Életrajzi lexikon Mecklenburghoz. 9. kötet. Schmidt-Römhild, Rostock 2013. 309-313.

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. Ed Vegyes hozzájárulások a Carolinumhoz, Göttingen, 47. évfolyam, 1983/84. Tél, 90. szám, II.
 2. Carolinum . 46. évfolyam, 88. sz., 1982/83. Tél, 797.

Opiniones de nuestros usuarios

Endre Szücs

Nagyszerű poszt a Annalize Wagner., Nagyszerű poszt a Annalize Wagner.

Gina Simon

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Annalize Wagner, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Annalize Wagner., Ez egy jó cikk a Annalize Wagner

Jozsef Bihari

Örömmel találtam ezt a cikket a Annalize Wagner., Örömmel találtam ezt a cikket a Annalize Wagner.

Evelin Gyarmati

A Annalize Wagner szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Annalize Wagner szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Sandor Rigó

Nagy felfedezés ez a cikk a Annalize Wagner és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Annalize Wagner és az egész oldal