Annalisa StroppaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annalisa Stroppa-ről van szó. A Annalisa Stroppa-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annalisa Stroppa-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annalisa Stroppa-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annalisa Stroppa-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annalisa Stroppa-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annalisa Stroppa (született Brescia ) mezzoszoprán hangú olasz operaénekesn .

élet és munka

Annalisa Stroppa kislányként kezdett zongorázni. Tanulmányait a Bresciai Egyetemen tanította, énekelést pedig a bresciai Luca Marenzio Konzervatóriumban folytatott. Mindkét tanulmányát kitüntetéssel fejezte be. Részt vett számos versenyen, és nyert egy pár, köztük a 2010-es Concorso lirico Riccardo Zandonai a Riva del Garda .

Rendszeresen megjelenik ismert koncerttermekben , Plácido Domingóval duettben hallották a magyarországi pécsi Operalia gálán, és többször énekelt Andrea Bocellivel - Lajaticóban , a Vatikánban és szülvárosában. Dallasban Berlioz Les nuits d'été -jében vállalta a mezzo részt a Dallasi Szimfonikus Zenekarral , Jaap Van Zweden vezényletével . Vendégszerepelt Szentpéterváron , Tajpejben és Torontóban , énekelte Rossini Petite Messe solennelle-jét a Maggio Musicale Fiorentino-ban , Mozart Requiemjét a Palermói Teatro Massimo- ban, Verdi Messa da Requiem - jét a Berliner Philharmonie- ban a Berliner Philharmonikerrel és a Ljubljana Fesztiválon .

Az opera színpadán a játék sokoldalúságát és örömét mutatta be. testesíti meg az ártatlan Zerlinát, a kifinomult Rosinát, gyöngyház színével és Adalgisa tragikus alakjával, mint nadrágszerepeket - Cherubino, Orfeo, Romeo, Hansel. Riccardo Muti karrierje elején, 2010-ben a La Betulia liberata parti des Carmi címlapjaként , 2011-ben pedig a Cherubino els felállásaként a Figaro miatt esedékes Mercadantes I-ben jelent meg , elször a salzburgi pünkösdi fesztiválon , majd a ravennai Teatro Alighieriben mutatták be. Madrid és Buenos Aires. Éppen olyan nemzetközi, mint karrierje elkezddött, valamint hazájában: Olaszországban Annalisa Stroppa szinte az összes operaszínpadon megjelent, a kisebb színházakban, valamint Rómában, Firenzében, Torinóban, Nápolyban és a La Scalában .

Repertoárja széles és magában foglalja Georges Bizet Carmen cím címszerepét , amelyben 2010-ben debütált a spoletoi Teatro Lirico- ban. Emellett énekelte a Carment Trentóban, Limoges-ben és Palma de Mallorcán. 2017-ben és 2018-ban Carmen volt Kasper Holten új produkciójában a Bregenz-fesztivál részeként a Bregenz-tó színpadán . Perugiában tolmácsolta a kamaraegyüttes operájának rövid változatát, a La tragédie de Carmen-t ( Peter Brook rendez és Marius Constant rendez készítette 1981-ben a párizsi Théâtre des Bouffes du Nord számára). Rovigóban, a nápolyi Teatro San Carlo- ban és a torinói Teatro Regio- ban karrierje elején ugyanabban az operában vállalta a Mercedes kisebb szerepét.

A Mozart Nozze di Figaro-ban szerepl Cherubino az a nadrágszerep, amelyet a leggyakrabban értelmezett - Stéphano mellett a Roméo et Juliette-ben , amelyet Bozenben, Genovában, Modenában, Piacenzában és az Aréna di Veronában énekelt . vette át Mozart Cherubino-ját Cagliariban, Hubert Soudant vezényletével , Modenában, Piacenzában, végül az Opéra de Lausanne-ban , ahol Theodor Guschlbauer vezényelte . Éles ellentétben Mozart Figaro zavaros fiatalemberével Rossini Barbiere di Siviglia cím filmjének f ni alakja , a kacér és kifinomult Rosina. Ebben a szerepben, miután 2012-ben debütált a Római Operában , Bruno Campanella vezényletével , az énekesn egész Európát bejárja - Rosinát testesítette meg a barcelonai Teatro Liceu- ban, Bilbaóban és a Monte Carlo Operaházban , a Deutsche Oper Berlinben. , az ottani Staatsoper Unter den Linden és a drezdai Semperoper , a genovai Teatro Carlo Felice és 2014-ben ismét Rómában, most szabadtéri eladásokon a caracalla-i termálfürdkben , valamint Lausanne-ban, Tel Avivban és Veronában. A COVID-19 miatt a müncheni Bajor Állami Operaházban 2020 áprilisára tervezett Rosina-szerepléseket le kellett mondani .

Megtestesítette Adalgisát, Norma fpapn ellenfelét az azonos nev Bellini Operában, legalább kilenc operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban , a barcelonai Teatro Liceu- ban és Valladolidban, a wiesbadeni Hessian Állami Színházban és a müncheni Bajor Állami Operaházban, Genovában, Nápolyban, Padovában és Palermóban. Ezt a szerepet a madridi Teatro Realban is kinevezték 2021 márciusára . A Fenena lánya, Nabucco és túszul az izraeliták, a Verdi opera egy másik szerepe, hogy vette a különböz szakaszaiban - Firenze, Milánó, Palermo és a Parma, valamint a Teatre Principal de Maó a Menorca . Puccini Suzuki, Madama Butterfly h szolgája 2015-ben énekelte elször a mvészt a párizsi Opéra Bastille- ben, 2016 decemberében ünnepi premieren a szezonnyitón a milánói La Scalában és 2019 áprilisában Münchenben. Az eredeti, 1904-es változatot Milánóban adták. Alvis Hermanis állította színpadra, Riccardo Chailly , a Scala zenei igazgatója vezényelte . Annalisa Stroppa egymás után kétszer nyitotta meg a szezont a Teatro alla Scalában , 2016 után 2017-ben is, Andrea Chénierben Anna Netrebko mellett , ismét Riccardo Chailly irányításával. 2020 januárjában Stéphano néven tért vissza Scalába a Roméo et Juliette (Gounod) c . Filmben .

Néhány egyéb tevékenységi hely a Salzburgi Húsvéti Fesztivál (Lola), a Hamburgi Állami Operaház (Cenerentola), a Bécsi Állami Operaház , az Opéra de Rouen Normandie és a Sassari Teatro Verdi (mindig Dorabella néven), az amszterdami De Nationale Opera (Ines és Maddalena) valamint a Théâtre Antique di Orange (Zerlina) arénája . Karel Mark Chichon , Teodor Currentzis , Zubin Mehta , Nello Santi és Lorenzo Viotti karmesterek zenei irányításával énekelt .

volt az els olasz operaénekes, aki a koronavírus-járvány után 2020 májusában ismét megjelent a közönség eltt - Carmen kórus és zenekar nélkül a Hessisches Staatstheater Wiesbadenben a Nemzetközi Májusi Fesztivál keretében . Az eladást minden érintettnek és a színpad mögött álló kollégáinak szentelte, akik lehetvé tették a színpadra való visszatérést.

A június 2020 volt a Bergamo , az egyik epicentrumok a COVID-19-járvány , mint alt szólistájaként Gaetano Donizetti s Messa da Requiem hallható. A világjárvány áldozatainak emlékkoncertjét Sergio Mattarella olasz elnök jelenlétében sugározták a Rai 1 tévécsatornán, és 2,3 millió néz nézte meg.

Szerepek (kiválasztás)

Bellini :

Berlioz :

Bizet :

Cimarosa :

Donizetti :

Szerencse :

Giordano :

Gounod :

Haydn :

Engelbert Humperdinck :

 

Mascagni :

Mercadante :

  • Cherubino az I. Figaro miatt

Mozart :

Offenbach :

Puccini :

Rossini :

Verdi :

Vivaldi :

Felvételek (válogatás)

Versenyek (válogatás)

  • 2008: Concorso Magda Olivero (második díj)
  • 2010: Concorso lirico Riccardo Zandonai (nyertes)

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Fidelio mvész: Annalisa Stroppa Carmen-je nyitja meg a La Palma operaszezont , megtekintés 2020. június 25-én
  2. Annalisa Stroppa, mezzoszoprán. Letöltve: 2020. július 3 .
  3. Rai News 24 : Annalisa Stroppa: la mia Carmen speciale Németországban , 2020. május 24. (ital.)
  4. A Requiem a Rai Uno program számára: 12,3% -os részesedés. Letöltve: 2020. július 3. (olasz).

Opiniones de nuestros usuarios

Diana Urbán

Tetszik az oldal, és a Annalisa Stroppa szóló cikk az, amit kerestem

Balint Hegedüs

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Annalisa Stroppa_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Vanda Fekete

Örömmel találtam ezt a cikket a Annalisa Stroppa., Örömmel találtam ezt a cikket a Annalisa Stroppa.

Mihaly Forgács

Ebben a Annalisa Stroppa szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Ingrid Fehér

Nagyszerű poszt a Annalisa Stroppa., Nagyszerű poszt a Annalisa Stroppa.