AnnalindeAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annalinde-ről van szó. A Annalinde-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annalinde-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annalinde-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annalinde-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annalinde-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Szent Anna-Linde
Annalinde
hely Heilbronn
ország Baden-Württemberg , Németország
Fafajok Téli hárs
Földrajzi hely 49 ° 10 '18 .5 "  N , 9 ° 7' 46,9"  E
Annalinde (Baden-Württemberg)
Piros pog.svg
Státusz természeti emlék 1941. április 23. óta
Kor körülbelül 300 év
A csomagtartó kerülete
(1 m magasság)
7.16

A Szent Anna-Linde egy hatalmas, mintegy 300 éves téli hársfa egy dombon között Kirchhausen , Frankenbach és Leingarten a kerület a Baden-Württemberg város Heilbronn in Germany .

1941. április 23. óta bejegyzett természeti emlék . Linde helyén egy népszer legenda szerint egy Szent Anna- szentelt kápolna állt.

Az Anna-kápolna legendája

A kápolnát Juliana, Ralf von Kirchhausen lovag felesége és Kuno von Stromberg lovag lánya alapította. Hozományként apja adott neki néhány hektár szántót Großgartacher Markungon, az Erbelhölzles erd közelében, kissé az Annenkreuz alatt, Großgartach irányába. Felajánlotta ezeket a mezket, a bérletbl származó jövedelmet az általa felajánlott Szent Anna-kápolna fenntartására fordították. A großgartachi kápolnához tartozó mezk bérli kötelesek voltak évente hat viaszgyertyát "védhet, robusztus ember vastagságában és magasságában" eljuttatni a kápolnába a templomi szentek fesztiváljára . A reformáció után meg akarták kerülni ezt a terhet . Vájtolták a gyertyákat, és puskaporral töltötték meg ket . És amikor a Szent Anna névnapján ( július 26. ) az ünnepi istentisztelet alatt kiengedték ket , hatalmas robbanás történt. A papot és sok hívt megölték az összeomló templom romjai alatt.

Ennek a bncselekménynek az emlékére késbb a kápolna helyén emlékkt - az Anna keresztet - emeltek , amelyet hamarosan bentt egy hársfa. A keresztet 1975-ben oldalra helyezték.

A kápolna létezését természetesen nem dokumentálják, alapfalak nem találhatók, és ilyen robbanást egyetlen irat sem említ. Hogy a legenda hogyan jött létre, nem tudni. Heilbronn-Kirchhausenben azonban még mindig átadják .

Erhard Jöst , a heilbronn-i író és szatirikus által szorgalmazott tézis szerint viszont az uralkodók jobbágyuk hiteltelensége érdekében találták ki a legendát, a földszolgák pedig a német rend nemes földesurainak parancsára, az Annalinde mellett elhelyezett istállót gyújtották fel, számos gazdálkodóval. elpusztult.

web Linkek

Commons : Annalinde  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. A St. Anna-Linde Heilbronn város honlapján , elérhet 2019. július 17-én
  2. profilja az egyedi szerkezet természeti emlék a védett terület könyvtár a LUBW
  3. ^ Annalinde természeti emlékének profilja a Baden-Württembergi Állami Környezetvédelmi, Mérési és Természetvédelmi Intézetben
  4. ^ Eduard Paulus: A Württembergi Királyság mvészeti és antik emlékei . Paul Neff Verlag (Max Schreiber), Esslingen 1906, p. 271 .
  5. Rudolf Mayer: Szent Anna kereszt - Az Anna Linde. In: Ortskartell Kirchhausen (kiadó): a Heilbronn-Kirchhausen kerület 25 éve: 12. nagy várfesztivál; Kirchhausen 1997. július 46. , Heilbronn 1997, 2123.
  6. Erhard Jöst : Mützen am Baum: Versek és történetek . Verlag Print & Media, Offenburg 2007, ISBN 3-936128-13-8 . Lásd még: Heilbronner Voice , 1996. január 13 .: Honnan vette az Annalinde nevét

Opiniones de nuestros usuarios

Lajos Benedek

Ez a bejegyzés a Annalinde segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Regina Seres

Tetszik az oldal, és a Annalinde szóló cikk az, amit kerestem

Irina Rigó

Végre egy cikk a Annalinde, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Annalinde