Annales XantensesAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annales Xantenses-ről van szó. A Annales Xantenses-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annales Xantenses-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annales Xantenses-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annales Xantenses-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annales Xantenses-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Annales Xantenses , a Xanten évkönyvek vagy a Xanten évkönyvek a kelet-frank királyságban találhatók, a 9. századi évkönyvek munkája keletkezik .

Az Alsó-Rajna els részének, valószínleg Gannetia eredetét ma már biztosnak tartják, Gerward klerikusnak tulajdonítása nagyon valószín. Miközben a normannok ell menekült , Gerward valószínleg a kézirattal Kölnbe érkezett, és ott halt meg. 870 körül egy ismeretlen második szerz folytatta az évkönyvek munkáját 873-ig, és a régi részt is átdolgozta. Ennek a felülvizsgálatnak a kezdete a 861. évre esik. Mindkét szerz kezelni az illet uralkodók ( Lothar II. És Ludwig német ) rokonszenvvel, de az Annales Xantenses nem birodalmi Annals of a középkorban. Az udvari kápolnával való kapcsolat egyik szerztl sem nyilvánvaló. Egy késbbi történész általi felhasználás nem ellenrizhet.

Georg Heinrich Pertz 1827- ben a British Museum egyik kéziratában fedezte fel az Annales Xantenses- t . A mhöz választott név arra vezethet vissza, hogy a szerz közvetlenül átélte a normannok Xanten fent említett pusztítását . Ez azonban nem ad semmilyen utalást a helyszínre. Az Annales Xantenses kevés kutatási érdekldést váltott ki az elmúlt évtizedekben.

Szövegkimenet

  • Annales Xantenses. In: Bernhard von Simson (szerk.): Scriptores rerum Germanicarum in usum scholarum separatim editi 12: Annales Xantenses et Annales Vedastini. Hannover 1909, 139. Oldal ( Monumenta Germaniae Historica , digitalizált változat )
  • Források a Karoling Birodalom történelmérl. 2. rész: St. Bertin évkönyvek, St. Vaast évkönyvek , Xantener évkönyvek , szerkesztés. Reinhold Rau, 3. kiadás, kiegészítéssel kiegészítve a 2. kiadáshoz képest, Darmstadt 2002, ISBN 978-3-534-74311-7 , 339371.

irodalom

Opiniones de nuestros usuarios

Simon Rigó

A Annales Xantenses szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Angela Galambos

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Annales Xantenses íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Annales Xantenses

Henriette Ambrus

Köszönöm ezt a bejegyzést a Annales Xantenses, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Annales Xantenses, pont erre volt szükségem.

Julianna Baranyi

Ebben a Annales Xantenses szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni