Annales RodensesAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annales Rodenses-ről van szó. A Annales Rodenses-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annales Rodenses-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annales Rodenses-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annales Rodenses-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annales Rodenses-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Annales Rodenses (németül: Klosterrather Jahrbücher ) egy középkori krónika a Rolduc apátság (németül: Klosterrath ) a holland Limburg tartományban . Írásbeli a latin , ezek fontos történeti forrás randizgatni események a 12. században. A tágabb térség Köln-Bonn területéig sok helyét említik elször az Annales Rodenses.

történelem

Az eredeti Annals terjed idszakra a 1104 , hogy 1157 . Éves jelentések, amelyek leírják az apátságon belüli folyamatokat, de fontos nemzeti eseményeket is. Az els rész (11041107) elssorban az apátság Ailbertus von Antoing általi megalapításával és az alapító munkájával foglalkozik. Ezenkívül megemlítik a királyok, császárok és pápák koronázási és halálozási dátumát, számos tulajdonátadást az apátsághoz nagyon pontosan leírnak, de megemlítenek az apátságon belüli viták is. A szerz ismeretlen. Az 11041152-es éveket 1160 körül írták le, a folytatást különböz írástudók 1180 körül folytatták. Ebben az idben (11411178) Maastrichtban született Erpo Rolduc apátja volt.

1690 körül Nikolaus Heyendal (16581733) kanonok rendes, majd késbbi apát elkészítette az Annales teljes példányát, majd 1700-ig elkészítette az apátsági krónikát.

A kéziratokat maastrichti Regionaal Historisch Centrumban (RHC) rzik .

Fordítások

1968-ban a PC Boeren és a GWA Panhuysen pontos átírásával kiadták az Annales Rodenses telefax kiadását .

E kiadás alapján Franz Heidbüchel és Hermann Kramer 1990-ben létrehoztak egy német fordítást, amelyet az aacheni járás honlapjai tettek közzé .

1995-ben holland fordítás jelent meg.

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ " A német középkor történelmi forrásai ", Bajor Tudományos Akadémia, Annales Rodenses .
  2. http://anduin.kgv.nlwiki/index.php/Erpo (nincs bizonyíték)

Opiniones de nuestros usuarios

Lidia Szatmári

Köszönöm. A cikk a Annales Rodenses hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Annales Rodenses

Zoltan Hegedüs

Nagy felfedezés ez a cikk a Annales Rodenses és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Annales Rodenses és az egész oldal

Gyorgy Bereczki

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Annales Rodenses-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Annales Rodenses-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Annales Rodenses itt. Ezért adom neked az öt csillagot