AnnaburgAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annaburg-ről van szó. A Annaburg-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annaburg-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annaburg-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annaburg-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annaburg-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

címer Németország térkép
Annaburg város címere
Annaburg
Németország térképe, Annaburg városának helyzete kiemelve

Alapadatok
Állam : Szász-Anhalt
Megye : Wittenberg
Magasság : 75 m tengerszint feletti magasságban NHN
Terület : 224,27 km 2
Lakosok: 6635 (2020. december 31.)
Népsrség : 30 lakos / km 2
Irányítószám : 06925
Elsdleges : 035385, 035386
Rendszám : WB, GHC, JE
Közösségi kulcs : 15 0 91 010
Egyesület adminisztrációs címe: Torgauer Strasse 52
06925 Annaburg
Weboldal : www.annaburg.info
Polgármester : Stefan Schmidt
Annaburg városának elhelyezkedése a Wittenberg kerületben
Brandenburg Sachsen Dessau-Roßlau Landkreis Anhalt-Bitterfeld Annaburg Bad Schmiedeberg Coswig (Anhalt) Gräfenhainichen Jessen (Elster) Kemberg Oranienbaum-Wörlitz Lutherstadt Wittenberg Zahna-Elster Zahna-Elstertérkép
Errl a képrl

Annaburg ( ) város a kerület Wittenberg a Szász-Anhalt (Németország) található, a Annaburg Heath .

földrajz

Földrajzi hely

Annaburg Lutherstadt Wittenbergtl kb. 35 km-re délkeletre található .

Városszerkezet

A városi terület magában foglalja Annaburg városát és 10 helységet 14 járással:

Gehmen
kolónia

2014. július 1-jén hatályba lépett Szász-Anhalt állam új önkormányzati alkotmánytörvénye. 14. § (2) bekezdésében az önkormányzatok lehetséget kapnak arra, hogy ezt a megjelölést azokhoz a körzetekhez rendeljék, amelyek az alapítás eltt városok voltak. Annaburg városa élt ezzel a rendelettel. A jelenlegi alaptörvény legfbb alapszabálya 2015. december 9-én lépett hatályba. A 3. §-ban a körzetek fel vannak sorolva hivatalos nevükkel.

történelem

A 13. században az aszániaiak a mai Annaburg nev vidékre építették a Lochau vadászházat. A kastély azonban 1422-ben újra leégett. Albrecht III. a tz idején a vadászházban volt, és kezdetben meg tudta menteni magát, de a tzben keletkezett sérülések következtében valamivel késbb meghalt. Utolsó aszkán hercegként halt meg. Az akkori Lochau-t elször 1339. április 4-én említették egy dokumentumban. I. Rudolf szász-wittenbergi herceg Lochaw -t adományozta a prettini plébániatemplomnak .

Körülbelül 1500-tól kezdve Bölcs Friedrich választófejezet kiterjesztette a komplexumot az Alpoktól északra fekv els villák egyikévé. A fémjelzés egy nagy, fallal körülvett kert volt, számos pazar kialakítású nyaralóval közvetlenül a vár mellett. A kerthez kiterjedt állatkertet csatoltak. Friedrich gyakran visszavonult ebbe a menedékházba a szomszédos Torgauban található f városi rezidenciájából , és ott halt meg 1525. május 5-én.

Michael Stifel matematikus és barátja , mint lochaui lelkész, 1533-ban jósolta a világ végét. A humanista Georg Spalatin gyakran tartózkodott a Lochau-n.

1573-ban a ma is létez kastély (és így a város) új épületét Annaburg névre keresztelték a dán és norvég Anna szász választóelnök (15321585) után ("Anna anya"), és egészen addig Annaburgi Hivatal székhelye volt. végleges feloszlatása 1821-ben . 1550-ben Lochau városában 40 megszállott férfi volt, köztük nyolc edz, egy törvényszéki bíró, kilenc kertész és 22 külvárosi.

Az els szász bírósági gyógyszertár szintén Annaburgban volt. 1754 júliusában a rosszindulatú, rosszindulatú elkövett (szélhámos, bnöz) Johann Christian Noacket kivégezték, és elrettentésként fonották a kerékpárjára Annaburgban - az egyik ilyen utolsó kivégzés. A protestáns felekezet katonák ingyen hozták létre. 15 éves korig. Az altiszti óvodát egy új építés laktanyában helyezték el .

Mivel 1780-ban a aktuárius Christian August Seidel már fut egy eperfa ültetvény a Annaburg . A bécsi kongresszus után Annaburg 1815-ben porosz lett . Miután Annaburg a 17. században elvesztette alapító okiratát, 1939-ben a város ismét megkapta ezt a jogot. A második világháború idején Annaburgban hozták létre a németországi indiai hadifoglyok f táborát, ahonnan késbb toborozták a Wehrmacht indiai légióját .

Annaburg 1816 óta a torgaui járáshoz tartozik (1947-ig Poroszországban , 1947 és 1952 között Szász-Anhaltban), 1952-tl pedig az NDK Cottbus körzetében található Jesseni járáshoz . A jesseni körzet 1990-ben Szász-Anhalt szövetségi állam része lett. Annaburg 1994 óta a szász-anhaltai Wittenberg kerület része.

Beépítések

Purzien-t 2003. február 16-án alapították. Premsendorf 2003. augusztus 3-án került fel. Löben 2004. január 1-je óta Annaburg része. 2011. január 1-jén Annaburg-Prettin közigazgatási közösség összes városa és települése egyesült Annaburg városával. Ennek eredményeként a városi terület 120,61 km²-rl 224,61 km²-re ntt, a lakosság száma pedig 3533-ról 7611-re ntt.

politika

Városi tanács

Az annaburgi városi tanács 19 városi tanácsosból áll. A polgármester további tag. A 2019. május 26-i helyhatósági választások (a választói részvétel 56,8%) óta a városi tanács a következképpen áll össze:

Párt / választói csoport Helyek
A Választók Szabad Közössége Annaburg (FWG) 8.
A tzoltóság és a közjólét érdekcsoportja 6.
Németország alternatívája (AfD) 2
Kereszténydemokrata Unió (CDU) 2
A bal 1
teljes 19-én

Választási eredményei szerint az AfD három mandátumra jogosult. De csak két jelöltet állított fel, így a városi tanács egyik helye üres marad.

Az FWG és a Die Linke közös parlamenti csoportot hozott létre. A városi tanács elnökét (Peter Kerz) az FWG / LINKE parlamenti csoport látja el.

polgármester

Stefan Schmidtet (FWG) 2021. június 20-i választási választásokon választották meg az érvényes szavazatok 67,5 százalékával, hétéves idtartamra.

Helyi képviselet

A 2019. május 26-i helyhatósági választásokkal együtt megválasztották Annaburg helyi tanácsát. Ennek során 7 (5 FWG és 2 CDU), valamint 2020. október 1. óta 6 helyi tanács (4 FWG és 2 CDU) képviseli a polgárok érdekeit. E tanács 2019. július 4-i alakuló ülésén Stefan Schmidt (FWG) újraválasztották Annaburg helyi polgármesterévé, az elz törvényhozási idszakhoz hasonlóan. Peter Kerz 2020. október 22. óta az alpolgármester.

címer

A címert 1993. december 7-én hagyta jóvá a dessau-i regionális tanács, és a Magdeburgi Állami Levéltárban nyilvántartásba vették az 59/1993. Számú címerlista alatt.

Blazon : " Ezüstben, zöld gyepen, természetes rózsabokor öt vörös (3: 2) rózsával."

Annaburgnak 1678 óta saját városi címere van. A vörös rózsákkal ellátott címer a régi lochaui gloln = kutyarózsa gyökér szóra emlékeztet. A rózsa címer viszonylag fiatal, és abból az idbl származik, amikor Lochaut már Annaburgnak hívták. Feltételezhet, hogy a rózsát azért választották, mert rengeteg kutyarózsa volt a hely körül. Feltételezzük, hogy az öt rózsa az öt kerületre vonatkozik. Amikor Annaburg a harmincéves háború után elvesztette városi alapító okiratát, továbbra is magán viselte a címeret.

zászló

Annaburg városának zászlaja zöld és fehér csíkos, középen a város címerével.

Testvérvárosi kapcsolat

Röviddel a berlini fal 1989-es leomlása után Annaburg és az észak-Rajna-Vesztfáliában található Verl önkormányzat barátokká vált. Eleinte az annaburgi Hegerings akkori elnöke és verli kollégája között voltak kapcsolatok , amelyek további kapcsolatokat eredményeztek más intézmények és mindkét önkormányzat adminisztrációja között, ami végül a városok közötti hivatalos barátság kialakításának elhatározásához vezetett.

Kultúra és látnivalók

Épületek

Lásd még: Annaburgi kulturális emlékek listája

 • Annaburgi vár . Az egykori vadászkastélyt ( Lochau (késbb Annaburg )), amely kiterjedt kertekkel és parkokkal rendelkezik, I. Augusztus szász választófejedelem és felesége, Anna dán és norvég hercegn épített 1572 és 1575 között. Ez egyúttal kirándulóhely volt a választók körében nagyon népszer Lochauer Heide-i vadászat számára, és Anna választón rezidenciája, aki számos tevékenységet folytatott itt. Tiszteletére a várost 1573-ban Annaburg névre keresztelték. 1762 és 1921 között a várat katonai fiúk oktatási intézményeként használták.
 • Irodaház Annaburg . Annaburg egykori hivatalos épülete 1578-ban épült, és ma a várostörténeti múzeumnak ad otthont.
 • Az altiszt óvodája. Az 1881 és 1921 között használt épület ma idsek otthonaként mködik.
 • Evangélikus templom a piacon
 • Vinzenz Wanitschke bronzból és homokkbl készült "Pfarrer Stifel" piaci szökkút , 1997-ben telepítették

Múzeumok

 • Várostörténeti múzeum. A piacon lév egykori adminisztratív épületben Annaburg városának történetérl nyújtanak információkat.
 • A hátsó zárban található múzeum információkat nyújt
  • A palota építésének és használatának története III. Friedrichgel, aki Annaburg számára fontos volt. (a bölcsek), Augusztus I. szász választófejedelem, Anna Auguste dán elektrónikus (I. augusztus felesége)
  • Katonai fiú oktatási intézetként használták 1762 és 1921 között
  • választási vadászat a Lochauer / Annaburger Heide-ben
  • A lapos mennyezet jelentsége, az egyik els "háttérkép" Európában, amelyet 1987-ben tett közzé a Helytörténeti és Memlékvédelmi Egyesület e. V. leplezetlen volt
 • Porzellaneum: 1874-ben két kerek sütvel ellátott cserépgyárat állítottak üzembe Annaburgban . Az ezt követ években a társaság folyamatosan bvült, 1910-ig épültek a klinkerépületek, amelyek a mai napig jellemzek a városképre. A fénykor idején a munkaer több mint 600 alkalmazottat foglalkoztatott. Különböz porcelántermékeket gyártottak Annaburgban 2015-ig, amikor az Annaburg Porzellan GmbH gyárát csd miatt be kellett zárni. Az Annaburger Porzellaneum az egyik volt gyárépületben található. A terv az, hogy egy porcelán ipari múzeumba terjeszkedjen, bemutató produkcióval.

Parkok

A tájvédelmi körzetként kijelölt, évszázados tölgyesekkel, juharokkal és más fákkal bíró kastély közvetlen szomszédságában lév Thiergartent 1498-tól bölcs Friedrich szász választófejedelem rakta le. Szarvasokat és zeket, a 18. században pedig aurochákat és rénszarvasokat tartottak ott. Ma van egy tanösvény és egy teaház.

Tájképek

Az Annaburger Heide északról, keletrl délre terjed ki a város körül, és túlmutat a Brandenburg és Szászország államhatárain. Nagyrészt katonai kiképzési területként és erdészeti célokra használják.

Annaburger Zweistromweg

Az Annaburger Zweistromweg egy 21 km hosszú kerékpárút, amely összeköti az Elberadweget a Schwarze-Elster-Radweg- kel . Az út az Annaburgi-rét rétjein keresztül vezet Löben- tl Annaburg, Kolonie, Groß Naundorf , Bethau , Labrun és Prettin keresztül Maukenig .

Gazdaság és infrastruktúra

gazdaság

forgalom

Az állomás Annaburg található a vasútvonal (Wgliniec-) Falkenberg (Elster) -Lutherstadt Wittenberg-Roßlau , és támogatja a regionális vasútvonal RE14 és RB51 ( Dessau - Wittenberg - Falkenberg (Elster) ) A DB Regio közeledett menetrend alapértelmezett . 1902 és 1996 között az Annaburg - Prettin vasút összekapcsolta Annaburgot a mai Prettin járással az Elbán .

Annaburg az L 113 és L 116 államúton keresztül csatlakozik a jesseni (Elster) 187 -es szövetségi úthoz .

Személyiségek

a város fiai és leányai

Emberek kapcsolódnak a városhoz

 • Bölcs Friedrich (14631525) szász választófejedelem 1500 körül lakott Lochau-ban és 1525-ben itt halt meg.
 • Michael Stifel (14871567 körül) teológus és matematikus, lelkész Lochau-ban
 • August von Sachsen (15261586) szász választófejedelem a várat 1571-ben lebontotta és 15721575-ben újjáépítette.
 • Dán Anna (15321585), a városról elnevezett szász elektrónész az újonnan épült Annaburgi kastélyban lakott
 • Justus Christian Thorschmidt (16881750), lelkész és helytörténész Annaburgban
 • Reinhard Bortfeld (19272019) geofizikus Annaburgban ntt fel
 • Sohan Singh, indiai hadifogoly az annaburgi ftáborban, aki jó ids koráig fenntartotta kapcsolatait Annaburggal

web Linkek

Commons : Annaburg  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Szász-Anhalt Állami Statisztikai Hivatal, a települések népessége - 2020. december 31-i állapot (PDF) (frissítés) ( súgó ).
 2. ^ Annaburg város f alapszabálya
 3. Az állam helyi alkotmánytörvénye 2014. július 1-jei változata
 4. A f szabályzat 2015. december 9-i verziója ( 2016. június 12-i Memento az Internetes Archívumban ) (PDF)
 5. B a b StBA: A terület 01.01-tl változik. 2003. december 31-ig
 6. StBA terület: 01.01-tl változik. 2004. december 31-ig
 7. A városi tanács összetétele 2019. július 1-jétl. Letöltve: 2019. augusztus 2 .
 8. Szász-Anhalt Állami Statisztikai Hivatal: Helyi választások Szász-Anhaltban. Letöltve: 2021. július 21 .
 9. Frank Grommisch: Választás Annaburgban: ismét teljes a vezeti duó. 2020. október 24., hozzáférés: 2020. november 4. (német).
 10. Annaburgi porcelán története a www.annaburg-porzellan.de oldalon.
 11. Turizmus a Fekete-Elster és az Elba között - kerékpározás a mezopotámiai régióban. In: Mitteldeutsche Zeitung , 2019. június 15.
 12. ^ Vandana Joshi: Kozmopolita Jangi Qaidi készítése: Levél Sohan Singh börtönfüzetébl, amely az Annaburger Stammlager D / Z-ben íródott német fogságban a második világháború idején (194245). In: MIDA Levéltári Reflexikon. Modern India a német 1705-1989, 2020 archívumokban, hozzáférés: 2021. április 30. (angol).

Opiniones de nuestros usuarios

Ivett Erdei

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Annaburg, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Annaburg., Ez egy jó cikk a Annaburg

Alexa Budai

Nagyszerű poszt a Annaburg., Nagyszerű poszt a Annaburg.

Gyorgy Bodnár

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Annaburg-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Annaburg-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Annaburg itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Linda Fazekas

A Annaburg szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Annaburg szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Gertrud Berecz

Örömmel találtam ezt a cikket a Annaburg., Örömmel találtam ezt a cikket a Annaburg.