Annaberger WochenblattAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annaberger Wochenblatt-ről van szó. A Annaberger Wochenblatt-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annaberger Wochenblatt-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annaberger Wochenblatt-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annaberger Wochenblatt-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annaberger Wochenblatt-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Annaberger Wochenblatt napilap volt a Fels Érc-hegység régiójában . 1807 és 1945 között létezett, és 2011 -ben online újságként élesztették Annaberg-Buchholzban .

sztori

1668-ban a Vogtlander David Nicolai (valószínleg Weidából származik ) nyomdát alapított Annabergben, amelyet Viktorin Richter vett át 1701-ben bekövetkezett halála után. Vje, August Valentin Friese, 1722-ben örökölte. 1772-ben bekövetkezett halála után fia, Gottlob August Friese vette át a nyomdákat, amelyek 1784-ben bekövetkezett haláláig tulajdonában voltak. Friedrich Wilhelm Ludwig Hasper 1790-ben adásvételi szerzdéssel vette át az üzletet örököseitl. Haspert a sajtó fészkeljeként tartják számon az Érchegységben. 1807. szeptember 12-én alapította az Annaberger Wochenblatt-ot . 1820-ban fia, Ludwig Hasper vette át a nyomdát és a kiadót.

Negyven évvel késbb Hasper eladta Karl August Teutsch-nek a Weißenfelsbl , aki azonban jobban foglalkozott a könyvkiadással, így Annabergben egy második nyomdai társaság, amelyet 1861-ben Viktor Gottschalch alapított az érchegységi Lichtensteinbl, most 1871-ig vette át az újság nyomtatását.

Ezután Gottschalch vette át az üzletet Karl Ludwig Schreiberrel ( Gustav Hermann Köselitz veje ) együtt. Fia, Carl Oswald Schreiber 1885. január 17-tl (az apa halálának dátumától) vezette a kiadót és a nyomdát, és kiadta az Annaberger Wochenblatt kiadót, amíg azt 1900. október 1-jén el nem adták Felix Tallwitznak. A döbelni kiadó kissé megváltoztatta az újság dizájnját, és a címhez hozzáadta a Tageblatt szót , mivel 1892 júliusa óta napilapként készült a rotációs nyomdai eljárás segítségével. A TAW-t jól ismert rövidítésként használták.

Csaknem 100 évvel késbb a lap szinte változatlan formában ismét a Schreiber család kezében volt. A média 1933-as nemzetiszocialista szinkronizálása után a TAW az NSDAP szócsövévé is vált . Mivel június 3, 1941, a háború miatt, az újság megjelent együtt a Obererzgebirgische Zeitung származó Buchholz alapította 1854-ben, és egyéb papírokat Geyer , Ehrenfriedersdorf , Thum , Bärenstein , Crottendorf és Oberwiesenthal . A második világháború alatt az oldalak száma csökkent. 1945. február 6-án a lapszámok csak egy lapból álltak. 1945. május 26-án az újság megsznt megjelenni.

A Tageblatt Annaberger Wochenblatt 1918-ig a királyi városi hatóságok hivatalos lapja volt . Az alcímben Hauptzeitung des Obererzgebirge- nek hívták .

2011. december 18. óta az Annaberger Wochenblatt online kiadásként jelenik meg. A médiatulajdonos és -kiadó Gotthard B. Schicker újságíró és kiadó volt haláláig, 2017-ig . Az online magazin továbbra is megjelenik, most özvegye, Eveline Schicker szerkesztésével.

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Adrien ábrahám

Jó cikk a Annaberger Wochenblatt

Valentina Miklós

A Annaberger Wochenblatt szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Annaberger Wochenblatt szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Marton Cseh

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Annaberger Wochenblatt szóló cikkhez, de nagyon tetszett.