Annaberger BachAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Annaberger Bach-ről van szó. A Annaberger Bach-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Annaberger Bach-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Annaberger Bach-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Annaberger Bach-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Annaberger Bach-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Annaberger Bach
Az Annaberg Bach fels szakaszában

Az Annaberg Bach fels szakaszában

adat
A víztest száma DE : 2719712
elhelyezkedés Rajna középs területe

Alsó -Rajna -öböl


Németország

Folyórendszer Rajna
Drain le Rajna   Északi -tenger
forrás északra az erdész házától Venne
50 ° 40 56   É , 7 ° 6 51   E
Forrás magassága 175  m tengerszint feletti magasságban NHN
száj a Konrad-Adenauer-híd a Rhein (Km 651,44) koordinátái: 50 ° 42 '59 "  N , 7 ° 8' 31"  O 50 ° 42 '59"  N , 7 ° 8' 31"  O
A száj magassága 47  m tengerszint feletti magasságban NHN
Magasság különbség 128 m
Alsó lejt 23.
hossz 5,5 km
Vízgyjt területe 6,188 km² (beleértve a Gieveningsbach -t)
Kisülés
A Eo : 6,188 km²
a torkolatnál
MNQ
MQ
Mq
MHQ
6,66 l / s
25,4 l / s
4,1 l / (s km²)
1,64 m³ / s
Nagy városok Bonn
Az Annaberger és a Gieveningsbach folyók összefolyása

Az Annaberger és a Gieveningsbach folyók összefolyása

Az Annaberger Bach a Rajnába ömlik

Az Annaberger Bach a Rajnába ömlik

A Annaberger Bach mintegy öt kilométer hosszú, bal mellékfolyója a Rajna a Bonn , ami átfolyik a kerületek Friesdorf , Hochkreuz és Gronau .

földrajz

tanfolyam

Mint minden patak a Kottenforst és a déli Ville keleti lejtjén , az Annaberger Bach lecsapolja az ottani f teraszt , amely fként rajnai kavicsból áll, és a Kottenforst vályog talajréteggel van borítva, amelyet regionálisnak neveznek.

A Rheinhöhenwegtl délnyugatra fekv tóban fként szezonális felszíni lefolyás gylik össze , amely itt átlagos idjárási körülmények között gátat szab . A tó meglév túlcsordulását ritkán éri el. A mély erózió okozta Rheinhöhenweg átkelése után kezddik az Annaberger Bach völgye. Ezen a területen a patak gyakran kiszárad.

A völgynek az a szakasza, amelyben a patak folyamatosan folyik a szivárgó források kivezet nyílásán, csak körülbelül 100 m -rel kezddik a forrás közelében lév tó alatt. Innen a patak észak felé fut, miközben a völgy mélyül, és a vízáramlás gyorsan növekszik a bal oldalon folyó mellékfolyók miatt.

További folyamán a patak találkozik a friesdorfi Gieveningsbach -szal az Annaberger Straße településrész elején , mieltt eltnik a csvezetékben egy patak és árvízvisszatartó medence mellett . Ebben azután az Annaberger Straße, az Im Bachele és az Im Wiesengrund alatt fut, amíg egy gyalogos híd végén csatlakozik a Winzerbachhoz . Onnan az Annaberger Bach néhány csövön kívül egy természetes patakmederben folyik zöldterületeken belül északkeletre, amíg az Am Schwalbengarten utca és a Bernkasteler Straße találkozásánál lév Klufterbachhoz nem csatlakozik .

A pálya további része folytatódik, miközben a korábbi vízszerkezetet a korábbi ENSZ tér mellett , a Hain der Nations parkon keresztül (1994-ben fejezték be) tartják, amíg a Robert-Schuman-Platz metróállomástól északra lév patak ismét a föld alá nem kerül (vízelvezet csatorna 1974), és végül - az 562 -es szövetségi autópálya nyugati oldalára módosítva - a Rajnába ömlik a Konrad -Adenauer -Brücke -nél .

A patak részben csvezetékes, részben nyitott a településterületen. Az Annaberger Straße patakmedencéje fölött természetesen lombhullató erdn halad keresztül. Az árvízvisszatartó medence feletti vízminség I-II, a települési területen belüli nyílt területeken II.

Mellékágak

  • Gieveningsbach ( balra ), 2,6 km, 1,8 km²
  • Klufterbach ( jobbra ), 3,4 km, 0,9 km²

Elírások

2000 júniusára a patak a vegyesvíz -csatornába került. Ebbl az eltávolítás a VKI végrehajtása és a Bad Godesberg szennyvíztisztító tehermentesítése során történt .

módokon

Az árvízvisszatartó medence feletti völgyszakasz nem érhet el utakon, és nehezen megközelíthet. Ennek eredményeképpen a vízi ökológia aligha zavart ott.

web Linkek

Commons : Annaberger Bach  - Képgyjtemény

Megjegyzések

  1. A LANUV, a TIM-online vízgyjt könyvtára és a Bonn város patakfejlesztési terve az Annaberg-patak különböz forrásait, folyásait és vízhosszát jelzi. A TIM-online szerint a patak az Annaberger Hoftól északra emelkedik, és ezért csak öt kilométer hosszú. Felteheten a Gieveningsbachot tévesen dokumentálták itt. A linkelt OSM térkép elzményei ennek a cikknek felelnek meg.

Egyéni bizonyíték

  1. a b 48. kerületi térkép, 1: 50000, Rhein-Sieg kerület és Bonn városa
  2. a b c d Bach Fejlesztési Terv 2008 , Bonn város (PDF; 1,65 MB)
  3. Az Állami Természetvédelmi, Környezetvédelmi és Fogyasztóvédelmi Hivatal vízjegyzéke NRW 2010 (XLS; 4,67 MB) ( Megjegyzések )
  4. Speciális információs rendszer ELWAS, Éghajlatvédelmi, Környezetvédelmi, Mezgazdasági, Természetvédelmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium Észak-Rajna-Vesztfália ( információ )
  5. A bonni városépítési hatóság 2001. június 22 -i dokumentációja: Az Annaberger Bach és mellékfolyói .
  6. Bonn város vízminségi térképe, 3. kiadás

Opiniones de nuestros usuarios

Maria Gombos

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Annaberger Bach

Hajnal Csikós

Ez a bejegyzés a Annaberger Bach segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Edith Borsos

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Annaberger Bach, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt