Anna (szent)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna (szent)-ről van szó. A Anna (szent)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna (szent)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna (szent)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna (szent)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna (szent)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Farraszi Szent Anna freskója (Kr. U. 8. század)

Anna ( héberül annah ; Görögül : ) több, a 2. és 6. század közötti apokrif írásban Mária anyjakéntés így Jézus Krisztus nagymamájaként jelenik meg. A négy kánoni evangélium nem említi. mártisztelték, mint egy szent a középkor óta, és gyakran úgy festik mvészileg.

Élet

A legendás élete történetét Anna vezethet vissza, hogy az Ószövetség modell Hannah és fia Samuel . Húsz év gyermektelen házasság után Joachimmal Anna megszülte Máriát .

A római katolikus egyház tanítása szerint Mária fogantatása makulátlan fogantatásként történt , vagyis bár természetes módon biológiai apja fogantatta, Anna fogantatta és született, mégis cselekedete mentette meg az eredend bn ártásától isteni kegyelem .

A legenda szerint, amikor hároméves volt, fogadalmat teljesítve, nevelésre Máriát a jeruzsálemi templomba vitték . A Jézus rokonságáról szóló bibliai és apokrif kijelentések kapcsán a korai középkorban felmerült Anna és az ebbl fakadó " szent klán " Anna " triádjának " ( trinubium ) gondolata . Joachim halála után két másik férje volt, Cleophas és Salomas, akinek szintén lánya született, Mária, akinek tanítványai és apostolai voltak a fiai.

A Haimo von Auxerre által írt legenda szerint , amely a domonkos Jacobus de Voragine Legenda Aurea része , Anna és húga, Esmeria Susanna és Ysaschar lányai voltak . Esmeria lánya, Erzsébet Keresztel János édesanyja volt . Maria Salomas volt az anyja James Elder és John - Maria Cleophas anyja James az ifjabb , Júdás Taddäus , Zélóta Simon és Joseph Justus . Ezt a legendát ( Liber Secundus, Caput III ; a Jaques-Paul Migne kiadásában megjelent Patrologia Latina sorozat része ) elször Johannes Trithemius rendelte Haimo von Halberstadthoz, de ez valótlannak bizonyult.

Egyesek szerint az apokrif írások ( Proto -Gospel James , Pszeudo-Máté evangéliumának , Legenda Aurea, Annenviten a 15. század) Anna és férje Joachim adományozott egyharmadát az ingatlan a szegények, árvák, özvegyek és idegenek szükség.

Engesztel emlékm Neuenkirchenben , Anna anya Máriával

Imádat

A korai keresztény idkben Annát egyáltalán nem imádták; ez kezddött - elször csak tétován - 550, amikor a templomot építettek a tiszteletére a konstantinápolyi . Abban az idben, ami után a források hallgatnak, amíg 1142-ben Avda özvegye, király Baudouin , közvetlenül a Bethesdateich a jeruzsálemi , az Szent Anna templom épült, mert kitalálta a hazai Joachim és Anna. A tisztelet rendkívüli növekedését tapasztalta a 13. század óta; ez a 15. és 16. században Mária fokozódó tiszteletével érte el csúcspontját. Megjelenik a vitájáról szóló legendákban, a halála után elkövetett csodákról szóló csodatörténetekben , imákban és képi ábrázolásokban, így Anna selbdritt (Anna, Mária és a csecsem Jézus) ábrázolásaiban is , amelyek különösen népszerek német-holland terület , Anna Maria tanítást olvasott (Anna, Maria és egy könyv) és a szent klán . Szent Anna hosszú ideig Luther Márton és Maximilianus császár kedvenc szentje volt . 1496-ban felvették az Annenbruderschaft zu Wormsba . 1481-ben IV . Sixtus pápa Ann emléknapját felvette a római naptárba . 1584-ben XIII. Gergely pápa meghatározta. ünnepnapjuk, Annentag , július 26-án .

Egy állítólagos vezetje ereklye Anna, a Annahaupt , már Düren óta 1501 . A kés gótikus Szent Anna-templom a második világháborúban elpusztult . 1956-ban újjáépítette Rudolf Schwarz építész . További ereklyék találhatók az Apt -i Ste-Anne- ben , Bécsben és más városokban, pl. B. Újabb fejemlék a szicíliai Castelbuonóban .

A Szilézia , St. Annaberg óta központi zarándokhely évszázadok . Nagy tüntetések a hit ott zajló során náci korszak . A háború után a hely az elveszett haza szimbólumává vált, de egyben olyan hely is, ahonnan a megbékélés fakad. A mai sziléziaiak is nagyra tartják. A kitelepítettek magukkal vitték Anna tiszteletét új otthonukba, és évente találkoznak az Annatag z oldalon. B. A Annaberg a Haltern am See .

a védszentje a nápolyi , Bretagne , valamint az anyák és a házasság, háziasszonyok , a háztartási alkalmazottaknak, özvegyek , szegények, a munkások, bányászok , takácsok , szabók , harisnya döntéshozók , csipke-készít , szolgák , molnárok , boltosok , hajósok , kötél döntéshozók , asztalosok , esztergályosok , ötvösök , a bányák , a boldog házasságért, a gyermekek áldásáért és a boldog születésért, az elveszett dolgok és az es megtalálásáért. Állítólag védelmet nyújt láz, fejfájás, mell- és gyomorfájdalmak, lepra , pestis , mentális betegségek és zivatarok ellen (hasonlítsa össze a fiatal Luther imáját Annához, hogy menjen a kolostorba, ha heves zivatarában megmenti).

Mecenatúra: lásd a Szent Anna templomot .

Németország különböz területein (pl. Frankóniában és Vesztfáliában ) az Annafestet minden évben népi fesztiválként ünneplik. A düreni Annakirmes , amely ma több mint egymillió látogatóval rendelkez népünnepély, a 16. század elején alapított Szent Anna zarándoklatra vezet vissza. Az éves Anna Octave egyik csúcspontja a Nagyboldogasszony-fej ünnepélyes felemelése középkori szentélyébl.

A Heilbronn van egy régi hársfa a korábbi helyén egy kápolna szentelt rá. Ezt a természeti emléket, amely egy régi legendára emlékeztet, Annalindének hívják . 2001-ben ásatások során Bad Münder közelében megtalálták a Szent Annának szentelt mezei templomot .

A Annabrunn közelében Mühldorf am Inn van egy Szent Anna kápolna, mint egy zarándokhely.

Bretagne-ban a legnagyobb kegyelem (körmenet) a névnapján a Sainte-Anne-d'Auray-i Szent Anna-kúthoz vezet .

A máltai nyelven a Tejút It-Triq ta 'Sant'Anna- nak hívják , szó szerint A Szent Anna utcája.

irodalom

 • Szent Anna - képforma és tisztelet. Szerk .: Draiflessen-gyjtemény. Általános koordináció: Iris Ellers. Mettingen, 2014 ISBN 978-3-942359-22-1
 • Marlies Buchholz: Anna maga a harmadik. Egy hatalmas szent képei. Langewiesche-Königstein 2005.
 • V. V. Charland: Madame Saincte Anne és fia culte au moyen âge. Három kötet, Quebec 19111912.
 • Dörfler-Dierken Angelika : Szent Anna tisztelete a kés középkorban és a kora újkorban. Vandenhoeck & Ruprecht, Göttingen 1992, ISBN 3-525-55158-4 .
 • Dörfler-Dierken Angelika: A reformáció eltti testvériségek Szent Anna. In: A Heidelbergi Tudományos Akadémia traktátusai , filozófiatörténeti osztály , 1992. év, Abh. 3. Winter, Heidelberg 1992, ISBN 3-533-04583-8 .
 • Dieter Harmening in: A középkor lexikona . 1. kötet, 653 f.
 • Ekkart SauserAnna. In: Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon (BBKL). 15. kötet, Bautz, Herzberg 1999, ISBN 3-88309-077-8 , Sp. 34-36.
 • Ernst Schaumkell: Szent kultusza Anna a középkor végén. Freiburg im Breisgau 1893.
 • Torsy Jakob: A nagy névnapi naptár . Szentjeink 3720 neve és 1560 életrajza. 13. kiadás, Freiburg im Breisgau 1976; Reprint 1989, 213. o., F.

web Linkek

Commons : Saint Anna  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Genoveva Nitz: Anna, bibl. Személy. 2) Anna, Mária anyja. In: Walter Kasper (Szerk.): Lexikon a teológiához és az egyházhoz . 3. Kiadás. szalag 1 . Herder, Freiburg im Breisgau 1993, Sp. 599 .
 2. Enni Jennifer Welsh: Szent Anna kultusza a középkori és kora újkori Európában . Taylor & Francis, 2016, ISBN 978-1-134-99780-0 ( google.de [hozzáférés: 2020. június 17.]).
 3. Reas Andreas Hammer: A Szent elmondása: A szentség színezésének elbeszél formái a szenvedélyben . Walter de Gruyter GmbH & Co KG, 2015, ISBN 978-3-11-040859-1 ( google.de [megtekintve 2020. június 16-án]).
 4. Jézus családja A klán oltár. (PDF) In: schmidt-bernd.eu. Letöltve: 2020. június 16 .
 5. Haymon d'Halberstadt (0778 -0853; szent) Auteur du texte, Erchambert (évêque) Auteur du texte, Nithard (0800 -0844) Auteur du texte: Patrologia Latina; 116-118. Haymonis Halberstatensis episcopi opera omnia ex variis editionibus ineunte saeculo sexto decimo Coloniae datis ad preclum revocata et diligentissime emendata. Praemittuntur Ebbonis Rhemensis Hartmanni monachi S. Galli, Ermanrici Augiensis monachi, Erchamberti Frisingensis episcopi, Nithardi S. Richarii abbatis, Amulonis episcopi Lugdunensis, Scripta quae supersunt. Tome 3 / pontos J. P. Migne 1852. o. 824, 825 ( bnf.fr [hozzáférés: 2020. június 17.]).
 6. Haimo. In: német életrajz. Letöltve: 2020. június 17 .
 7. ^ Julia Liebrich: Frankfurt am Main, Szent Mária-templom; Flamand karmelita Szent Anna oltár, 1489-1494 között; Frankfurt am Main, Történeti Múzeum. (PDF) Középkori reredók Hessenben, 2015., 35. o. , Hozzáférés: 2020. július 16 .
 8. ^ Marie-Louise von Plessen , Daniel Spoerri : Heilrituale an Bretonischen Quellen , Casti 1977, Paul Gredinger magánnyomtatása , ISBN 3-85712-001-0
 9. A Tejút Projekt - It-Triq ta 'Sant'Anna | Mi a Tejút In: maltastro.org. Letöltve: 2015. november 2 .

Opiniones de nuestros usuarios

Viktor Torma

Nagyszerű poszt a Anna (szent)., Nagyszerű poszt a Anna (szent).

Berta Baráth

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anna (szent)_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Barbara Kurucz

Ebben a Anna (szent) szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Cecilia Szekeres

Meglepett ez a cikk a Anna (szent), érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Anna (szent)