Anna (Oroszország)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna (Oroszország)-ről van szó. A Anna (Oroszország)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna (Oroszország)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna (Oroszország)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna (Oroszország)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna (Oroszország)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Ivanovna ( orosz is - és fleg - / Anna Ioannovna * január 28 jul. / Február 7  1693-ban Greg. A Moszkva , október 17 jul. / Október 28.  1740-ben Greg. A Szentpétervár ) volt császárné az orosz a következtl: 1730-ban , hogy 1740-ben.

Élet

család

Anna az orosz V. Ivan (16661696) és felesége, Praskovja Fjodorovna Szaltikova ( 16641723 ) negyedik lánya és I. Péter cár fél unokahúga volt .

Régens Kurlandban

Anna 1710 novemberében nsült Friedrich herceggel ( 1711) , és korai halála után Kurlandia régenseként tevékenykedett, bár nem vitatott .

Anna 1711-tl Mitauban lakott, és ott teljesen ki volt szolgáltatva I. Péter jóindulatának. A cár régensként támogatta, hogy biztosítsa az orosz befolyást Kurzemben, de csak egy kis juttatást adott neki, amely alig volt elegend a bírósági alkalmazottak kifizetésére. Az orosz Pjotr Mikhailovics Ryumin-Bestuschew Anna fgondnokaként tevékenykedett , aki bár csaknem két évtizeddel idsebb volt, titokban szeretként csábította el és hosszú évekig teljesen az akarata alá vonta. Édesanyja, Prarcowja Saltykowa cár is levélben írt lányának 1723-ban bekövetkezett haláláig, amely magában foglalta az életmódot és a kapcsolatok megválasztását.

1726-ban Moritz szász herceg Anna udvaroncaként jelent meg a Mitau udvarban. Az udvarlás hízelgett Annának, de kevésbé a cárnak, aki azonnal elküldte Alekszandr Menszikov herceget, hogy állítsa le ezt az összekött. Miután Moritz von Sachsent kizárták Kurlandból, Anna kurt arisztokrata Ernst Johann von Biron (16901772) Anna els kedvencévé vált. Biron hosszú ideig a házelnök titkáraként, majd udvarmesterként és Anna közeli bizalmasaként tevékenykedett, ebben a pozícióban most nélkülözhetetlenné tette magát. Amikor Anna 1730-ban Oroszország carinája lett, követte a szentpétervári udvarban.

Kormányzóság

Második fél unokaöccse (unokatestvérének fia), II . Péter császár halála után trónra lépett és 1730-ban császárné koronázták . Ezt az utódlást Heinrich Johann Friedrich Ostermann kancellár érte el , bár Anna és Elisabeth , Péter két lánya vagy utódaik elsbbséget élveztek a trón iránt. Ostermann tárgyalásokat folytatott a trónöröklés kedvelt elfoglalásáról a bojárokkal, és írásbeli elismerés alapján, hogy a nemességnek és a szenátusnak együttdöntési jogai lesznek a politikában, Anna trónra került.

Ezt a dokumentumot Anna koronázása után visszavonta. Elszakadt a nemesség alkotmányos korlátozásaitól és egyedüli uralkodónak vallotta magát. Ez a hirtelen hatalomátvétel elszigetelt jelenség maradt. Ennek eredményeként Anna keveset tördött a kormányzati ügyekkel, és inkább szórakozását folytatta, például vadászott az egyik parkjában. Az a jellegzetes luxus, amellyel a császárné körülvette magát, még az orosz bíróság mércéje szerint is egyedülálló volt. Politikai érdektelensége ellenére Annának remek hatalma volt. Uralkodásának tíz évében uralma elképeszten stabil maradt, és nem érzett jelents ellenállást.

Anna császárné alatt a nagybátyja alapítása, Szentpétervár visszakapta a fváros státusát, és alapjaiban változtatták meg: a várost öt kerületre osztották fel. A központ Petrográd fell az Admiralitás Nagy oldalára költözött. 1732 és 1740 között itt oldották meg a várostervezési problémákat, amelyek évszázadok óta elre meghatározták Szentpétervár építészeti életrajzát. Az Anna császárné és megbízottja által tervezett hárompályás utcarendszer a város központjában ma is meghatározza annak szerkezetét. Az Admiralitásból kiindulva a Nevsky Prospect , a Gorokhovaya Ulitsa és a Voznesensky Prospect a történelmi magon keresztül sugárzik.

Anna kormányzása alatt a balti német nemesség, nevezetesen kedvence, Ernst Johann von Biron, nagy befolyást kapott (lásd még: német uralom ) . A neve alatt állítólag 12 000 összeesküvt kivégzett és 20 000 embert számzött Szibériába. A minisztertanácsot 1731 óta Golovkin kancellár vezette , Andrej Iwanowitsch Ostermann alkancellárként, Cherkassky kabinetminiszterként tevékenykedett , akihez Jaguschinski és Wolynski miniszterek is csatlakoztak 1735-ben . Az 1732- ben tábornokká kinevezett Burkhard Christoph von Münnich az orosz hadsereget vezényelte és 1736-tól 1739-ig harcolt a törökök ellen. A kedvenc Biron a Cárina vitathatatlanul legfontosabb tanácsadója maradt, és Anna 1737-ben kinevezte Kurland hercegévé . Kormánya alatt a Cári Birodalom 1733-ban kiváltotta a lengyel örökösödési háborút (17331738) és az orosz osztrák török háborút (17361739), amelyek azonban csak kisebb hódításokhoz vezettek.

Tízéves uralkodását Nagy Péter és Erzsébet Petrovna császárné korszaka közötti "sötét korszaknak" is nevezik .

Öröklés

Mivel rövid házasságuk gyermektelen maradt, és férfi trónörökösöt nem neveztek ki, Anna utódjának kinevezte unokaöccsét, idsebb nvére, Katharina unokáját , akit kisgyermekként VI . Ivánként ismertek . (17401764) kikiáltotta császárnak. Ez azonban nehéz örökségnek bizonyult, és nem volt politikai kitartása. Két hónapos unokaöccse trónra kerülése ismét zrzavarba sodorta Oroszországot.

irodalom

  • Jevgenyij Anissimow: Cári nk az orosz trónon , Pereprawa Verlag, Bécs, 2008
  • Winkler Prins geïllustreerde Encyclopedia. Amsterdam Elsevier, 19051912, ott: Eerste Deel. A-Arabie , 704. o.
  • Aristide ablak : Hans-Joachim Torke (Szerk.): Az orosz cárok 15471917. Verlag CH Beck, München 1995, ISBN 3-406-42105-9 .
  • EM Almedingen: A Romanovok - Egy dinasztia története, Oroszország 16131917. Ullstein kiadó, Frankfurt / M. 1992, ISBN 3-548-34952-8 .
  • Gertrud Fussenegger : ni uralkodók - nk, akik történelmet írtak. Verlag Albatros, Düsseldorf 2003, ISBN 3-491-96094-0 .

web Linkek

Commons : Oroszország Anna  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. A kortárs nyelvhasználatban és külföldön is 1917-ig szokás maradt a cárról beszélni, és az utókor tudatában megmaradt. Ez nem a birodalom méltóságának jelenlegi igényét érintette, hanem a kifejezetten orosz valóság folytatása a moszkvai cári birodalom formájában, amely az új birodalom alapjául szolgált. A 19. században ez egy olyan fogalmi nyelvhez vezetett az irodalomban, amely nem volt megfelel a forráshoz, és a német irodalom túlhaladott fogalmi apparátusához vezetett. In: Hans-Joachim Torke: Az orosz cárok 1547-1917. 8. o .; Hans-Joachim Torke: Az államhoz kapcsolódó társadalom a moszkvai birodalomban. Leiden 1974, 2. o .; Reinhard Wittram: Az Orosz Birodalom és alakja megváltozik. In: Történelmi magazin. 187. évfolyam, 3. szám (1959. június), 568593., 569. o.
  2. a b Antonius Lux (szerk.): A világtörténelem nagyszer ni. 1000 életrajz szavakkal és képekkel . Sebastian Lux Verlag , München 1963, 27. o.
elz Hivatal utód
Péter ii Oroszország császárnje
17301740
Iván VI
Friedrich Wilhelm Kettler Kurland és Semgallia hercegségek régense
17111730
Ferdinánd

Opiniones de nuestros usuarios

Zoltan Kozma

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anna (Oroszország), mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anna (Oroszország)., Ez egy jó cikk a Anna (Oroszország)

Mihaly Mező

Ebben a Anna (Oroszország) szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Andras Pintér

Örömmel találtam ezt a cikket a Anna (Oroszország)., Örömmel találtam ezt a cikket a Anna (Oroszország).

Mohamed ábrahám

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anna (Oroszország)

Hella Cseh

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anna (Oroszország)., Helyes