Anna-Liese LangeheineAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna-Liese Langeheine-ről van szó. A Anna-Liese Langeheine-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna-Liese Langeheine-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna-Liese Langeheine-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna-Liese Langeheine-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna-Liese Langeheine-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna-Liese Langeheine (született június 3, 1911-es a hannoveri , április 22-, 1999-ben az Emden ) volt német fest . 525 alkotásból, valamint vázlatokból és dokumentumokból álló munkája szinte teljes egészében a Kunsthaus Leer birtokában van . A fiú ezt ajándékozta a Kunsthausnak. Az egyes alkotások az Emden Képzmvészeti és Hazafias Régiségek Társaságának , a kelet-fríz Graphothek (három m) tulajdonában vannak, és magán- vagy állami tulajdonban vannak. Az akkori kerületi adminisztrátor, Bernhard Bramlage , a Kunsthaus Leer 2012. március 10-i megnyitóján tartott beszédében azon az állásponton volt, hogy Langeheine azon mvészek egyike, akinek "munkája a háború után a klasszikus modernizmust hozta Kelet-Fríziába".

Élet

Anna-Liese Langeheine 1911. június 3-án született Johannes Harden mérnök és felesége, Meyer nev felesége lányaként Hannoverben. Eleinte Drezdában ntt fel, mieltt a család visszatért Hannoverbe. Ott járt a líceumban . A középiskola elvégzése után festészetet kezdett Georg Kindermann , Richard Schlösser és Carl Wiederhold mellett a hannoveri iparmvészeti iskolában . Ugyanakkor szobrászatot tanult Hermann Scheuenstuhl és Ludwig Vierthaler mellett . Tanulmányai befejezése után kezdetben Hannoverben élt. 1937-ben feleségül vette Alfred Langeheine építészmérnököt, és Celle-i otthonába költözött. 1941-tl férjét többször Emdenbe küldték, hogy segítsen a légitámadás-védelmi osztályon. Január 1-jén egész életen át városépítési tisztséget kapott, de katonai szolgálata, Pomerániába történ áthelyezése és a második világháború idején Olaszországban való börtönbüntetése miatt hosszú ideig nem volt Emdenben. Ez id alatt a család továbbra is Celle-ben élt, ahol 1944-ben született fiuk, Manfred. 1946. január 21-én férje folytatta munkáját Emdenben, és a tervezési és építési osztályt vezette. Ebben a szerepben kulcsszerepet játszott a szinte teljesen elpusztult város újjáépítésében.

1949-ben a család Emdenbe költözött, ahol Anna-Liese Langeheine hosszú betegség után 1999-ben meghalt.

növény

Anna-Liese Langeheine kezdetben meglehetsen konzervatívan és objektíven dolgozott. Munkásságát figurakompozíciók jellemzik sportolókkal, tánccsoportokkal vagy bárokban, a peronon lév jelenetekkel, valamint személyes portrék.

Els mvei a hagyományos tájfestészet és szecessziós jelleg illusztrációk, valamint a tanulmányi feladatok ihlette rajzok voltak. Az 1960-as évektl kezdve klasszikus modernizmus mveivel foglalkozott Emdenben . Tanulmányozta Wassily Kandinsky mveit , expresszionizmust, szürrealizmust és mindenekeltt Pablo Picasso figuratív mveit . Ez saját munkáit színesebbé és elvontabbá tette. További inspirációt adott Olaszországba, Franciaországba, Görögországba, Egyiptomba és Svájcba tett utazásai. Miután férje 1973-ban nyugdíjba vonult, és fiuk elköltözött, élvezettel kísérletezett a vegyes technika segítségével. Kazein temperával és kivágott stencilekkel kifejlesztette a grafika és a festészet hibridjét. Az 1970-es évektl nyilvánosan mutatta meg mveit Aurich, Bonn, Celle, Cuxhaven, Emden, Esens, Hannover, Hude, Leer, Norden, Oldendorf, Hillingdon (Anglia) és Stadskanaal (Hollandia) kiállításain. 1973-ban csatlakozott az Ostfriesland körzet csoportjához az Alsó-Szászország Képzmvészek Egyesületében, és ideiglenesen annak igazgatótanácsában dolgozott.

Egyéni bizonyíték

  1. a b c Heiko Jörn: Anna-Liese Langeheine . In: Martin Tielke (Hrsg.): Biographisches Lexikon für Ostfriesland . Aurich ( ostfriesenelandschaft.de [PDF]).
  2. ^ Bernhard Bramlage: "A Kunsthaus Leer telepítése" Bramlage kerületi adminisztrátor a Kunsthaus megnyitására 2012. március 10-én Leerben. (PDF) In: Leeri körzet. District of Leer, 2012. március 10, hozzáférés: 2020. december 9 .
  3. a b Werner Baumfalk: Képzmvészet Kelet-Frízföldön a 20. és 21. században . Mvészlexikon . Szerk .: Ostfriesische Landschaftliche Verlags- und Vertriebsgesellschaft. [1. Kiadás]. Aurich, ISBN 978-3-940601-33-9 , pp. 255 .
  4. Members Tagjaink - BBK Ostfriesland. Hozzáférés: 2020. december 9. (német).

Opiniones de nuestros usuarios

Richard Balla

Jó cikk a Anna-Liese Langeheine

Valter Szabó

Köszönöm. A cikk a Anna-Liese Langeheine hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Anna-Liese Langeheine

Alex Erdélyi

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anna-Liese Langeheine

Barbara Sallai

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anna-Liese Langeheine_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.