Anna-Lena Grönefeld



Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna-Lena Grönefeld-ről van szó. A Anna-Lena Grönefeld-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna-Lena Grönefeld-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna-Lena Grönefeld-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna-Lena Grönefeld-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna-Lena Grönefeld-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna-Lena Grönefeld (született június 4, 1985-ben a Nordhorn , Alsó-Szászország ) egykori német teniszez .

Karrier

A kezdetek

Grönefeld ötéves korában kezdett teniszezni. 2003-ban úgy döntött, hogy elhagyja Nordhornot, és részt vesz Rafael Font de Mora teniszakadémiáján , Scottsdale-ben , Arizonában . Képzését beszállítója , az Adidas , a Német Tenisz Szövetség és az Alsó-Szászországi Tenisz Szövetség finanszírozta. Röviddel ezután megnyerte a Roland Garros junior versenyét . A 2003-as szezonban Grönefeld világels volt a junioroknál (egyes és páros).

Hét ITF- egyéni címet nyert és profi játékos lett 2003 áprilisában. Legnagyobb sikerét 2004 júliusában történt áttörése eltt ünnepelte a palermói WTA-tornán , amikor az ottani nyolcaddöntig jutott.

2005. évad - az áttörés

A pattayai WTA-bajnokság döntbe jutása , amelyet három szettben veszített el Conchita Martínez ellen , eldönts részvétele a júliusi Stanfordi WTA-eseményen, valamint a szeptemberi pekingi és luxemburgi dönt jócskán felhozta Grönefeldet a világranglistán. . A harmadik fordulóig jutott az Australian Openen, a French Openen és az US Openen.

Grönefeld Marion Bartolival együtt megszerezte els WTA-címét párosban a februári pattaya tornán . A Wimbledon és a US Open , játszott együtt Martina Navratilova , akivel elérte az eldöntben. A Montreal , megszerezte élete els Tier I párosban a Navratilova. biztosította neki a harmadik ketts címet a WTA Tour szeptemberben Balin mellett Meghann Shaughnessy . A Tommy Haas alakított a német csapat a Hopman-kupa 2005 Ott nyert egyet a három egyéni találkozás ellen Gisela Dulko . Haas sérülése miatt Argentínával szemben fel kellett adniuk.

Legutóbbi, moszkvai tornáján, 2005- ben Grönefeld vezetett a második fordulóban Marija arapova ellen 6-1 és 4-2, amikor megfordult, és feladnia kellett. 2005 augusztusában elször került be a világranglista els 30 helyébe, októberben pedig már a legjobb 20 közé került. Anke Huber után elször Németország ismét a legjobb 20 között szerepl játékossal képviseltette magát.

2006-os szezon

A sérülési szünet után kezdetben voltak kudarcok. Grönefeld nem tudta elérni az elz évi formát a Hopman Kupán, ezúttal Nicolas Kieferrel . Miután kiesett az egyesülések második fordulójában az Australian Openen , az eldöntbe jutott Shaughnessy páros párossal. Ezután a Val Gardena -i Ortiseiben játszott, aki valaha is a legjobb játékos volt, aki valaha is részt vett egy ITF-tornán, és az els fordulóban kikapott a 161 hellyel alacsonyabb helyezést elért Aravane Rezaïtól .

Március elején Grönefeld visszavágott, amikor a kedvenc felületén, Acapulcóban , homokban egyaránt nyert egyesben ( három szettben Flavia Pennetta ellen ) és párosban (ismét Shaughnessy-vel). Az ezt követ Indian Wells -i tornán a turnén elször negyeddöntig jutott, néhány héttel késbb Charlestonban az els WTA-eldönt. Ott kudarcot vallott a vetési lista 2. helyén, Nadja Petrowa , miután a negyeddöntben megverte a negyedik kiemelt Svetlana Kuznyecovát . Az európai agyagpálya-szezon kezdetén mutatkozó gyengébb szereplés után a Grönefeld május végén visszatalált régi erejéhez, és bejutott az isztambuli eldöntbe. 21. születésnapján bejutott a francia nyílt bajnokság nyolcaddöntjébe , amelyet 5-7-re, 2-6-ra elvesztett a címvéd Justine Henin ellen .

Az Eastbourne elérte a negyeddöntben a gyep verseny elször a karrierje. Három meccspont után 7: 5, 5: 7, 6: 7-es vereséget szenvedett Szvetlana Kuznyecova ellen. A Wimbledon elvesztette az Tsvetana Pironkowa 6: 3, 3: 6, 1: 6. A US Open els veresége után (6: 2, 0: 6, 4: 6 Rezaï ellen) végül elvált edzjétl, Font de Morától. De elsre nem sikerült sokkal jobban - a szétválás után csak egy gyzelem következett. Nagyon rövid id alatt rengeteget hízott, és a szezont a 19. helyen fejezte be.

2007-es szezon

Február végéig Grönefeld egyéni mérlege 1: 6 volt, csak az Australian Openen tudott mérkzést nyerni. Az els forduló vereségei után Antwerpenben , Dubajban és Dohában hét hetes szünet következett a tornán; visszaesett a 45. helyre a világranglistán. Aztán a német Fed Kupa csapatának második világcsoportjában játszott , amely 4-1-re legyzte Horvátországot . Grönefeld mindkét szinglit megnyerte, Ivana Lisjak ellen három szettben, Jelena Kostani Toi ellen 6: 3, 6: 4. A varsói tornán a világranglista Henintl veszített a Kaia Kanepi elleni els fordulóban elért siker után , a nyolcaddöntben. Berlinben Shahar Peer ellen kiesett az els körben, valamint Rómában és Isztambulban. A csdsorozat a francia nyílt teniszbajnokságon folytatódott, ahol Mathilde Johanssontól az els fordulóban két szettben veszített . Kiesett a legjobb százból, és szintén Eastbourne-ben Lucie afáová ellen jött a nyitómeccsen.

Párban jobban ment; rögtön a szezon elején megnyerte a Sydney-i WTA-tornát Shaughnessy mellett . Az Australian Openen bejutottak a nyolcaddöntbe, Dohában az eldöntbe. Az egyesek vereségeinek sorozata kezdetben Wimbledonban folytatódott. A 22 éves játékos nyitómérkzésén 3: 6, 2: 6-ra kikapott a selejteztl Nika Ozegovictól, így 2007-ben az els forduló tizenegyedik vereségét szenvedte. Varsó óta els gyzelmét aratta Bad Gasteinben 6: 4, 2: 6, 6: 0 Roberta Vinci felett . A nyolcaddöntben a María José Martínez Sánchez elleni három meccspont ellenére 4: 6, 6: 1 és 6: 7 vereséget szenvedett. A Stockholm megszerezte élete els fordulóban mérkzés 6: 0, 6: 2 elleni Iveta Beneová , és nem megint a második fordulóban a Pironkowa. November 26-án Grönefeld részt vett egy ITF-tornán, és ott is veszített az els fordulóban Ana Savic mögötti 400 hely ellen.

2008-as szezon

Május 3-án, Zágrábban visszatérve három kvalifikációs forduló megnyerése után elveszítette els mérkzését az ottani ITF-tornán. A következ tornán, Zlínben (Csehország) azonban végs gyzelemmel tudott nyerni Jelena Kostani Toi felett. A következ két ITF-cím az Alkmaarban következett, ahol Marlot Meddens nem hagyott esélyt 6: 1, 6: 1-re a döntben, és Périgueux-ban , ahol 6: 3, 6: 3-ra legyzték Florence Haringot.

Grönefeld vadkártyát kapott a budapesti Tier IV tornára . 6: 0, 6: 4-re legyzte a magyar Palma Kiralyt és az 5: 6: 1, 6: 4- nél kiemelt Lucie afáovát . A Gastein Ladies Tier III tornán az elején legyzte Julija Wakulenkót , majd a késbbi gyztes Pauline Parmentier három szettben legyzte (7: 5, 4: 6, 6: 4). Augusztus elején Grönefeld nyerte az ITF-tornát Riminiben. Aztán elveszítette az újjáéled Jelena Bowinát a New York-i GHI Bronx Tennis Classic döntjében.

Miután túlélte a kvalifikációt, megmutatta erejét a US Open f sorsolásán is , amikor a 11. helyen kiemelt Daniela Hantuchovát 6: 4, 6: 2-re verte a helyettesítvel versenyz Jessica Moore ellen, 6: 1, 6: 3, a fiatal Alizé Cornet pedig 6-4-re és 7-5-re nyert. A nyolcaddöntben be kellett vallania Dinara Safina vereségét 5: 7, 0: 6 után, miután egymás után hat meccset nyert . Párosban Grönefeld Dominika Cibulková és Virginie Razzano ellen veszítette el a nyolcaddöntt Patty Schnyder mellett .

A Bali Openen is el kellett búcsúznia az els forduló után. A késbbi dönts Paszek Tamira 5: 7-re és 4: 6- ra legyzte . A stuttgarti tornára helyettesít karaktert kapott, de az els fordulóban Venus Williams ellen veszített . Párosban azonban újabb tornagyzelmet ünnepelhetett; Patty Schnyderrel a döntt 6: 2, 6: 4-re nyerte a kiemelt Kvta Peschke / Rennae Stubbs páros ellen .

A Zürich Open selejtezjében Grönefeld kihagyta a f sorsolást, miután két játszmát megnyert 3-6, 5-7-es vereséggel Petra Kvitová ellen . Párosban Schnyderrel bejutott a döntbe, amelyet a kiemelt Cara Black / Liezel Huber ellen 1: 6, 6: 7 3- mal veszített el . Novemberben Vania King mellett megnyerte a quebeci WTA-tornát . A döntben a két tamarin 7: 6, 6: 4-re legyzte Tanasugarnot és Jill Craybast .

2009-es szezon

Az év elején Grönefeld megnyerte a Brisbane International párosversenyt Vania King mellett . Az Australian Openen az els fordulóban kikapott a selejteztl, Elena Baltachától. A Svájc elleni Fed Kupa-mérkzésen vereséget szenvedett Patty Schnyderrel szemben, de másnap legyzte Bacsinszky Tímát . A dubaji Alizé Cornet ellen a vége az els fordulóban következett. A páros versenyben Grönefeld nem tudott versenyezni, mert párját, Shahar Peer-t megtagadták a vízumtól (Grönefeldet mintegy 8000 dollárral kárpótolták).

A Monterrey elvesztette a Barbora Zahlavova-Strycova ismét menetben. Az Indian Wells , legyzte Monica Niculescu , de elvesztette Amélie Mauresmo fordulójáig két . A miami versenyen bejutott a harmadik fordulóba, majd vereséget szenvedett Venus Williams ellen (5-7, 3-6). Párosban és Schnyder elvesztette az eldöntt Swetlana Kuznetsova és Amélie Mauresmo ellen. A Barcelona , Grönefeld elveszett Séverine Brémond az els fordulóban . A Kína elleni Fed Kupa-mérkzésen egyesben és párosban nyert - így Németország bejutott az 1. világcsoportba. Stuttgartban három szettben veszítette el nyitómeccsét Jelena Dementjewa ellen . Az estorili tornán 2006 Isztambul óta elször költözött be egy WTA-torna eldöntjébe, de ott elvesztette Jekatyerina Makarovát .

A madridi WTA-tornán két kvalifikációs gyzelem után a f meznyben volt, és az els körben legyzte Monica Niculescut. A következ találkozást veszítette el Nadja Petrowa ellen 6: 4, 6: 7 3 , 6: 7 5 . A strasbourgi tornán a 7. kiemelt vereséget szenvedte el ismét az els körben Niculescu ellen. Még párosban is az els fordulóban jött a vég; vereséget szenvedett Kristina Barrois- szal az Andrea Hlaváková / Lucie Hradecká párosban 3: 6, 4: 6-mal kiemelt 4-es ranglistán .

A French Open meglehetsen sikeres volt. Az egyénben Grönefeld gyzni tudott a helyi hs Amélie Mauresmo ellen 6: 4, 6: 3. Egy interjúban a gyzelmet eddigi legnagyobbjának minsítette. A második körben 6: 7, 5 , 6: 0, 2: 6-ra kikapott Gisela Dulkótól . Párosban a negyeddöntig jutott Patty Schnyderrel, amelyet 6: 7 2 , 2: 6- ra veszítettek a bajnokság esetleges gyztesei, Anabel Medina Garrigues és Virginia Ruano Pascual ellen . Mark Knowles partnerrel folytatott vegyes verseny még jobban sikerült ; csak az eldöntben kellett elismerniük a legmagasabb rangú tornagyztes Liezel Huber és Bob Bryan vereségét 2: 6, 2: 6 ellen.

A hollandiai Rosmalenben megrendezett füves tornán els fordulójának mindkét meccsét, a világels Dinara Safina elleni 06-os, 3: 6-os vereséget, Niculescu melletti ketts 2: 6, 2: 6-os vereséget szenvedett a Dinara ellen. Safina / Sorana Cîrstea .

Wimbledonban Grönefeld és Mark Knowles nyerték elször a vegyes címet 7: 5, 6: 3-as végs gyzelemmel Leander Paes és Cara Black felett. Ez volt az els német siker ott, mióta Steffi Graf 1996-ban diadalmaskodott Arantxa Sánchez Vicario ellen .

A palermói WTA-tornán bejutott az eldöntbe, de elveszítette Sara Errani ellen. A Bad Gastein elérte a negyeddöntben, amelyben legyzte t Fed Cup csapattársa Andrea Petkovi három szettben.

A US Open eltt Grönefeld megnyerte a páros versenyét a bronxi ITF-tornán Vania King mellett. A US Openen az els fordulóban vereséget szenvedett a kínai Zheng Jie ellen . Patty Schnyderrel együtt párosban ott jutott a nyolcaddöntbe.

A US Open után Grönefeld bejutott az eldöntbe Szöulban , ahol Anabel Medina Garrigues három szettben legyzte. A következ versenyek kevésbé voltak sikeresek. Párosban sokkal következetesebben játszott. A szöuli és pekingi negyeddöntbe jutás után Grönefeld Katarina Srebotnik mellett megnyerte a linzi tornát .

2010-es szezon

Az egyesben Dubajban vereséget szenvedett Victoryja Asaranka nyolcaddöntben . A bal lábának március elején diagnosztizált fáradtsági törése miatt Grönefeldnek három hónapos szünetet kellett tartania. Visszatérése után elveszítette els találkozóját Wimbledonban Melanie Oudin ellen , a US Openen nem tudott kvalifikálni a ftáblára. A Båstad kiesett a kerek 16 elleni Jill Craybas miután korábban legyzte a jobb helyzetben Sofia Arvidsson . Ezt követen Palermóban, Bad Gasteinben és Isztambulban bukott meg nyitó ellenfelei miatt . Koppenhágában újabb els fordulóbeli vereség következett a Polona Hercog ellen .

Julia Görges oldalán ketts címet nyert a koppenhágai WTA-tornán, két dönts gyzelemmel a döntben Witalija Djatschenko és Tatjana Putschek felett . Görgesszel a US Open második fordulójába is eljutott , ahol ketten Cara Black és Anastassija Rodionowa elleni jó kezdés után vesztettek ki a harmadik szettben 2: 6-mal. Miután és Mark Knowles legyzték a 2. helyen kiemelt vegyes páros Cara Black / Leander Paes-t, az eldöntben Kvta Peschke és Aisam-ul-Haq Qureshi ellen vesztettek két tiebreaker-sorozatban. Vania Kingdel együtt a döntben Monterreyben és az eldöntben Sydney-ben is szerepelt.

2011-es szezon - a páros versenyre korlátozódik

Az év nem volt túl kielégít a tartós lábsérülés miatt. Más tornák mellett le kellett mondania a párizsi francia nyílt bajnokságot, Melbourne-ben és Wimbledonban els fordulóban vereséget szenvedtek. Miután a US Openen és a linzi WTA-tornán sem jutott túl a kvalifikáción, Grönefeld 2011 októberében bejelentette, hogy a jövben csak a páros versenyén fog versenyezni.

2012-es szezon

A szezon elején partnerekkel váltott. Tehát Kristina Barroisszal játszott Aucklandben és az Australian Openen , ahol a negyeddönt, illetve az els forduló ért véget. A párizsi WTA-tornán Petra Marticsal bejutott a döntbe a kiemelt Liezel Huber és Lisa Raymond duóval , akikkel szemben 6: 7, 3 és 1: 6- ra gyztek le . Egy héttel késbb az eldöntbe jutott Barroisszal Dohában . Indian Wells-ben nem tudott versenyezni a nyolcaddöntben, mert páros párja, Vania King gyomor-bélrendszeri influenzában volt. Grönefeld Petra Martival játszott Miamiban és Koppenhágában, ahol a nyolcaddöntben és az els fordulóban ért véget.

Az agyagpálya-idényt Julia Görges Fed-kupa partnerével kezdte. Stuttgartban bejutottak a döntbe, de Iveta Beneová és Barbora Záhlavová-Strýcová ellen ott el kellett ismerniük a vereségüket. Madridban Grönefeld Zhang Shuai- val bejutott a nyolcaddöntbe. Rómában Petra Marti az els fordulóban végzett, a French Openen a páros eljutott a második fordulóba, Bad Gasteinben elvesztették a döntt Jill Craybas és Julia Görges ellen.

A rövid füves idény Eastbourne-ben kezddött Grönefeldtl Klára Zakopalovával együtt , akivel az eldöntbe jutott. Abban Wimbledon , beköltözött a kerek 16 mellett Petra Marti; mindkétszer a Huber / Raymond párosítás miatt kudarcot vallottak. A londoni olimpiai játékokon , ahol Grönefeld a sérült Andrea Petkovi helyetteseként játszott, Julia Görgesszel a második fordulóba jutott. A New Haven , Grönefeld tette, hogy a negyeddöntben a Kvta Peschke. A US Openen Petra Martival megbukott az els körben.

A szezon hátralév részében Grönefeld párosokat játszott Kvta Peschke-vel. A Tokyo beköltöztek az utolsó, amit ellen vesztettek az amerikai duó Abigail Spears és Raquel Kops-Jones . A pekingi ket legyzni Kirilenko és Petrowa a negyeddöntben. A linzi WTA-tornán a házaspárnak végül sikerült megnyernie az els tornáját, a döntben a két Görges és Záhlavová-Strýcová két szettben vereséget szenvedett. Grönefeld számára ez volt az els WTA-torna gyzelme 2010 nyara óta. A szezon utolsó kezdetén Grönefeld / Peschke Moszkvában vereséget szenvedett az els fordulóban, ismét a Spears / Kops-Jones ellen. A 2012-es szezonban az 53. helyrl a 18. helyre ugrott a ketts világranglistán.

2013-as szezon

Grönefeld a Peschke mellett játszott a 2013-as szezonban. Együtt megnyerték a brüsszeli agyagpályás tornát, és bejutottak négy másik WTA-torna (Brisbane, Nürnberg , Toronto és Cincinnati) döntjébe . A Wimbledon tették, hogy az eldöntbe, amelyben legyzték az ausztrálok Ashleigh Barty / Casey Dellacqua 6: 7 és 2: 6. A US Openen a legutóbbi tizenhat vége értük. Grönefeld a szezont a ketts világranglista 15. helyével zárta.

Bundesliga

Grönefeld játszott élete els Bundesliga szezonban 2004 a TV Sparta 87 Nordhorn a 2. Bundesliga . Költözött az 2006-os szezonban a TC Rüppurr ahol addig, amíg 2009 játszott és 2006-ban és 2007 volt német bajnok csapat. 2010 -ben a TC Blau-Weiss Bocholthoz költözött , akivel ugyanabban az évben elnyerte a német második helyezést és további három bajnoki címet 2012-ben , 2013-ban és 2014-ben . Tól 2015 versenyzett DTV Hannover a 2. osztály északi , és miután egyre inkább eltérbe kerül a 2016- vissza az 1. osztály.

Fed Kupa

2004 óta játszik a német Fed Kupa csapatában . Eddig 20 meccset nyert (17 vereséget).

kiképzés

Amikor Grönefeld 2003-ban megnyerte a junior francia nyílt bajnokságot, a szülei beleegyezésével úgy döntött, hogy az egykori teniszprofi Rafael Font de Mora teniszakadémiáján készül Scottsdale-ben (Arizona). Az együttmködés, amely késbb vezeti szerzdést eredményezett, a sport sikeréhez kapcsolódott, de olyan nagy nehézségekhez is, amelyeket Grönefeld már nem akart elfogadni. 2006-ban Font de Mora befejezte az együttmködést a US Open után, és a sportoló lezuhant, szintén a túlsúly és az ernlét hiánya miatt.

Grönefeld 2006 októbere óta dolgozik a Saarland szövetség korábbi edzjével és a tenisz egykori szakemberével, Dirk Dier-vel (leszámítva egy rövid szünetet 2010 júliusától októberig) .

Személyes

Mieltt Arizonába költözött, Grönefeld 2001-ig a Nordhorn helyi középiskolájának tanulója volt , amelyet a középiskola elvégzése után otthagyott. Szabadidejében szívesen játszik zongorázni és tornázni . Két testvére van, Bastian és Philipp. Bastian Grönefeld, aki szintén hivatásos teniszez volt, 2007-tl orvostudományt tanult a göttingeni egyetemen . Az apa, Hans Grönefeld, a Nordhorn-i Marienkrankenhaus sebészeti osztályának forvosa volt .

2019. december 5-én Anna-Lena Grönefeld bejelentette aktív teniszpályájának befejezését a közösségi hálózatokon .

sikerek

egyedülállók

A tornagyzelmek

Nem. dátum verseny kategória Takaró Végs ellenfél Eredmény
1. 2006. március 4 MexikóMexikó Acapulco WTA III. Szint homok OlaszországOlaszország Flavia Pennetta 6: 1, 4: 6, 6: 2

Végs részvétel

Nem. dátum verseny kategória Takaró A torna gyztese Eredmény
1. 2005. február 6 ThaiföldThaiföld Pattaya WTA IV. Szint Kemény bíróság SpanyolországSpanyolország Conchita Martínez 3: 6, 6: 3, 3: 6
2. 2005. szeptember 25 Kínai NépköztársaságKínai Népköztársaság Peking WTA II. Szint Kemény bíróság OroszországOroszország Maria Kirilenko 3: 6, 4: 6
3. 2005. október 2 LuxemburgLuxemburg Luxemburg WTA II. Szint Kemény pálya (hall) BelgiumBelgium Kim Clijsters 2: 6, 4: 6

Ketts

A tornagyzelmek

Nem. dátum verseny kategória Takaró Partner Végs ellenfelek Eredmény
1. 2005. február 6 ThaiföldThaiföld Pattaya WTA IV. Szint Kemény bíróság FranciaországFranciaország Marion Bartoli LengyelországLengyelország Marta Domachowska Silvija Talaja
HorvátországHorvátország 
6: 3, 6: 2
2. 2005. augusztus 21 KanadaKanada Montreal WTA I. szint Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Martina Navrátilová SpanyolországSpanyolország Conchita Martínez Virginia Ruano Pascual
SpanyolországSpanyolország 
5: 7, 6: 3, 6: 4
3. 2005. szeptember 18 IndonéziaIndonézia Bali WTA III. Szint Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Meghann Shaughnessy Kínai NépköztársaságKínai Népköztársaság Yan Zi Zheng Jie
Kínai NépköztársaságKínai Népköztársaság 
6: 3, 6: 3
4 2006. március 4 MexikóMexikó Acapulco WTA III. Szint homok Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Meghann Shaughnessy FranciaországFranciaország Émilie Loit Shinobu Asagoe
JapánJapán 
6: 1, 6: 3
5. 2006. július 30 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Stanford WTA II. Szint Kemény bíróság IzraelIzrael Shahar Peer OlaszországOlaszország Maria Elena Camerin Gisela Dulko
ArgentínaArgentína 
6: 1, 6: 4
6. 2007. január 13 AusztráliaAusztrália Sydney WTA II. Szint Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Meghann Shaughnessy FranciaországFranciaország Marion Bartoli Miles Tu
Egyesült ÁllamokEgyesült Államok 
6: 3, 3: 6, 7: 6 2
7. 2008. október 5 NémetországNémetország Stuttgart WTA II. Szint Kemény pálya (hall) SvájcSvájc Patty Schnyder Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke Rennae Stubbs
AusztráliaAusztrália 
6: 2, 6: 4
8. 2008. november 2 KanadaKanada Quebec WTA III. Szint Kemény pálya (hall) Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Vania King Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Jill Crayba tamarin tanaszu fonala
ThaiföldThaiföld 
7: 6 3 , 6: 4
9. 2009. január 11 AusztráliaAusztrália Brisbane WTA International Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Vania King LengyelországLengyelország Klaudia Jans Alicja Rosolska
LengyelországLengyelország 
3: 6, 7: 5, [10: 5]
10. 2009. október 18 AusztriaAusztria Linz WTA International Kemény pálya (hall) SzlovéniaSzlovénia Katarina Srebotnik LengyelországLengyelország Klaudia Jans Alicja Rosolska
LengyelországLengyelország 
6: 1, 6: 4
11. 2010. augusztus 8 DániaDánia Koppenhága WTA International Kemény pálya (hall) NémetországNémetország Julia Görges OroszországOroszország Vitalia Djachenko Tazzjana Putschak
FehéroroszországFehéroroszország 
6: 4, 6: 4
12. 2012. október 14 AusztriaAusztria Linz WTA International Kemény pálya (hall) Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke NémetországNémetország Julia Görges Barbora Záhlavová-Strýcová
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
6: 3, 6: 4
13. 2013. május 25 BelgiumBelgium Brüsszel WTA Premier homok Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke IzraelIzrael Shahar Peer Gabriela Dabrowski
KanadaKanada 
6: 0, 6: 3
14-én 2014. február 2 FranciaországFranciaország Párizs WTA Premier Kemény pálya (hall) Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke MagyarországMagyarország Babos Tímea Kristina Mladenovic
FranciaországFranciaország 
7: 6 7 , 4: 6, [10: 5]
15-én 2016. március 19 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok San Antonio WTA Challenger Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Nicole Melichar LengyelországLengyelország Klaudia Jans-Ignacik Anastassija Rodionowa
AusztráliaAusztrália 
6: 1, 6: 3
16. 2017. május 5 Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Prága WTA International homok Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Lucie Hradecká Kateina Siniaková
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
6: 4, 7: 6 3
17-én 2018. április 29 NémetországNémetország Stuttgart WTA Premier Homok (csarnok) Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Raquel Atawo Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Nicole Melichar Kvta Peschke
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
6: 4, 6: 7 5 , [10: 5]
18 2019. április 7 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Charleston WTA Premier homok LengyelországLengyelország Alicja Rosolska OroszországOroszország Irina Chromatschowa Weronika Kudermetowa
OroszországOroszország 
7: 6 7 , 6: 2

Végs részvétel

Nem. dátum verseny kategória Takaró Partner A torna gyztesei Eredmény
1. 2004. augusztus 8 SvédországSvédország Stockholm WTA IV. Szint Kemény bíróság SvájcSvájc Emmanuelle Gagliardi AusztráliaAusztrália Alicia Molik Barbara Schett
AusztriaAusztria 
3: 6, 3: 6
2. 2004. augusztus 15 KanadaKanada Vancouver WTA V. szint Kemény bíróság BelgiumBelgium Els Callens Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Bethanie Mattek Abigail Spears
Egyesült ÁllamokEgyesült Államok 
3: 6, 3: 6
3. 2004. augusztus 22 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Cincinnati WTA III. Szint Kemény bíróság SvájcSvájc Emmanuelle Gagliardi Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Jill Crayba Marlene Weingärtner
NémetországNémetország 
6: 7 2 , 5: 7
4 2004. október 10 NémetországNémetország Filderstadt WTA II. Szint Kemény pálya (hall) NémetországNémetország Julia Schruff ZimbabweZimbabwe Cara Fekete Rennae Stubbs
AusztráliaAusztrália 
3: 6, 2: 6
5. 2006. augusztus 6 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok San Diego WTA I. szint Kemény bíróság Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Meghann Shaughnessy ZimbabweZimbabwe Cara Fekete Rennae Stubbs
AusztráliaAusztrália 
2: 6, 2: 6
6. 2006. augusztus 20 KanadaKanada Montreal WTA I. szint Kemény bíróság ZimbabweZimbabwe Cara Black OroszországOroszország Nadja Petrowa Martina Navrátilová
Egyesült ÁllamokEgyesült Államok 
1: 6, 2: 6
7. 2006. október 1 LuxemburgLuxemburg Luxemburg WTA II. Szint Kemény pálya (hall) Dél-AfrikaDél-Afrika Liezel Huber Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke Francesca Schiavone
OlaszországOlaszország 
6: 2, 4: 6, 1: 6
8. 2008. október 19 SvájcSvájc Zürich WTA II. Szint Kemény pálya (hall) SvájcSvájc Patty Schnyder ZimbabweZimbabwe Cara Fekete Liezel Huber
Dél-AfrikaDél-Afrika 
1: 6, 6: 7 3
9. 2011. október 16 AusztriaAusztria Linz WTA International Kemény pálya (hall) NémetországNémetország Julia Görges Új ZélandÚj Zéland Marina Erakovi Jelena Wesnina
OroszországOroszország 
5: 7, 1: 6
10. 2012. február 12 FranciaországFranciaország Párizs WTA Premier Kemény pálya (hall) HorvátországHorvátország Petra Marti Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Liezel Huber Lisa Raymond
Egyesült ÁllamokEgyesült Államok 
6: 7 3 , 1: 6
11. 2012. április 29 NémetországNémetország Stuttgart WTA Premier Homok (csarnok) NémetországNémetország Julia Görges Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Iveta Beneová Barbora Záhlavová-Strýcová
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
4: 6, 5: 7
12. 2012. június 17 AusztriaAusztria Bad Gastein WTA International homok SzlovéniaSzlovénia Petra Marti NémetországNémetország Julia Görges Jill Craybas
Egyesült ÁllamokEgyesült Államok 
7: 6 4 , 4: 6, [9:11]
13. 2013. január 5 AusztráliaAusztrália Brisbane WTA Premier Kemény bíróság Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Bethanie Mattek-Sands Sania Mirza
IndiaIndia 
6: 4, 4: 6, [7:10]
14-én 2013. június 15 NémetországNémetország Nürnberg WTA International homok Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke RomániaRománia Ioana Raluca Olaru Valeria Solovyova
OroszországOroszország 
6: 2, 6: 7 3 [9:11]
15-én 2013. augusztus 11 KanadaKanada Toronto WTA Premier 5 Kemény bíróság Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke SzerbiaSzerbia Jelena Jankovi Katarina Srebotnik
SzlovéniaSzlovénia 
7: 5, 2: 6, [6:10]
16. 2013. augusztus 18 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Cincinnati WTA Premier 5 Kemény bíróság Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke Kínai TajpejKínai Tajpej Hsieh Su-wei Peng Shuai
Kínai NépköztársaságKínai Népköztársaság 
6: 2, 3: 6, [10:12]
17-én 2016. október 16 AusztriaAusztria Linz WTA International Kemény pálya (hall) Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke HollandiaHollandia Kiki Bertens Johanna Larsson
SvédországSvédország 
6: 4, 2: 6, [7:10]
18 2017. augusztus 13 KanadaKanada Toronto WTA Premier 5 Kemény bíróság Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Kvta Peschke OroszországOroszország Jekatyerina Makarova Elena Wesnina
OroszországOroszország 
0: 6, 4: 6
19-én 2018. október 15 AusztriaAusztria Linz WTA International Kemény pálya (hall) Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Raquel Atawo BelgiumBelgium Kirsten Flipkens Johanna Larsson
SvédországSvédország 
6: 4, 4: 6, [5:10]
20 2019. február 17 KatarKatar Doha WTA Premier Kemény bíróság HollandiaHollandia Demi Schuurs Kínai TajpejKínai Tajpej Chan Hao-ching Latisha Chan
Kínai TajpejKínai Tajpej 
1: 6, 6: 3, [6:10]
21. 2019. május 19 OlaszországOlaszország Róma WTA Premier 5 homok HollandiaHollandia Demi Schuurs FehéroroszországFehéroroszország Viktoria Asaranka Ashleigh Barty
AusztráliaAusztrália 
6: 4, 0: 6, [3:10]
22-én 2019. június 23 Egyesült KirályságEgyesült Királyság Birmingham WTA Premier gyep HollandiaHollandia Demi Schuurs Kínai TajpejKínai Tajpej Hsieh Su-wei Barbora Strýcová
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
4: 6, 7: 6 4 , [8:10]
24. 2019. augusztus 11 KanadaKanada Toronto WTA Premier 5 Kemény bíróság HollandiaHollandia Demi Schuurs Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Barbora Krejíková Kateina Siniaková
Cseh KöztársaságCseh Köztársaság 
5: 7, 0: 6
25-én 2019. augusztus 17 Egyesült ÁllamokEgyesült Államok Cincinnati WTA Premier 5 Kemény bíróság HollandiaHollandia Demi Schuurs Cseh KöztársaságCseh Köztársaság Lucie Hradecká Andreja Klepa
SzlovéniaSzlovénia 
4: 6, 1: 6

Vegyes

A tornagyzelmek

Nem. dátum verseny kategória Takaró partner Végs ellenfél Eredmény
1. 2009. július 5 Egyesült KirályságEgyesült Királyság Wimbledon Grand Slam gyep Bahama-szigetekBahama-szigetek Mark Knowles IndiaIndia Leander Paes Cara Black
ZimbabweZimbabwe 
7: 5, 6: 3
2. 2014. június 5 FranciaországFranciaország Francia nyílt Grand Slam homok HollandiaHollandia Jean-Julien Rojer SzerbiaSzerbia Nenad Zimonji Julia Görges
NémetországNémetország 
4: 6, 6: 2, [10: 7]

Végs részvétel

Nem. dátum verseny kategória Takaró partner A torna gyztese Eredmény
1. 2016. július 10 Egyesült KirályságEgyesült Királyság Wimbledon Grand Slam gyep ColombiaColombia Robert Farah FinnországFinnország Henri Kontinen Heather Watson
Egyesült KirályságEgyesült Királyság 
6: 7 5 , 4: 6
2. 2017. június 8 FranciaországFranciaország Francia nyílt Grand Slam homok ColombiaColombia Robert Farah KanadaKanada Gabriela Dabrowski Rohan Bopanna
IndiaIndia 
6: 2, 2: 6, [10:12]

Fellép a Grand Slam versenyeken

egyedülállók

verseny 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Karrier
Australian Open - Q3 3 2 2 - 1 1 Q2 3
Francia nyílt - 2 3 V F 1 - 2 - - V F
Wimbledon - 1 1 1 1 - 1 1 Q1 1
US Open Q2 1 3 1 - AF 1 Q2 Q1 AF

A szimbólumok magyarázata: S = tornagyzelem; F, HF, VF, AF = bejutás a döntbe / eldöntbe / negyeddöntbe / nyolcaddöntbe; 1, 2, 3 = kiesés az 1. / 2. / 3. f fordulóban; Q1, Q2, Q3 = kiesés a kvalifikáció 1. / 2. / 3. fordulójában; na = nem hajtják végre

Ketts

verseny

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

teljes
Australian Open

- AF HF V F - V F 2 AF 1 2 2 HF V F AF AF 1

0
Francia nyílt

- AF 2 1 - V F - 2 2 2 1 2 1 1 2 2

0
Wimbledon

- HF V F 2 - V F - 2 AF HF V F AF V F HF 2 V F

0
US Open

2 HF 2 - AF AF AF 2 1 AF 1 HF 1 1 AF 2

0
WTA Tour bajnokság

- - - - - - - - - - - - - V F - HF

0
Ketts címek nyertek

1 3 2 1 3 3 2 2 1 1 1 0 1 1 1 1

23.
Összesített gyzelem / veszteség

23:14 38:16 40:21 14:13 20: 9 30:20 22:15 29:13 31:20 37:21 21:24 23:23 25:27 29:22 24:24 36:24

401: 285
Év végi pozíció

47 11. 11. 52 56 25-én 56 53 18 15-én 35 22-én 29. 21 27. 11.

N / A

A szimbólumok magyarázata: S = tornagyzelem; F, HF, VF, AF = bejutás a döntbe / eldöntbe / negyeddöntbe / nyolcaddöntbe; 1, 2, 3 = kiesés az 1. / 2. / 3. f fordulóban; RR = körmérkzés

Vegyes

verseny 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Karrier
Australian Open - V F 1 - 1 AF - - - AF 1 AF 1 1 V F V F
Francia nyílt 1 - - - HF - - AF AF S. AF 1 F. HF AF S.
Wimbledon AF V F 1 - S. - - AF AF - 2 F. 2 2 - S.
US Open AF V F - - AF HF - - 1 1 - HF 1 AF 1 HF

internetes linkek

Commons : Anna-Lena Grönefeld  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Anna-Lena Grönefeld befejezi a teniszpályát. In: fókusz.de . SID , 2019. december 5., hozzáférés: 2019. december 5 .

Opiniones de nuestros usuarios

Dominik Pintér

Végre egy cikk a Anna-Lena Grönefeld, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anna-Lena Grönefeld

Viktoria Soós

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anna-Lena Grönefeld_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Julianna Nagy

A Anna-Lena Grönefeld nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Rudolf Gombos

Tetszik az oldal, és a Anna-Lena Grönefeld szóló cikk az, amit kerestem