Anna (Kelet-Anglia)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna (Kelet-Anglia)-ről van szó. A Anna (Kelet-Anglia)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna (Kelet-Anglia)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna (Kelet-Anglia)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna (Kelet-Anglia)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna (Kelet-Anglia)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna (szintén: Onna ; 654 ) a Wuffinger-dinasztiából kelet-angliai angolszász királyság 7. századi királya volt .

család

Anna a Wuffinger-dinasztiából származott . Apja Eni volt . Hereitt és Æthelwald voltak a testvérei. Æthelric, akit az anglik gyjteményben Enis fiaként neveztek meg , valószínleg csak a pthelhere helyesírási hibája.

Anna valószínleg kétszer volt férjnél. Vitatott azonban, hogy Hereswithával és / vagy Sæwarával volt-e házas. négy lánya Seaxburg , Æthelthryth , Æthelburh (illegitim) és Wihtburh, valamint a mostohalánya Sæthryth tartják szentek. A 12. századi Liber Eliensis szerint Ealdwulf és St. Jurmin a fiai.

Élet

Anna születési éve és ifjúsága nem ismert. Az 630-as években megkeresztelte Burgundi Felix , "Kelet-Anglia apostola". Sigebert király 637 körül lemondott és szerzetesként visszavonult az általa épített kolostorban. Átadta a trónt rokonának, Ecgricnek, mint egyedüli királynak. 640 körül Penda , Mercia királya megtámadta Kelet-Angliát. A híres és bátor katonai vezet hírében álló Sigebertet a legyzött Ostangeln hozta ki a kolostorból, hogy ösztönözze a hadsereget a következ csatában. Fogadalmainak megfelelen állítólag fegyvertelenül, csak a botdal a kezében szállt harcba a hadsereg közepette. Sigebert és Ecgric csatában elesett, a kelet-angliai hadsereget megölték vagy elmenekültek.

Kelet-Anglia túlélte ezt a vereséget, és a királyság Anna-ra szállt. A nem mindig megbízható Liber Eliensis után Anna 635-ben és 637-ben lépett trónra. A Fursa apát cnobheresburgi kolostora , amelyet Sigebert alapított néhány évvel ezeltt, impozánsabb épületekkel és adományokkal látta el Annát. A ma már megsznt kolostorkomplexum valószínleg Burgh-kastély a nagy Yarmouth közelében , Norfolkban. Uralkodása alatt Annának a Mercia Penda terjeszkedési erfeszítéseivel kellett megküzdenie. Király Cenwalh a Wessex kellett menekülnie Penda Mercia körül 645 és számzetésben élt három évig Anna, akitl kereszténnyé. 648-ban Cenwalhnak sikerült visszaszereznie uralmát Wessex felett, de Penda most ismét Kelet-Anglia ellen fordult. Körülbelül 650 év körül Penda meghódította Kelet-Angliát. Annának ideiglenesen menekülnie kellett, de visszaszerezhette a jogdíjat. Valószínleg azért, hogy megszilárdítsa pozícióját Anna feleségül lányát Æthelthryth körül 652 Tondberht, a princeps Ausztrálium Gyruiorum ( fispán dél Gyrwier), egy kis, félig autonóm törzs a Fens a határ Mercia. 654 körül Anna és fia, Jurmin megölték Penda ellen a bulcampi csatában, aki másodszor hódította meg Kelet-Angliát. Blythburgh-ban ( Southwold közelében , Suffolkban) temették el , és a 12. századig mártírként tisztelték. Anna testvére Æthelhere került be utódjává, de teljesen függött Pendától.

dagad

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Max Höfler: Betegségek nevének német könyve , Verlag Piloty & Loehle, 1899, 701. oldal
 2. a b c d Beda: HE 3,18
 3. ^ Richard Hoggett: A kelet-angliai megtérés régészete (angolszász tanulmányok), Boydell & Brewer, 2010, ISBN 978-1-84383-595-0 , 33. o.
 4. ^ Angli gyjtemény
 5. EB Pryde, DE Greenway, S. Porter, I. Roy (Szerk.): A brit kronológia kézikönyve (Royal Historical Society Guides and Handbooks) , Cambridge University Press, 1996 (3. kiadás), ISBN 978-0-521- 56350-5 , 8. o.
 6. ^ A b Anna a Középkori Genealógiai Alapítványban
 7. a b c Janet Fairweather: Liber Eliensis. Az Ely-sziget története a hetedik századtól a tizenkettedikig, amelyet Ely szerzete állított össze a XII. Században , Boydell, 2005, ISBN 978-1-84383-015-3 , 14. o.
 8. Sam Newton: A Beowulf eredete: És Kelet-Anglia Pre-Viking Királysága , Boydell & Brewer, 2004, ISBN 978-0-85991-472-7 , XIII.
 9. a b c Beda: HE 3.8
 10. ^ A b Janet Fairweather: Liber Eliensis. Az Ely-sziget története a hetedik századtól a tizenkettedikig, amelyet Ely szerzete állított össze a XII. Században , Boydell, 2005, ISBN 978-1-84383-015-3 , 17. o.
 11. Janet Fairweather: Liber Eliensis. Az Ely-sziget története a hetedik századtól a tizenkettedikig, amelyet Ely szerzete állított össze a XII. Században , Boydell, 2005, ISBN 978-1-84383-015-3 , 21. o.
 12. ^ A b c d Richard Hoggett: A kelet-angliai megtérés régészete (angolszász tanulmányok) , Boydell & Brewer, 2010, ISBN 978-1-84383-595-0 , 31-32.
 13. B a b Janet Fairweather: Liber Eliensis. Az Ely-sziget története a hetedik századtól a tizenkettedikig, amelyet egy ellyi szerzetes állított össze a XII. Században , Boydell, 2005, ISBN 978-1-84383-015-3 , 22. o.
 14. Janet Fairweather: Liber Eliensis. Az Ely-sziget története a hetedik századtól a tizenkettedikig, amelyet egy ellyi szerzetes állított össze a XII. Században , Boydell, 2005, ISBN 978-1-84383-015-3 , 13. o.
 15. Beda, HE 3,19
 16. Beda: HE 3,7
 17. ^ Peter M. Warner: Suffolk eredete, Manchester University Press, 1996, ISBN 978-0-7190-3817-4 , 142. o.
elz Hivatal utód
Ecgric Kelet-Anglia királya
640654 körül
Æitt

Opiniones de nuestros usuarios

Violetta Csizmadia

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anna (Kelet-Anglia)., Helyes

Paul Gyarmati

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anna (Kelet-Anglia) talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anna (Kelet-Anglia) szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Gina Jakab

A Anna (Kelet-Anglia) szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Anita Vida

Ebben a Anna (Kelet-Anglia) szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Mate Seres

Nagyszerű poszt a Anna (Kelet-Anglia)., Nagyszerű poszt a Anna (Kelet-Anglia).