Anna kápolna (Ostbevern)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna kápolna (Ostbevern)-ről van szó. A Anna kápolna (Ostbevern)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna kápolna (Ostbevern)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna kápolna (Ostbevern)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna kápolna (Ostbevern)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna kápolna (Ostbevern)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Anna-kápolna egy barokk temetkápolna, amelyet 1732 -ben építettek a Loburg Ostbevern parasztság Lohkirchhof-ján . Nem található nem messze Loburg Castle in Loburg Park épült, mint egy állomás a eucharisztikus körmenet a plébánia és a temetkezési helye. A kápolna és a környez temet 1994 óta memlék .

leírás

Az antracit szín, téglalap alakú vakolatú épület körülbelül három méter magas. Az elüls oldalon egy dupla szárnyú bejárati ajtó található, amelyet Baumberger homokkbl készült bölcs keretez . Az ajtó a felújításokra emlékeztet. Fent van egy konzol és egy ovális kerek ablak. Ennek timpanon a tetején a nyeregtets a címer azoknak Beverförde zu Werries (jobbra) és Elverfeldt (bal). A nyeregtets tet a hajó van egy kis harangláb formájában egy tet torony egy harang. A hajó keresztezdésben végzdik egy keresztezdésben , nyugati és keleti karral. A kereszthajó néz szerény az összefüggésben a kápolnába; a két oromzat teteje nem terjed ki a hajó tetgerincéig . Egy íves ablakot engednek be az egyes keresztkarok elejébe. Az 1960-as évekig az átkelés nyugati fülkéjében, a keresztmetszet és a hajó között volt egy k lépcss küls szószék , amelyet a jéges felvonulásakor szent szentmisének szántak.

történelem

Tekintettel a hosszú hagyománya a jéges menet , akkor feltételezhet, hogy az Anna-Kapellen-Kamp használtunk áldás állomás már a középkorban. Tehát az is valószín, hogy egy korábbi épület volt ott; a jelenlegi kápolnát 1732-ben biztosan Josef Marsil Wilhelm Xaver von Nagel zur Loburg építette, és eredetileg nem volt neve. Felteheten Johann Conrad Schlaun volt az Anna-Kapelle építésze, mivel 1729-tl Münsterben fépítési igazgatóként dolgozott és mvészi aláírását viseli. Állítólag az összes építési terv vagy dokumentum, amely részletesebb információkat szolgáltathatott volna, megsemmisült a lobburgi vártzben . Az egyházközség azonban 1761-ben szerzdéskötést írt el a tulajdonos számára, arra kötelezve, hogy a kápolnát jó állapotban tartsa saját maga és utódai számára, és gondoskodjon minden szükségesrl a szentmise megünnepléséhez . Céljáról azt mondja, hogy "in finem, ut in theophoria, qua annuatim per parochiam celebrari contingit, sacrum cum statione, et concinone peragatur" épült. vagyis abból a célból, hogy Szent legyen. A szentmisét prédikációval és állomással kell megünnepelni. A hely és az épület vallási jelentségét az lehet mérni, hogy a münsteri püspök általános engedélyt kapott a szentmisék megtartására, ami azonban nem befolyásolta a jogokat. a helyi lelkész. Ez azonban nem akadályozta meg a lelkész és a lobburgi egyházf közötti feszültségeket a használat miatt. A szerzdés aláírásának évében von Nagel teljesítette kötelezettségét és felújította az épületet. 1771-tl már az ismers nevet viselte; amelybl minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy Wilhelmine von und zu Westerholt-Gysenberg nem tekinthet névadónak , de talán Maria Anna Adolphine von Nagel zur Loburg, az ügyfél felesége vagy Elisabeth Anna Droste von der Loburg, nagymamája. A terület már a barokk korban temetkezési helyként szolgált, de a sírokat nem rizték meg. 1785. június 7-én az ersen eladósodott von Nagel eladási aukción eladta a Loburgot és ezzel együtt az Anna-kápolnát Friedrich von Beverförde-nek . 1834-ben másodszor is felújították vagy átalakították, ami valószínleg azt a célt szolgálta, hogy temetkezési helyként elkészítse Friedrich von Beverförde számára , akit 1835-ben aztán szintén ott temettek el. 1852-ben feleségét, Wilhelmine von und zu Westerholt-Gysenberget is ott temették el mellette. A von Beverförde család saját temetjét a kápolna köré építették, measuring hektár nagyságú . Ma 29 látható sír található a családhoz vagy a környékrl; a legfiatalabb sír: Nikolaus von und zur Mühlen (* 1931. december 6. Haus Ruhrban 2013. december 10. Ostbevernben).

használat

A kápolnát temetkápolnaként , Friedrich és Anna von Beverfoerde zu Werries temetkezési helyeként , felvonulási állomásként és von Beverfoerde zu Werries családi kápolnaként használják . Minden évben november 3-án, a Liège-i Szent Hubertus névnapján az egész család ott találkozik egy istentiszteleten.

A jéges menet állomása

Az ostbeverni jéges felvonulás a Szent Ambrosius plébániatemplomtól a Brinkjans Krüüs els két áldási állomásán és a Marienkapelle-n keresztül halad az Anna kápolnáig legkésbb a 19. század óta , ahol a harmadik áldást a Lohkirchhof. Aztán áthúzták a Lienener Damm-ot, ahol a negyedik és egyben utolsó áldási állomás volt a Szent Donatus- szobornál , vissza a plébániatemplomba. Az 1970-es évek óta a menet megállás nélkül az Anna-kápolnába költözik. Ott, a korábbi évekhez hasonlóan, szentmisét tartanak, és a hívek visszatérnek a Szentek Szentjével egy eucharisztikus körmenetben közvetlenül a plébániatemplomba, ahol megadják a végs áldást.

Egyéni bizonyíték

 1. Eugen Kotte: Ostbevern, esszék a falutörténetrl, Ostbevern 1987, 33. o.
 2. Eugen Kotte: Ostbevern, esszék a falutörténetrl, Ostbevern 1987, 33. o.
 3. ^ Eugen Kotte, Ostbevern régi nézetekben, Európai Könyvtár (1998. május), ISBN 9028823859 , nincs oldalszám
 4. Eddig nincs nyoma a bárók és Droste sírainak Ostbevernben 1835 eltt!
 5. ^ Westfälische Nachrichten, 2015. április 9
 6. Eugen Kotte: Ostbevern, esszék a falutörténetrl, Ostbevern 1987, 35. o
 7. Westfälische Nachrichten, 2015. április 9. [1], hozzáférés: 2017. november 17
 8. ^ Westfälische Nachrichten, 2015. április 9
 9. vikárius gr. Vorspohl d kapcsán. Szent Ambrosius Ostbevern plébánia (szerk.): Útszéli keresztek és útszéli szentélyek a Szent Ambrosius Ostbevern plébánián. (Szerzk: Josef Vorspohl, Reinhard Drees, Norbert Reher) Krimphoff, Füchtorf 1978, ISBN 3-921787-03-9 , bevezet.

web Linkek

Commons : Anna-Kapelle (Ostbevern)  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

irodalom

 • A Loburg története. In: Siegfried Schmieder: Ostbevern - Hozzájárulások a történelemhez és a kultúrához. Warendorf 1988 DNB 890572070 .
 • Eugen Kotte: Ostbevern, esszék a falutörténetrl, Ostbevern 1987

Opiniones de nuestros usuarios

Oliver Csikós

Végre egy cikk a Anna kápolna (Ostbevern), ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anna kápolna (Ostbevern)

Adrien Puskás

A hozzám hasonlók számára, akik a Anna kápolna (Ostbevern) keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Gabriella Szilágyi

Köszönöm ezt a bejegyzést a Anna kápolna (Ostbevern), pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anna kápolna (Ostbevern), pont erre volt szükségem.

Johanna Mező

Nagyszerű poszt a Anna kápolna (Ostbevern)., Nagyszerű poszt a Anna kápolna (Ostbevern).